deha 09.08.2005 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Gocha, nie wiem ile to kosztuje, raczej skłaniam się w kierunku szkieletu. Podam Ci natomiast namiary na ekipę, która ten dom budowała: to jacyś fachowcy z Sokółki, tel (85)7111919, numer mam od własciciela domu. Pytałem go o wrażenia, mieszka w tym domu od poprzedniej jesieni. Był zadowolony i z samej ekipy, i z komfortu w domu. Nie będę Ci pisał o szczegółach, mam nadzieję, ze uda Ci się porozmawiać z właścicielem domu. Dodam, że vis a vis stoi drugi dom z bali, duzo wiekszy, ale na jego temat nic nie wiem. Mam kolezankę, która od chyba dwóch lat mieszka w domu z bali ale starym, przeniesionym z jakiejś wsi. Jezeli chcesz, popytam ją o szczegóły. Co do mnie- właśnie ogladałem w gminie decyzję o warunkach zabudowy dotycząca mojej działki. Nie powiem Ci jednak nic o cenach- ja dostałem działkę za darmo. W zasadzie, powinienem zacząć już pisać forumowy dziennik budowy, bo teraz zaczyna się prawdziwa jazda. A projekt? Oglądałem mnóstwo ale i tak muszę zacząc przeglądać je na nowo, pod kątem uwarunkowań z DWZIZP. Prawdopodobnie będzie to jakiś projekt gotowy. No własnie, Forumowicze, kto z Was buduje według gotowego projektu, a kto robił specjalnie na własne potrzeby? I ile to naprawdę kosztowało? Pozdrawiam! Robert Projekt indywidualny w 1998 kosztował nas ok 5,000. Warto było zapłacić ponieważ działka jest dość nietypowa (wąska), a dodatkowo mamy dom taki jak chcieliśmy. Co prawda finalny rozkład pomieszczeń sam wyrysowałem, ponieważ architekt miał "trochę" poślizgu i trzeba było mu ułatwić pracę, bo inaczej byśmy nie zdążyli zacząć budowy w zaplanowanym terminie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deha 09.08.2005 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 A dodatkowo zawsze jak myślę o architekcie, to przypomina mi się taka historia:w czasie projektowania w/w architekt namawiał nas usilnie na badania geotechniczne ( za co jesteśmy mu zresztą bardzo wdzięcczni - koszt ok 400, a duże ułatwienie ). Po kilku latach dowiedziałem się, że pan architekt zapomniał sam w swoim nowobudowanym domy wykonać badania i okazało się, że wybudował go na starym zasypanym wysypisku śmieci.Chyba Go zgubiła rutyna?!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogi25 20.08.2005 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2005 Co tutaj tak cicho??? Czyżby urlopy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deha 22.08.2005 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Chyba korzystamy jeszcze z pogody. . Niektórzy budują, a niektórzy wypoczywają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winner 22.08.2005 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 A inni czekaja na materialy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 22.08.2005 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Jeszcze inni zakładają ogród i zajmuje to czas od rana do nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deha 22.08.2005 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 AHA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 23.08.2005 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Hej!Faktycznie, skorzystałem z pogody i pojechałem nad nasze morze. Plaża w Stilo jest piękna, czy ktoś z Was też ją zna?Niestety już musiałem wracać, praca czeka (i geodeta też).Pozdrowienia dla wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 23.08.2005 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 a jeszcze inni.. mają małą dzidzie ... to budowa już na boku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deha 23.08.2005 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Gratulacje!!! Niech nam rośnie nowy forumowicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogi25 01.09.2005 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 wiem emems, że masz małą dzidzię. Przeczytałam chyba w kawiarni klubowej. WIELKIE GRATULACJE!!! Ja też mam małą dzidzię ale troszkę większą od Twojej. MOja ma 7 miesięcy. I też wszystko póki co jest na boku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 01.09.2005 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Moje"małe dzidzie" rozpoczynają kolejny rok szkolny, a wydaje się, że tak nie dawno uczyły się mówić... Pozdrawiam wszystkie dzieciaczki, zwłaszcze te, z tornistrami na plecach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamsa 02.09.2005 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 witam, czytam od dawna forum ale pisze dopiero teraz szukam ekipy do wykonania wylewki w bialymstoku, polecana ekipa ma czas dopiero za miesiac, jak macie jakas dobra ekipe to prosze o kontakt do niej pozdrawiamadamsa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 07.09.2005 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Cześć Podlasianie!dawno nie pisałem- rok szkolny to spore zamieszanie. Moje "dzidzie" też poszły do szkół- córka do gimnazjum (juz do gimnazjum?!) Ale do rzeczy: szukam geodety - do podziału działki. Jezeli macie dobrego ( i oczywiście w miarę niedrogiego)- dajcie znać.Pozdrawiam wszystkich rodziców!Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 05.10.2005 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Czy ja śnię?!!Od miesiąca nie było tu żadnego postu?Co sie dzieje?Czyzby wszyscy przestali sie budować? Ja znalazłem geodetę, jestem w trakcie podziału gruntu.A co u Was? Pozdrawiam! Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
egeria 05.10.2005 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 POZDRAWIAM WSZYSTKICH BUDUJĄCYCH NA PODLASIU!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YEYO 13.10.2005 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Pozdrówka wszystkim ! Macie kogoś od Polbruku może ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 21.10.2005 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Witam wszystkich budujacych!I znowu od ponad dwóch tygodni na forum nie widać zywej duszy.Kochani, obudźcie się!Na wschodzie zima przychodzi wcześniej ale to jeszcze nie pora na sen zimowy! Tola, załozyłaś swój ogród? Pozdrawiam i czekam na posty!Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 21.10.2005 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Fakt podlasienie szybciej zapadają w zimowy sen chyba Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 21.10.2005 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Ja jeszcze liści nie nazbierałam, to i zasnąć nie mogę. Robercie, ogród dopieszczam, ale zakładanie będzie trwało lata całe... Nawodnienie popełnione, trawnik regularnie koszony, altanka narożna już jest, ale nie skończona. Podobnie z oczkiem wodnym, jest, ale nie ma kaskady... Roślin przybywa. W niedzielę jadę na targi ogrodnicze do Szepietowa. Mam nadzieję, że wzbogacę ogród o jakieś perełki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts