Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Muszę sie pochwalić - niedługo się wprowadzamy :-) tadaaa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 298
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wcześniejsze moje posty zostały przez Ciebie pominięte :( ,więc zaryzykuję jeszcze raz:

Przemo czy możesz zamieścić jakieś zdjęcia domu - widok zewnętrzny od strony garażu lub frontu

Mam jedno jeszcze, ale brzydkie i z bałaganem w garazu

http://img99.imageshack.us/img99/1763/20070310010qb8.jpg

Wielkie dzięki Przemo :D

Właśnie o coś takiego mi chodziło. Mógłbyś mi jeszcze napisać, czy wprowadzenie takich zmian jest skomplikowanym procesem pod względem architektonicznym, finansowym. Przepraszam, że o to pytam, ale spotkałem się na forum z różnymi stanowiskami w sprawie podobnych przeróbek tzn zamiany dachu pulpitowego na dwuspadowy nad garażem. Dla mnie osobiście zmiany takie są ciekawe pod względem estetycznym (jestem zdecydowanym zwolennikiem d. dwuspadowych) i praktycznym (dodatkowy pokój).

Przepraszam, że zawracam Ci głowę, ale w tym temacie wyznajesz się najlepiej, musiałem spróbować.

Wielkie dzięki Przemo :D

Właśnie o coś takiego mi chodziło. Mógłbyś mi jeszcze napisać, czy wprowadzenie takich zmian jest skomplikowanym procesem pod względem architektonicznym, finansowym. Przepraszam, że o to pytam, ale spotkałem się na forum z różnymi stanowiskami w sprawie podobnych przeróbek tzn zamiany dachu pulpitowego na dwuspadowy nad garażem. Dla mnie osobiście zmiany takie są ciekawe pod względem estetycznym (jestem zdecydowanym zwolennikiem d. dwuspadowych) i praktycznym (dodatkowy pokój).

Przepraszam, że zawracam Ci głowę, ale w tym temacie wyznajesz się najlepiej, musiałem spróbować.

Proces niezbyt skomplikowany ale trzeba zrobić zmianę projektu i zgłosic ją w urzędzie, finansowo parę stówek za tą zmianę zapłaciłem, ale potem w trakcie budowy to niestety nie wiem ile więcej mnie to mogło kosztowac, po prostu się budowało.... nie mam porównania ile mniej wyszło by to bez zmiany...

A co do praktyczności to polecam w 1000%

• 3 weeks później...

to jest link do projektu który wybrałam :

http://www.archipelag.pl/projekty-domow/iskierka-g2/

przemo288 powiedz mi czy wprowadzajac zmiany do projektu powiększaliście również salon, czy został taki jak w projekcie?....bo na zdjęciach widać dużą przestrzeń ...a w projecie Twoim wcale nie ma aż tak dużo metrów ;)

Ja mam cały czas wątpliwości czy salon w moim projekcie nie bedzie za mały...chciałabym mieć w nim strasznie stół z krzesłami...no i oczywiście kacik wypoczynkowy przy kominku:)

Już troche mieszkacie wieć proszę o opinie w tej sprawie :)

Pozdrawia Iza

to jest link do projektu który wybrałam :

http://www.archipelag.pl/projekty-domow/iskierka-g2/

przemo288 powiedz mi czy wprowadzajac zmiany do projektu powiększaliście również salon, czy został taki jak w projekcie?....bo na zdjęciach widać dużą przestrzeń ...a w projecie Twoim wcale nie ma aż tak dużo metrów ;)

Ja mam cały czas wątpliwości czy salon w moim projekcie nie bedzie za mały...chciałabym mieć w nim strasznie stół z krzesłami...no i oczywiście kacik wypoczynkowy przy kominku:)

Już troche mieszkacie wieć proszę o opinie w tej sprawie :)

Pozdrawia Iza

Salon sam się powięszył - nie postawiliśmy ścianki działowej, za którą miał być jeszcze jeden pokój. U Ceiebie też wydaje mi się, że optycznie salon mógłby sie zwiększyć jak zrezygnowałąbyś z gabietu 5. Zapewniam Cię że duży salon to super przestrzeń i super sprawa.

Pozdrawiam. Przemek