Staszek budowniczy 31.08.2006 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Założyłem temat aby¶cie mogli komentować moje wyczyny na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staszek budowniczy 02.09.2006 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Chyba nikt tego nie czyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 02.09.2006 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 spoko, czyta, czyta... tylko narazie nie ma co komentowac moze jakiegos linka do projektu albo cus ? ps... popraw u siebie w stopce "zwrotke" do dziennika, bo sie nie wyswietla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staszek budowniczy 16.09.2006 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 E tam, chyba nikt nie czyta ale to żaden problem Poprawiłem stopkę do dziennika . Tak na marginesie to buduję dom z kolekcji Muratora . Parterowy - Miodowy Miesišc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mormira 14.11.2006 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Witaj, Staszek budowniczy, dawno nic nie pisałeś. Ciekawe by było poczytać co u Ciebie. Gdzie zamierzasz budowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 19.02.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Nie bój nic z tymi cenami.Za 200.000 powinienes zamieszkac.Bo ... chyba nie myslales ze te 136.000 wystarczy jak nie robi sie wszystkiego samemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mistic_2005 20.02.2007 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Staszek ja tez buduję Miodowy Miesiąc.Mam podobne dylematy jak ty (najpierw kosztorys 130 tys. teraz prawie 200 tys.)Ja zbuduję tenb dom za 140-150 tys. - jestem już po wstępnym rozeznaniu (znajomi, fachowcy, hurtownie, formu).Kupiłem działkę (prawie 1.700 m2), odłożyłem też prawie 150 tys. i zamierzam zbudowac to bez kredytu (narazie moja firma prosperuje coraz lepiej).Znam się na interesach i zawsze idę na przekur temu co mówią i piszą.Szukaj a znajdziesz, nie słuchaj tych którzy mie mając pojęcia tylko moga człowieka zdołować cenami.Z pomocą BOGA i na przeciw ZŁYM ZDARZENIOM LOSOWYM zdudujesz go za mniej niż innmi pisza.Będe ti wpadął częściej bo ja zaczynam dopiero na jesień i poobserwuję co u Ciebie będzie się działo.Trzymam kciuki - dasz radę!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staszek budowniczy 22.02.2007 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Dzięki za słowa otuchy.Tak się składa ze jestem nazwijmy to z branży budowlanej ( posadzki przemysłowe) . Mam dobre układy w kilku hurtowniach . Na przykład teraz mam już zamówionego Ytonga - cena jeszcze ze stycznia . Nie liczę na to że za 150 000 się wprowadzę , od początku na to nie liczyłem.Realnie licząc zakładam że za 200 000 wprowadzę się już do gotowego domku.Może faktycznie nie będzie na ogrodzenie , ogród itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mistic_2005 12.03.2007 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Ciekawy dziennik. Prowadź go dalej i infomruj co i jak idzie - budujemy te same domy - tylko, że ja dopiero jesienią. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mistic_2005 15.03.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Dzięki za słowa otuchy. Tak się składa ze jestem nazwijmy to z branży budowlanej ( posadzki przemysłowe) . Mam dobre układy w kilku hurtowniach . Na przykład teraz mam już zamówionego Ytonga - cena jeszcze ze stycznia . Nie liczę na to że za 150 000 się wprowadzę , od początku na to nie liczyłem. Realnie licząc zakładam że za 200 000 wprowadzę się już do gotowego domku. Może faktycznie nie będzie na ogrodzenie , ogród itp. Staszek mam kilka pytań: - ile możemy liczyć na wylanie fundamentów - robiłeś juz jakiś kosztorys??? - ile już do tej pory wydałeś???? - z czego budujesz BK + styropian a może YTONG + wełna. Pytam bo tak jak wiesz budujemy te same domy (ja na jesień) i zastanawiam sie co mogę zrobić (na ile mnie stać) w tym roku. Jestem ciekaw co z cenami - jak myślisz moze na poczatku 2008 pójdą trochę w dół???? Dzięki za wszystkie informacje będą dla mnie BEZCENNE Wprowadziłeś jakieś zmiany w projekcie???? czy wziąłeś gotowca??? ------------------------------------- Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mistic_2005 16.03.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Kurcze Staszek siedzę, siedzę i czytam i słucham i słucham że nie dam zady za 200 tys się wprowadzić, że ceny nadal będą szły w górę, że za dużo na forum rozmawiam (żona), zamiast więcej z fachowacmi pogadać (siora). Sam nie wiem. Wrzuciłęm sobie link do twojego dziennika w ULOBIONE i będę bacznie obserwował ja Ci idzie. Trzymam mocno kciuki. Jesli będziesz na forum to prosze odpowiedź (podziel się informacjami) na pytania zadane przeze mnie w poprzednim poscie. Nurtoje mnie wiele pytań, np.: jak pisałem: BK czy YTONG, styropian czy wełna, gunt czy blachodachówka, ściana dwu czy trzywarstwowa. CO ty na to??? Jak ty wybrałeś i dlaczego właśnie tak. -------------------------------- Pozdrawiam P.S. Idę dalej czytać i wzbogacać wiedzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 24.03.2007 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 A może bys zapodał link do projektu aby go mogli wszyscy obejzeć czytający.tzn odnajdujesz go na stronie muratora , ddalej zaznaczasz na niebiesko adres- u góry ekranu, klikasz prawym i robisz kopiuj, potem w odpowiedziach- komentarze lub w swoim dzienniku robisz wklej i go masz. a zdjecia umieść z komputera na stronie http://www.fotosik.pl- trza sie zarejestrować, tam wgrywasz zdjecia , do każdego masz linki i którys wybierasz0 a jest wybór zaznaczasz kopiujesz i masz wklejania i jest, probuj, przed puszczeniem w eter zrób podgląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staszek budowniczy 24.03.2007 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Dzięki - postaram się cos z tym zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staszek budowniczy 24.03.2007 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Próba generalna wklejania zdjęć: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/28579fc226b5afc2.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cb3ab20fac8222a3.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f19040186edd1395.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staszek budowniczy 24.03.2007 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Jak zrobić aby obrazek się wyświetlał od razu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staszek budowniczy 16.04.2007 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Już działa wklejanie zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mistic_2005 18.04.2007 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Staszek tak się zastanawiam jaka powierzchnie ma twoja działeczka??? Bo chyba nigdzie o tym nie pisałeś??? A jak tam postepy w pracac? ---------------------------------- Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 20.05.2007 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Cześc poczytałam troche Twojego dziennika i muszę Ci coś odpisac ,bo aż mnie w serduszku ścisneło jak napisałeś o swoich rodzicach. Napiszę Ci tak : moi rodzice podjęli się budowy z nienacka jak ja byłam w szkole podstawowej, cieżkie czasy, komuna towaru brak, ale podjęli się tego : jako jedni z niewielu w naszej rodzinie których stac na odwagę.Rodzice mojej mamy nie żyją rodzice taty żyli ale...właśnie te ale.Nie interesowali się , nie pomagali nawet ciepłym obiadem w niedzielę, małą byłam to może tego nie rozumiałam.Reszta rodziny też raczej z zawiścią niż pomocą patrzyła, ale i była rodzina która pomagała a to ciuszki dla nas a to kasa na szkołę....generalnie cieżko, bo przez 8 lat budowali a teraz mieszkają i są szczęśliwi.Po co to piszę , po to żeby doda Ci otuchy.Jesteś dzielny super facet, budowa to niezła szkoła życia i uczuc, napewno z tymi którzy sa tego warci wiezy się wzmocnią z tymi z którymi mało Cię łączy albo zazdroszczą Ci nie spodziewaj się pomocy.Pomyśl o swoich dzieciach i przyjaciołach, myślę ,że warto a rodzice może z czasem zrozumią, ale nie gryź tego w sobie miej także odwagę im powowiedziec to co czujesz, bo po latach bedzie jeszcze gorzej niesc w sobie ten żal.Jeśli nie chca Ci pomagac, nie ważne czy popierają budowe czy nie jeśli sie kocha to sie mu pomaga bez względu na jego wybory a to nie jest wybór zły tylko inny. Pozdrawiam i powodzenia !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staszek budowniczy 21.05.2007 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Dzięki za ciepłe słowa. Tak na serio to jest mi tylko żal ,nic wiecej. Natomiast nie jest to w stanie przyćmić mi radości z budowania a to jest chyba najważniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ilzan 25.05.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Witam. Czytam ten dziennik z wielką uwagą ponieważ sama buduję miodowy, a prędzej nigdzie nie mogłam wyszukac ludzi którzy podjęli się budowy tego domu. Jesteśmy na etapie wieńca. Dzisiaj od kiedy staneły mury pierwszy raz byłam w środku domku i mam dziwne wrażenie, że miejsca bedzie mało, więc wpadłam na pomysł zmiejszenia pokoju przy salonie. Mozna z niego zrobic garderobę, a salon zyska dodatkowe metry. Nas to urządza. Teraz bedziemy do lipca czekać na więźbę aby dalej ruszyc z budowa, troche nas to złości ale takie sa realia dnia dzisiejszego. Trudno trzeba było pomyślec rok wczesniej, materialy byly dostepne i nie tak drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts