Opos 30.12.2007 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Nie ma co czekac na wiosnę. Lada dzień będe wylewał strop i jak dobrze pójdzie to w styczniu może dach sie pojawi. -> mr.olzo - jak może to podeślij mi zdięcia jestem ciekaw powiększonego wyjścia na taras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_ink 27.08.2008 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Witam, mam do sprzedania kompletny projekt HG-I3. Niestety zbyt wąska działka wymusza na mnie wykonanie projektu indywidualnego. Zakres przeróbek, które musiałbym wykonać przekracza dopuszczalne normy. Oczywiście sprzedam sporo poniżej ceny rynkowej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mark777 21.07.2009 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Witamy wszystkich! Poszukujemy zdjęć oraz wszelkich informacji odnośnie budowy domu według projektu HG-I3. Jesteśmy na etapie kupna projektu - prosimy wszystkich który wybudowali ten dom o informacje o zmianach wykonanych w projekcie oraz problemach w trakcie budowy jak i w funkcjonalności domu. Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon-1983 08.09.2013 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Niech Pan tak nie straszy tymi kosztami. Ja jestem na etapie zalewania stropu i mam już zakupioną blachodachówkę venecja i drzewo na dach tak że w tym roku przykryję. Zona prowadzi szczegółową kalkulacje kosztów . Budową zajmuję się sam nie korzystam z ekip tylko na dach przyjdzie znajoma firma po 25 zł za metr z obróbkami. końiec końców jest taki że 100000 spokojnie wystarcza żeby w ten sposób przykryć. Ale trzeba szukać, wysyłać zapytania ofertowe, szczególnie jeśli chodzi o duże i wartościowe zamówienia. tak niskie wydatki to też zasługa tego że jak się robi coś samemu to ma się ten szacunek do materiału. Zlecenie budowy do dachu firmie w moim regionie (łódzkie) kosztowałoby mnie 20000 czyli robi nam się tu 120000. Ważna uwaga jest taka że zmieniłem pokrycie na blachodachówke modułową ( blachy w arkuszach do tego dachu się nie kalkulują niby cena ta sama wyjdzie ale tylko przy tańszych rodzajach blachy)zmieniłem też ilość drzewa na dach pustak max 29 zastąpiłem betonem komórkowym prefabet 24 cm na klejA garaż mam powiększony o metr gdyż przy adaptacji zmieniliśmy z żoną szer. budynku z 17 do 18 metrów.Dodam jęscze od siębie że całkiem przypadkiem natknąłem się w internecie na oryginalny kosztorys do tego projektu i nie żałuję że nie wydałem 500 zł na niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts