Bodiniusz 31.08.2006 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Witam!Mam taki problem z sąsiadem, z którym mam wspólną ścianę w bliźniaku. Otóż w tej ścianie są 4 kominy. Kupiłem pół tego bliźniaka. Sprzedwca wybudował tę wspólną ścianę. Z kolei sąsiad twierdzi, że kominy ogólnie są źle przez mojego poprzednika wybudowane (ogólnie, wspominał również coś o garażowym - w innej części tej samej ściany), że nie wszystkie od samego parteru i coś tam. I w związku z tym te 4 to akurat są jego. Czy prawo określa do kogo należą kominy w takiej wspólnej ścianie? Czy zależy to jakoś od tego, kto budował tę ścianę? Albo od tego, na czyjej działce stoi ta wspólna ściana (tego dokładnie nie wiem)? Jak w ogóle rozmawiać z sąsiadem? Dodam, że dach jest zrobiony tak, że z granicy dachów wynika jakby kominy były po mojej stronie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 31.08.2006 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Odpowiedż znajdziesz w projekcie budynku. Są tam zaznaczone wloty do kominów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bodiniusz 31.08.2006 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Do projektu zaglądałem. Są tam jedynie 2 kominy. A sąsiada są w nieco innym miejscu, ale nie są tam zbudowane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts