ilzan 29.05.2007 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 nikogo nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staszek budowniczy 20.08.2007 14:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Chyba nikogo nie interesuje moja budowa - może dlatego że sie troche opusciłem w pisaniu.Ale obiecuję poprawę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ilzan 18.09.2007 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Staszku bardzo proszę o zdjęcia ze środka domku. Buduję taki sam dom ale jeszcze nie mam ścianek działowych, a ciekawi mnie jak to wszystko będzie wyglądało w środku. Na razie mój dom skończono na etapie więźby i czekamy na blacho-dachówkę. Kładziemy Sarę Mat no a pod nią membramę wysokoparoprzepuszczalną. Pozdrawiam i już nie mogę doczekać się kolejnych fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 01.10.2007 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Cześć Staszku ale miło się czyta Twój dziennik... Zwłaszcza jak ostatnio wkeiłeś zdjęcia z sąsiadami - przesympatyczny gość z Ciebie. Zajrzałam tu nie dlatego że buduję Miodowy ale dlatego że jesteś z moich okolic Kibicuję Ci - pisz jak tam postęp prac. Chętnie będę na bieżąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staszek budowniczy 02.10.2007 06:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Dzięki Zdjęcia będą raczej na bieżąco. Co do zdjęcia ostatniego na którym się pojawiłęm to jest to końcówka wiechy -jak widzisz jestem w normalnym stanie . Czego nie można powiedzieć o ekipie której już nie ma. Ale to był ich dzień . Normalnie na budowie nie ma nawet butelki piwa , to niesamowite ale goście chodzą trzeźwi jak niemowlaki . Tylko przy okazji wspólnych grilów , a było ich już 3 , pozwolili sobie na jazdę bez trzymanki , ale to normalne przecież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 03.10.2007 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 No pewnie - impreza to impreza. Super że w 'dzień roboczy' potrafią utrzymać reżim. Z budowlańcami to niestety różnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ilzan 03.10.2007 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Witaj Staszku. Podpowiedz mi kolego czy więźba na Twój dach jest według projektu, czy zastosowałeś jakąś wzmocnioną??? Widzę, że kładziesz dachówkę, a w miodowym przewiduje sie gont lub blachę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staszek budowniczy 03.10.2007 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Wzmocniona i to znacznie . Kierbud zwiększył o ponad 50 % wszystkie przekroje oraz dodatkowo zwiększył ilość krokwi ,stężeń w sumie wszystkiego . Zrobiliśmy to bez konsultacji z konstruktorem bo sami mocno przewymiarowaliśmy wszystko . Jak zamawiałem drewno to pytali się na co to idzie bo pancerne to im się wydawało . Ale wolę dmuchać na zimne . Może robię błąd bo zrobiłem to samo ( przewymiarowałem ) z fundamentami a zamiast zwykłego chudziaka na gruncie zrobiłem wręcz 20 cm płytę fundamentową opartą na ścianach fudamentowych ale to są TYLKO pieniądze a zapewniłem sobie spokojny sen ( kosztowny ale spokojny) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 03.10.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Staszek, nie ma się co przejmować - jak wykonawcy widzieli nasze ławy to się za głowę łapali. Tyle stali że by na blok starczyło. Ale my nie mamy zamiaru się potem martwić że nam się dom w pół złamie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ilzan 04.10.2007 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Uważam,że całkiem słuszne decyzje z tym przewymiarowaniem. W końcu od przybytku głowa nie boli. Ja buduję Miodowy zgodnie z projektem tylko trochę podpowiadają nam fachowcy i mam nadzieję, że skoro projekt robił człowiek, który się na tym zna to będę mogła w nim pomieszkać i na połowę się nie rozpadnie. Jednak już dzisiaj wiem, że niektóre sprawy rozwiązać można było inaczej. No cóż człowiek uczy się całe życie. Pozdrawiam i czekam na dalsze informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ilzan 04.10.2007 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Staszku piszesz o zwiększonej liczbie krokwi. Interesuje mnie jeszcze sprawa sufitu. Będziemy robić podwieszany, a jak zapewne wiesz nad salonem nie ma miejsc dogodnych do mocowania i esy do stelaża będzie trzeba mocować wysoko w górze. Czy może widzisz tę sprawę inaczej , czy sufit robisz zgodnie z projektem? Zastanawiamy się z mężem jak dobrze przymocować stelaż aby sufit nad salonem nie zrobił nam psikusa i np. sie nie zarwał. W końcu trzeba będzie od strony dachu go obciążyć watą, folią itp. Jeżeli możesz coś zasugerować będę wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staszek budowniczy 05.10.2007 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Odpowiem na to pytanie za 2 miesiące - w grudniu fachowcy będą robili mi właśnie sufit. Ale na serio - pomyślcie o normalnym stropie - ja gdyby nie było za późno zrobiłbym normalny. Wycenili mi strop na ponad 14 000 patoli - za tę cenę można mieć monolityczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ilzan 13.10.2007 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 Witam. Właśnie u nas raczej za późno na jakiś strop. Mamy już więźbę zrobioną, więc nie mam pojęcia co można jeszcze zrobić aby później dobrze mocowało się sufit??? No i w gruncie rzeczy poczekam na Twoich fachowców aby zobaczyć jak poradzą sobie z tym fantem. Nasz dom przez zimę odpoczywa więc mam czas aby rozwiązac ten problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.bu 19.11.2007 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Witam wszystkich pasjonatów miodowego miesiąca. Również już ruszyłem z budową tego domku, lecz go troche powiększyłem poszerzyłem garaż o 50cm i poszerzyłem dom powiększając salon o 80 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remik_Programista 28.11.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Witam, i Ja z żoną zabrałem się za budowę domu "miesiąc miodowy".Niestety nie mam 150000pln ale zobaczymy. Nie wiem jak oceniacie wykonanie projektu ale jest w nim kilka nieścisłości np: piszą, że ściany wewnętrzne mogą być wykonane z gazobetonu a posadowione będą na płycie fundamentowej, no jak dojdzie jeszcze strop monolityczny to czy to wszystko nie popęka?Jestem na etapie wylania płyty fundamentowej w przyszłym roku ale już muszę myśleć o konsekwencjach.Murarze mi radzą abym zrobił strop monolityczny ale ja nie mam fundamentów pod ściankami działowymi a na dodatek chyba jest droższy niż podwieszany. Z podwieszanym można zrobić niezłe kompozycje.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ilzan 06.12.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 cześć My zrobiliśmy fundamenty pod ściany działowe z suporeksu 12-stki Jestem zadowolona, że nie robiłam z płyt k/g. Te są mocniejsze Strop bym zrobiła chętnie ale jest za późno, no i nie koniecznie monolit, więc sufit będzie podwieszany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remik_Programista 07.12.2007 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Dzieki za odpowiedz.Czyli ściany działowe posadowiliście na płycie fundamentowej.A co do stropu to myśle nad tym tematem. Po co wydawać pieniądze skoro i tak poddasza nie ma użytkowego.Może jakiś lekki strop drewniany? PozdrawiamRemik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ilzan 07.12.2007 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Cześć Sciany dział. - najpierw byly rowki, nastepnie wlewany był beton, wzmocniony stalowymi pretami i to wszystko. Z tym lekkim stropem masz dobry pomysł, ja bm napewno zrobiła. Zawsze dodatkowa przegroda od nieużytkowego poddasza. Pozdro. Żaneta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remik_Programista 15.12.2007 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Witam,mam wielką prośbę do Staszka budowniczego:Ponieważ jesteś już na zaawansowanym etapie budowy i posiadasz doświadczenie, to czy możemy się kiedyś spotkać? Z miłą chęcią zobaczył bym twój dom. Ja dopiero mam fundamenty więc jak bym zobaczył całość. było by to wielkie przeżycie dla mnie.Jeśli ktoś chce zobaczyć moje fundamenty to zapraszam do Wręczycy Wielkiej nad Częstochową. Pozdrawiam, Remik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staszek budowniczy 16.12.2007 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Serdecznie zapraszam na budowę. Podaj termin jaki Ci pasuje i wal śmiało . Na priva możemy all uzgodnić ( podam Ci komórke i wtedy będzie łatwiej). Budowa jest koło Siewierza wię w sumie z Częstochowy masz max 40 minut fajnej , prostej drogi. Pozdrawiam Staszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts