vittorio 15.11.2006 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 vittorio, znalazłeś taki avatar, że cięzko się teraz skupić na tekście posta... Oczopląsu dostanę... fajny, no nie... też mi się spodobał (chociaż żonie chyba nie będzie się podobał ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 18.11.2006 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 Noooo, wreszcie znałazłam ludzi z mojej okolicy!!! Tu kolejna Podlasianka chętna do budowy. Witam! Zacznę od polemiki, bo ona właśnie zmusiła mnie do ujawnienia się szkoda tylko że nasza grupa nie jest trochę liczniejsza. No ale coż można się spodziwać po Polsce C. vittorio---> to, ze grupa podlaska nie nalezy do najaktywniejszych na forum, wcale nie oznacza, że sie nie buduje! Jeżdżę baaaardzo dużo po Polsce (i nie tylko) i widzę, że podlasie budową stoi!!!! Serio. Trudno znależć miejsce w Polsce, gdzie tak szybko rozwija sie budownictwo jednorodzinne. A tam, gdzie ja zamierzam sie osiedlić to nowych domów jest pewnie więcej, niz było grzybów w lasach tej jesieni. pozdrawia m!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 18.11.2006 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 Witaj Mikazuu w gronie aktywwnych budujących, zdradzisz nam tajemnicę gdzie chcesz osiąść na stałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 18.11.2006 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 No proszę! I znów ktoś dołaczył Mikazuu, witam serdecznie! Zakładaj dziennik budowy, zakładaj komentarze i... jazda! RobSto, już Ci się wpisałem . Pisz jak najwięcej. Pozdr. Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 20.11.2006 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Nie tak szybko!!!! Moje budowanie jest dopiero na etapie wstępnym. Teren jest. Projekt wybrany, ale cała "papierologia" dopiero przedemną. Nie ukrywam, że cichutko liczę na jakieś wasze wskazówki i wymianę doświadczeń w temacie budowania. zdradzisz nam tajemnicę gdzie chcesz osiąść na stałe To nie tajemnica. Zamierzam zamieszkać w Niewodnicy Kościelnej. To chyba całkiem niedaleko Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 20.11.2006 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Podlasianie! Czy moge liczyć na wasza pomoc juz ... teraz? Potrzebuje oceny projektu. Wady i zalety chaty, tak z waszego inwestorskiego punktu widzenia. http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=86464 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 20.11.2006 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Mikazuu Moje budowanie jest dopiero na etapie wstępnym. Teren jest. Projekt wybrany, ale cała "papierologia" dopiero przedemną. Nie ukrywam, że cichutko liczę na jakieś wasze wskazówki i wymianę doświadczeń w temacie budowania. Jesli chodzi o popierkologie jestem na bierząco. dla mnie chętnie pomagały osoby z tej grupy i na moją pomoc też możesz liczyć Jeśli chodzi o projekt, jestem zwolennikiem indywidualnych. Masz wtedy wszystko jak sobie wymyśliłeś i nie zawsze za dużo większe pieniądze niż z projektem gotowym. Wszystko w rekach dobrego architekta. Pozdrowionka Rob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 20.11.2006 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Mikazuu, napisałaś, że działka już jest ale... jaka działka? Czy masz plan zagospodarowania lub decyzję o warunkach zabudowy? Jezeli nie- zapomnij na razie o projekcie, to jeden z tych dokumentów określi Ci, jak ma wyglądac Twój dom, jak daleko ma być usytułowany od drogi, jaką będzie mógł miec maksymalną powierzchnię w stosunku do działki itp. szczegóły. Wolnośc w tej materii jest pojęciem względnym, cos jak sławne wyrażenie Henry Forda o możliwości wyboru koloru jego samochodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 20.11.2006 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Wiem, że kolejnosć papierków jest wazna. Ale działke mam raczej duża, tzn 2500mkw. Więc mogę obracać domem na wszystkie strony.... no prawie, bo mam wjazd od południa. Dlatego mój faworyt wśród projektów to C103. Ale przyznam, że cały czas myśle o indywidualnym, chociaż nie ma specjalnych wymagań i zachcianek. Decyzje o warunkach zabudowy tez już mam, ale sprzed dwóch lat. Ciekawe, czy to jeszcze ważne? Czeka mnie wycieczka do gminy... RobSto,czyżbyś miał jakiegoś architekta godnego polecenia? Jestem otwarta na propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 21.11.2006 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Mikazuu, z chęcią Ci udostępnię namiary na architekta, napisz mi na priv jakie masz pytania to Ci odpiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 25.11.2006 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Hmm... i znowu zaległa tu ciszaaaa... Co słychać, drodzy Podlasianie? U mnie domek pnie się w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 25.11.2006 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 A ma ktoś z Was może godny polecenia kredycik na domek. Bo tak sobie pokalkulowałem i chyba jednak czegoś takiego będą potrzebował. W planach jest dom ok 150m z garażem na 2 autka. Najchętniej z bala. Ale na poważnie mieżąc siły to raczej szkieletowy kanadyjczyk wyjdzie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 25.11.2006 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 CoolaTT, osobiście brałem w GE Money Bank, prosto i przyjaźnie.Własnie z niego korzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 26.11.2006 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 A napiszesz mi może coś więcej na ile lat, jakie oprocentowanie, jakie koszta uruchomienia?? Itd, itp?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 27.11.2006 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Kochani, czy też macie wrażenie że coś jest nie tak Nie dość że grupa często nie pisze, to jak i coś napisze to będzie cięszko przeczytać. Chyba sprawię sobie takie okulary Beeeeeeee zmiany Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vittorio 29.11.2006 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Też mi się teraz obecna szata graficzna nie podoba... a szkoda, bo zmiany powinne być na lepsze (chociaż to zapewne kwestia gustu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANK 29.11.2006 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Przede wszystkim za mocno świeci ekran monitora. Przydałoby się jakieś szare tło. Moim zdaniem stara szata graficzna była lepsza, a może to tylko przyzwyczajenie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 29.11.2006 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Eechhhhhh, Panowie! Co za narzekania?! Czyżby wiek zaawansowany dokuczał? A jeszcze tyle przed wami - budowa domów, sadzenie drzew i... powiekszanie przyrostu naturalnego naszego kraju! Takie doniosłe zadania, a wy .... "Jasność widzę!!" Jak zbyt jasno minitor wam świeci to polecam .... zapalić lampke na biurku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 29.11.2006 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Nie tylko panowie narzekają, ja też się męczę po tej zmianie. Ale u mnie to na pewno starość. Drzewa zasadzone, syn już wyrósł z wieku przedszkolnego, dom stoi, a oczy bolą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 30.11.2006 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Dziś ważny dzień - przeskoczony kolejny etap - dostałem POZWOLENIE NA BUDOWĘ i to w expresowym tempie 16 dni Prę całą parą ku kolejnych przeszkodom Huuuura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts