bleon 31.08.2006 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 WitamGórna powierzchnia ław po usunięciu szalunku okazała się bardzo nierówna. Tam, gdzie były listwy spinające do kupy obie ścianki szalunku z desek w betonie powstały uskoki, od niewielkich do ok. 1-2 centymetrowych. Jeśli dam teraz na to papę czy folię, to nie uszkodzi się ona pod naporem muru z bloczków? Może zalać te nierówności betonem? Albo całe ławy wyrównać 1-2 centymetrową wartwą betonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietrov 31.08.2006 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Ostre nierówności trzeba skuć i wyrównać jeśli nie chcemy dopuścić do przecięcia izolacji poziomej, po obciążeniu. Dolana od góry warstwa może się skruszyć pod naciskiem ściany fundamentowej, bo nie będzie jednolicie związania z gotową już ławą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 31.08.2006 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Izolację poziomą z folii robisz tak: na ławę zaprawa (wyrównujesz nią nierówności - bez przesady oczywiście), potem folia i jeszcze raz zaprawa, na którą idą bloczki. Z papą to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Salah 27.05.2014 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Witam Mam pytanie ,jak wyrównać ławę fundamentową [ powierzchnia jest chropowata ] bo przez własną głupotę nie przejechaliśmy jej po wylaniu jakąś pacą. Teraz chcemy dać na nią papę SBS ,ale strach bo kamyczki i nierówności mogą ją poprzecinać ! DZIĘKUJĘ BARDZO ZA DOBRE RADY ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Salah 27.05.2014 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 właśnie mam ten sam problem i nie wiem jak to zrobić :/ bo kucie to odpada mam ostre nierówności na całej ławie 100mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts