zosiek 31.08.2006 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Zaszczepiłam kłody brzozy grzybnią boczniaka cytrynowego i shitake, ale grzybów nie doczekałam się.Czy ktoś z Was zaszczepił u siebie na działce boczniaki? I jak to zrobił, że ma grzyby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 31.08.2006 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Nie rób nic. Jeśli grzybnia nie padła w czasie upałow to bedziesz jeszcze miała zbiory. Może dopiero w przyszłym roku (i tak bywa). Warunek to zacienione miejsce i wilgoć. U mnie kiedyś miałam wysyp boczniaków na kompoście Wyrzuciliśmy tam balot słomy na którym były hodowane boczniaki i swietnie rosły na resztkach patyków drzew owocowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosiek 31.08.2006 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Dzięki, super, będę czekać. Na zimę pewnie kłody powinnam schować do garażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 31.08.2006 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Dzięki, super, będę czekać. Na zimę pewnie kłody powinnam schować do garażu? No właśnie wcale niekoniecznie. Tak jak pisałam boczniaki urosły następnego roku po wyrzuceniu balotu słomy na komposta. a więc tam grzybnia przezimowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosiek 31.08.2006 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Mam 4 kłody, to chyba je podzielę i 2 zostawię na zimę na dworzu a 2 schowam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts