emems 24.08.2006 06:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 lost ... w Panel Stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 03.09.2006 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Kochani, zastanawiam się nad wyborem paru rozwiązań do przyszłego domu. Czy możecie opisać, jakie wstawialiście okna (PCV czy drewno), kto je wam montował i jakie są Wasze spostrzeżenia z ich ekspoloatacji (jeżeli już trochę mieszkacie)? Podobnie ogrzewanie- będę miał kociopł na paliwo stałe, czy ktoś z Was taki montował? Jak spisuje się instalacja? Może macie sprawdzone ekipy? Będę wdzięczny za rady. A Toli jak zwykle dziękuję za podesłanie fajnej ekipy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 03.09.2006 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Robin, niefajnej ekipy bym Ci nie podesłała Ja mam okna PCV w okleinie drewnopodobnej z firmy JOCZ. Montaż też tej firmy, nie mam żadnych zastrzeżeń. Pozdrawiam Ciebie i ekipę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winner 08.09.2006 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 coś cicho tu strasznie a myślałam ze klepacze góra Oczywiscie ze Klepacze gora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 09.09.2006 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Hej hej!jak zwykle cichutko tu, widac wszyscy zajęci pracą. Jak już zechcecie odpocząc i wpadniecie tu na chwilke- wpadnijcie na tę stronę: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1370622#1370622Jeżeli mieliście jakieś przykre doświadczenia ze swoimi fachowcami- zostawcie tam wiadomośc, może to uchroni innych przed wpadką. Pozdrawiam Podlasie! Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 29.10.2006 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 Witam wszystkich, na wiosnę statruję - silka24 + 12 styropian w Starosielcach. Mam prośbę - proszę o namiary na sprawdzoną ekipę na stan surowy. Będe sredelecznie wdzięczny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 31.10.2006 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 RobSto, mam sprawdzoną ekipę, właśnie budują u mnie. Jeżeli interesują Cię namiary- napisz na PM. emems, co u Ciebie? jak wedelek? Pozdrowienia dla Klepacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 01.11.2006 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 Po wnikliwej lekturze 28 stron Waszych postów, postanowiłem się ujawnić i dołączyć do grona podlaskich budujących. W tym roku kupiłem działkę (Sierpień), w Olmontach - duża około 6000m2. Zagospodarować planuję jakieś 1700-1800 m2.Reszta niech leży i czeka na inne czasy. Udało mi się jak na razie wstępnie ją uporządkować, wyglądała jak dżungala amazońska. Wybudowałem, a raczej dobudowałem składzik na narzędzia, posadziłem ponad 200 świerków wzdłuż granic planowanej działki. Budowę jak mi się uda (finansowo) to zacznę w przyszłym roku, chociaż bardziej realny jest rok 2008. Pozdrawiam wszystkich i miejmy nadzieję miłego postowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 01.11.2006 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 Witaj CoolaTT Gratuluję zakupu tak dużej działki. Trochę Ci zazdroszczę Zaglądaj tu czasem, może jakoś rozruszamy naszą grupę, bo ostatnio mocno niemrawa Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 01.11.2006 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 hallo CoolaTT! zaglądaj, zaglądaj i pisz więcej. Działka 6000m? spora, nie ma co, współczuję komuś, kto miałby ganiać po niej z kosiarką Pozdrawiam! Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 01.11.2006 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 Działka dokładnie 5959m2. Ale ja zamierzam się bawić tyllko na jakichś max 1800. Reszta będzie leżała i czekała. Ganiać z kosiarą po takim areale to raczej samobójstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 03.11.2006 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Helou Podlasianie. Ponawiam prośbę, czy oprócz Robina2 nikt nie chce mi pomóc w znalezieniu solidnej ekipy na stan surowy na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 04.11.2006 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 RobSto, proponuję, żebys już zaczął szukać. Z dobrymi wykonawcami może byc problem, już czesto mają pozajmowane terminy. A co do odzewu- sam widzisz, co się dzieje za oknem- zaraz wszyscy zapadną w sen zimowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 04.11.2006 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Dzięki Robin2 za pomoc, Ty pewnie nie zaśniesz, bo jak domek na działce rośnie to o sen pewnie trudno. Ciekawe jak śnieg się utrzyma to będa u Ciebie pracować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 04.11.2006 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Helou Podlasianie. Ponawiam prośbę, czy oprócz Robina2 nikt nie chce mi pomóc w znalezieniu solidnej ekipy na stan surowy na wiosnę No wiesz RobSto, Robin ma tę samą ekipę, która u mnie budowała, tak więc namiary na nią już masz. A co do snu zimowego, to nasza Grupa śpi cały rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 04.11.2006 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Droga tolu, Robin dając namiar na ekipę zaznaczył że u Ciebie się sprawdziła. Dlatego i Tobie jestem wdzięczny, że zasług dobrej ekipy nie zatrzymałaś tylko sobie, lecz dzielisz się z innymi. Cześć Tobie Pozdrawiam CIEPŁO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanna_zaj 05.11.2006 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Skoro tak tu markotnie i cicho,to moze i ja dolacze do grupy milczących Podlasian. . Moja przystań jest prawie na ukonczeniu w najbardziej zapyzialej wsi na Podlasiu.Dlaczego zapyzialej?Bo to chyba jedyna wies,przez ktora prowadzi droga tylko szutrowa . Do dnia dzisiejszego zastanawiam sie ,czy ,aby nie zrobilam najwiekszego bledu w zyciu. . Zamienilam wygodna szeregowke w miescie,na komfortowy domek bez drog dojazdowych . Jestem chyba jedyna w tej grupie,ktora powatpiewa we wlasna decyzje. Ale jak tylko zobacze swoj dom na skraju lasu,na ogromnej polanie otoczonej puszcza,to serce mi zaczyna krzyczec z radosci i mowic,ze moze jednak warto bylo.Tylko tam moge ogladac wschody i zachody slonca iscie z pocztowek,godzinami chadzac po lasach zbierajac grzyby,a mgly sa tak cudowne,ze dech zapiera. Moja budowa zaczela sie w polowie marca 2006 i jest juz na ukonczeniu.Pozostala mi niewielka wykonczeniowka,ale niestety lampek w tym roku nie zapale,bo moj majster "dal doopy" . Troche czasu uplynie zanim nastepna ekipa dokonczy ,to co zaczal poprzedni nieslowny fachowiec. Moge polecic swietna ekipe do elewacji.Wiem tez,ze lepiej zalatwiac juz teraz ,bo po nowym roku nie ma szans,ludzi coraz mniej,a fachowcy pouciekali w sina dal. Cale szczescie,ze moja budowa jest juz na ukonczeniu.Niby szybko i bez wiekszych stresow pokonalam wszelkie przeszkody,ale jak pomysle,ze mialabym zaczac jeszcze raz to....wystarczy.Na wiosne zabieram sie za urzadzanie po hektarowej dzialki. . Pozdrawiam wszystkich budowniczych z Podlasia. Milosniczka natury i psia maniaczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 05.11.2006 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Witaj Joasiu, dołącz do Grupy Piszących Podlasian, tak będzie ciekawiej Wątpliwości w czasie budowy swoich domów pewnie miał każdy i to nie mało. Ja mam ich mnóstwo po dziś dzień, dobrze mi się mieszka w mieście i na samą myśl o przeprowadzce i wyprowadzce z miejsca w którym jestem mam gęsią skórkę. Nie jestem zwolennikiem zmian, ciężko je znoszę. Drogi dojazdowe to jest problem. Wiem o tym, bo gdy zaczynaliśmy budowę grzęźliśmy w glinie. Od roku mamy zrobione ulice, położoną kostkę i to jest inny świat. Ale jeśli kochasz przyrodę, zachody słońca i psy...pokochasz to nowe miejsce razem z błotnistą drogą. A może coś się zmieni w sprawie nawierzchni, zanim zamieszkasz? Życzę Ci tego i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania26 06.11.2006 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanna_zaj 06.11.2006 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Tola Uspokoil mnie troche twoj wpis,myslalam,ze tylko ja mysle pesymistycznie o przeprowadzce na wies.Cale zycie spedzilam w miescie stad moje obawy . Dzieciatka wyfrunely na studia do stolicy,a ja zamiast plakac i uzalac sie nad samotnoscia , z mezem postanowilismy podjac nowe wyzwanie. Mam nadzieje,ze nie bede zalowala decyzji,ktora calkowicie odmieni moje dotychczasowe zycie.Z mieszczucha przeobraze sie w buraka i zobaczymy jaki bedzie tego koniec:). Na drogi dojazdowe raczej nie moge liczyc,asfalt to marzenie nie do spelnienia ,a droga szutrowa...oczywiscie moze byc,ale jak sama ja zrobie .Do tego czasu pozostala tylko zmiana auta na wyzszy i z napedem na dwie osie.Zobaczymy jak spisze sie nowe cacko na wiejskich drogach. mam jeszcze jeden wielki zawrot glowy.Dowiedzialam sie,ze marne sa szanse na internet .Jak ja sobie poradze bez tego wynalazku? Moze jest jakas osoba na tym forum,ktora potrafi doradzic,co moze odbierac w najbardziej zapyzialej miescinie -Kopisku?????? Bede baaaardzo wdzieczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts