prymasek 31.08.2006 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 jestem ciekaw Waszej opini na temat co powinno byc pierwsze okna czy tynki i posadzki jeśli pierwsze okna - co z zasyfieniem ich przy tynkowaniu jeśli tynki to jak rozwiązać zrobienie wyprawek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 31.08.2006 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Jak byc powinno - nie wiem Ale będzie tak: okna (plastiki) - zabezpieczone folia i taśmą elektryk tynki podłogówka wylewki Okna jako nr 1 z uwagi na ryzyko wyrwania przez meneli elektryki - bo to towar chodliwy Tynki przed wylewkami - z uwagi na ogrzewania podogowe i zalecenia speca od co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 31.08.2006 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Idelanie byłoby tak1. elektryka2. tynki - bez glifów3. instalacje podwylewkowe4. wylewki5. okna6. tynki - glify ...ale czasami niepilnowana elektryka i inne inst wew. potrafią w nocy zniknąć.Ot i wszystko.Ja miałem drewniane okna, przeżyły i tynkowanie i wylewki i mają się bardzo dobrze. Kwestia odpowiedniej ochrony, która zabiera niestety dużo czasu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krisga 31.08.2006 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 okna czy tynki i posadzki 1 okna 2 tynki , bo przy okazji "obrobia" ci okna na gotowo....mozesz nawet zalozyć parapety 3 posadzki ogolnie tynkarze chca byc pierwsi zeby pozniej mniej sprzatac po sobie ..... jeśli pierwsze okna - co z zasyfieniem ich przy tynkowaniu istnieje cos talkiego jak folia i tasma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 31.08.2006 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 zależy od okien, jak plastikowe , to bez znaczenia ale lepiej przed tynkami jak drewniane to po tynkach ( wiekszośc producentów grozi utratą gwarancji na okna drewniane jak sie później tynkuje ) Mam plastikowe wstawione przed tynkami i nie były zabrudzone , wszystko zalezy od ekipy, moi tynkarze najpierw poosłaniali wszystkie okna, wszystkie puszki, i przewody wiszące ze ścian i dopiero tynkowali , miałem czyste okna, obrobione glify , nawet kostek przy oświetleniu nie ubrudzili.... jak Ci pobrudzą to mają wyczyścić i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krisga 31.08.2006 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 wiekszośc producentów grozi utratą gwarancji na okna drewniane jak sie później tynkuje nie to zebym sie czepial ...ale jak odkryją kiedy je wstawileś ??? przed tynkowaniem czy po? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mis Uszatek1719499023 01.09.2006 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 U mnie tak, jak pisze Nurni. Ojejku, chyba ... idealnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadiod 01.09.2006 00:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Najpierw okna !! tynkarze na pewno ich nie ubrudzą bo będą sie bać ,jesli bedziesz miał dobrą ekipe od tynków ,na pewno ich nie zniszcza !!! okleja je bardzo dokładnie Jeśli cokolwiek ubrudza ,wyczyszczą zanim uda Ci się to zauważyć. Na końcu posadzki A tak na marginesie to okna po "wtynkowaniu"sa juz nie do ruszenia ,więc nikt Ci ich nie wyciągnie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts