piogo1 31.08.2006 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Witajcie, jestem "świerzynką" na tym portalu, ale musze sie przyznać, że od jakiegoś czasu czytam Wasze wypowiedzi.Taki portal jest naprawde super - istna kopalnia wiedzy:) Ale przejde do tematu:Mojej narzeczonej rodzice mają działke, którą zgodzili się przepisać na nas (chyba to dobry pomysł, że chcą przepisać na nas, a nie na moją przyszłą żone;>?).Jak wygląda w praktyce przepisanie działki (czy forma darowizny jest najtańsza, czy należy z przepisaniem poczekac do nastepnego roku, aby mniej zapłacić fiskusowi?). Jakie są następne kroki, które musimy przedsięwziąć, aby rozpocząć budowe? Czy można jakies biurokratyczne formalności załatwić, nie mając jeszcze działki przypisanej? Będę wdzieczny za każdą odpowiedź i podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kiełek 31.08.2006 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 To dopiero mój jedenasty post i juz mam ochotę napisać, żebyś sobie przejrzał przynajmniej ostatnią stronę wątków i tam znajdziesz wszystkie odpowiedzi, bo już po raz piaty nie chce mi się pisać tego samego.No i co... napiszę:Przeczytaj ostatnią stronę wątków i znajdziesz tam odpowiedzi na wszystkie tu zadane pytania. Powodzenia w budowie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piogo1 31.08.2006 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Kiełek, czy mógłbyś przesłać mi link do tych wątków, ponieważ jak narazie nie udało mi się znaleźć satysfakcjonujących mnie informacji? Plz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kiełek 31.08.2006 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Opłaty notarialne pierwokup Agencji Nier. Rol. Skarbu Państwa - niepotrzebny przy darowiźniekredytyOperat = wycenadarowizy I wiele innych... Ja jestem na etapie kupowania, o pozwoleniach na razie czytałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piogo1 31.08.2006 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Bardzo dziękuję. Mam nadzieje, ze z czasem nauczę się skutecznego wyszukiwania porządanych przeze mnie postów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts