The_Pooh 31.08.2006 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Czy ktos ma jakies godne polecenie. Nie muszi byc Franke za 1400 PLN Chodzi o taki na trzy komory coby sie miescil pod zlewem i oczywiscie syfonowi nie przeszkadzal. A w ogole to fajne toto jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hollly 31.08.2006 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 mamy i szczerze mówiąc nie wiem po co....żonka się uparła więc jest. Mamy 3 komory, do jednej wrzucamy mokre, drugiej suche a do trzeciej co popadnie ) ogólnie mówiąc przydatne w chwili kiedy zaczyna wydawać nieprzyjemne zapachy to wtedy wyrzucamy ten jeden a dwa zostają, i to tyle. Moim zdaniem kompletnie nieprzydatne i nie mało też kosztuje. Nasz chyba coś około 600 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
The_Pooh 31.08.2006 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 DZIEKI! A nie jest tka ze sie sortuje np. szklo, papier itp coby pozniej bylo taniej za smieci? U mnie tez zona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kulin 31.08.2006 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 własnie po to to jest, ale nie wszyscy wiedzą chyba że teraz segregacja śmieci to coś co pomaga zaoszczędzić na smieciach, przynajmniej u nas, za segregowane śmieci się nie płaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hollly 31.08.2006 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Kulin ja wiem po co jest ten sortownik, ale uważam jednak, że szkoda na to kasy. Puste plastikowe butelki i tak wyrzucamy osobno, mamy niedaleko domu duże sortowniki. IMO szkoda kasy. Taka jest moja opinia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 01.09.2006 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 W poprzedniej kuchni mialam sortownik z IKEI- taki na szynach z trzema koszami. Dla mnie osobiscie idea takiego sortownika jest okej, ale praktyczne to to nie jest, poprostu kosze sa za male. Ciagle cos trzeba wynosic, ciagle cos jest pelne U mnie bylo rozgraniczenie na normalne smieci, odpadki organiczne i plastiki-metal. Pojemnik na plastiki byl ciagle pelny pomimo gniecenia itp... organicznych bylo zawsze mniej, ale i tak codziennie trzeba bylo wywalac, bo zapach byl taki sobie hihi a w lecie nie wiadomo skad ciagle muszki owocowki lataly. Teraz mam to rozwiazane tak, ze w kuchni mam normalny duzy kosz z organicznych odrazu zrezygnowalam, bo sensu nie ma.... w odstawniku w przedpokoju mam kosz na gazety i papiery, drugi na szklo, a w rogu na tarasie mam "stojak" z pokrywka do ktorego wklada sie 100l worek foliowy i tam wywalam butelki, puszki itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pencil 05.09.2006 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Czy ktos ma jakies godne polecenie. Nie muszi byc Franke za 1400 PLN Chodzi o taki na trzy komory coby sie miescil pod zlewem i oczywiscie syfonowi nie przeszkadzal. A w ogole to fajne toto jest? Ja mam 4-komorowy z Ikei, mieści się w szafce o szer. 80cm pod zlewem i absolutnie nie przeszkadza syfonowi. Łatwo się demontuje do czyszczenia. W jednej komorze trzymam zwykłe odpadki (bez dzielenia na organiczne i nie, bo nie mam ogrodu, gdzie mogłabym te organiczne kompostować), w drugim szkło, trzecim aluminium, czwartym papier. Na plastik zabrakło miejsca. Śmieci ok. raz w miesiącu (przy okazji zakupów) wożę do Ikea i wymieniam na punkty a punkty na sadzonki roślin (mam taras) Czy toto fajne? Dla mnie tak, bo cieszy mnie, gdy mogę coś zrobić dla środowiska. Polecam wszystkim, którzy myślą podobnie. (Podobno jesteśmy najbardziej zanieczyszczoznym krajem UE; produkujemy aż 12% unijnych zanieczyszczeń a w związku z tym żyjemy średnio 11 miesięcy krócej... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 09.10.2006 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 A co powiecie na cos takiego: Alveus - seria EKKO?http://www.alveus.si/index.php?menu_item=ZbiranjeOdpadkov Ceny sa w miare przystepne, moze ktos uzytkuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piramidon 05.11.2006 00:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Sortuję i kompostuję śmieci. Żeby nie było muszek spryskałem piretroidem (środek mało szkodliwy dla ciepłokrwistych) pokrywę wiadra na odpadki od spodu . To działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts