Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 7 months później...

Witam, mam do sprzedania kompletny projekt HG-I3. Niestety zbyt wąska działka wymusza na mnie wykonanie projektu indywidualnego. Zakres przeróbek, które musiałbym wykonać przekracza dopuszczalne normy. Oczywiście sprzedam sporo poniżej ceny rynkowej.

Pozdrawiam

• 10 months później...

Witamy wszystkich!

Poszukujemy zdjęć oraz wszelkich informacji odnośnie budowy domu według projektu HG-I3. Jesteśmy na etapie kupna projektu - prosimy wszystkich który wybudowali ten dom o informacje o zmianach wykonanych w projekcie oraz problemach w trakcie budowy jak i w funkcjonalności domu.

Pozdrawiamy. :roll:

• 4 years później...

Niech Pan tak nie straszy tymi kosztami. Ja jestem na etapie zalewania stropu i mam już zakupioną blachodachówkę venecja i drzewo na dach tak że w tym roku przykryję. Zona prowadzi szczegółową kalkulacje kosztów . Budową zajmuję się sam nie korzystam z ekip tylko na dach przyjdzie znajoma firma po 25 zł za metr z obróbkami. końiec końców jest taki że 100000 spokojnie wystarcza żeby w ten sposób przykryć. Ale trzeba szukać, wysyłać zapytania ofertowe, szczególnie jeśli chodzi o duże i wartościowe zamówienia. tak niskie wydatki to też zasługa tego że jak się robi coś samemu to ma się ten szacunek do materiału. Zlecenie budowy do dachu firmie w moim regionie (łódzkie) kosztowałoby mnie 20000 czyli robi nam się tu 120000. Ważna uwaga jest taka że zmieniłem pokrycie na blachodachówke modułową ( blachy w arkuszach do tego dachu się nie kalkulują niby cena ta sama wyjdzie ale tylko przy tańszych rodzajach blachy)

zmieniłem też ilość drzewa na dach

pustak max 29 zastąpiłem betonem komórkowym prefabet 24 cm na klej

A garaż mam powiększony o metr gdyż przy adaptacji zmieniliśmy z żoną szer. budynku z 17 do 18 metrów.

Dodam jęscze od siębie że całkiem przypadkiem natknąłem się w internecie na oryginalny kosztorys do tego projektu

i nie żałuję że nie wydałem 500 zł na niego.