arzesz 19.09.2006 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Witam. Leszek i Jarek Skolimowscy 501-073-671; 788-38-45. Robili kominek u moich rodziców. Wprawdzie gotowy składany plus obudowa z gips-karton ale zrobione porządnie. Sami załatwili materiały parę rzeczy podpowiedzieli, dopasowali obudowę do pomieszczenia, posprzątali. Staruszkowie zadowoleni. Witam A wiesz może ile skasowali za to wszystko? Witam. Za całość czyli: robocizna, materiały(g-p, blacha,izolacja, kratki kute, profile, masa szpachlowa itp )doprowadzenie powietrza skasowali 1500 zł. mam jeszcze pytanie kiedy pan Skolimowski robił kominek u Twoich rodziców i gdzie (Otwock, Józefów)? Pytam, bo rozmawiałem z gościem i mówił, że tyle to brał dawno dawno temu. Więc albo podrożał, albo coś ściemnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cania12 20.09.2006 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Drodzy forumowicze, ile czekaliście na zgodę na budowę w Józefowie? Mam już złożony komplet dokumentów... A bardzo chcę wylać jeszcze fundamenty przed zimą)) I jeszcze pytanie, czy możecie polecić studniarza do głębinowej??? Pozdrowienia, A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chatte 20.09.2006 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Drodzy forumowicze, ile czekaliście na zgodę na budowę w Józefowie? Mam już złożony komplet dokumentów... A bardzo chcę wylać jeszcze fundamenty przed zimą)) I jeszcze pytanie, czy możecie polecić studniarza do głębinowej??? Pozdrowienia, A Czas oczekiwania na zgodę nie zalezy od Józefowa ale od Starostwa powiatowego w Otwocku. Niestety standard to 2 miesiące. O studniarza pytaj u "Leona zawodowca" - czyli w sklepie hydraulicznym przy ul. Wiązowskiej. Telefonu niestety nie pamiętam ale jadąc od ronda przy Jarosławskiej w stronę Wiązowny bedzie ten sklep po prawej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 21.09.2006 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 u mnie studnię (ale zwykłą) robił polecany tu na forum (i w grupie) p. Flisiński jakie i gdzie kupić tanie i dobre farby do malowania wnętrz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cania12 21.09.2006 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Dziękuję za informację Przy okazji podpytam ile płaciliście za studnię? Jako punkt w wycenie budowy firmy, która kompleksowo chce budować.. Pozycja: -Wykonanie odwiertu, studni z kręgów betonowych, zainstalowanie pompy i zasilenie energią elektryczną -> to ponad 9,3 tyś brutto (pompa wliczona) Cena wydaje się być mocno zawyżona... A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antolek 21.09.2006 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Dziękuję za informację Przy okazji podpytam ile płaciliście za studnię? Jako punkt w wycenie budowy firmy, która kompleksowo chce budować.. Pozycja: -Wykonanie odwiertu, studni z kręgów betonowych, zainstalowanie pompy i zasilenie energią elektryczną -> to ponad 9,3 tyś brutto (pompa wliczona) Cena wydaje się być mocno zawyżowa... A Gdzieś w wymianie doświdczeń widziałem post gdzie jest opisane jak wykopać studnię z kręgami betonowymi. Kręgi to koszt ok 120-150 za sztukę - potrzebujesz ich w zależności od głębokości na jakiej jest woda max 8 (no może 10). Pompa i doprowadzenie zasilania to raczej nie więcej niż 1000 PLN a reszta to pan łopatowy + odbiorowy urobek . Oceń sama czy to drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JACY007 21.09.2006 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Witam Nic nowego Dzis wlasnie wystawila mnie do wiatru ekipa od odkopania i zaizolowania fundamentow Nie musze dodawac ze PILLLNNIIIEEE szukam nowej POMOCYYYYYYY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chatte 21.09.2006 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Dziękuję za informację Przy okazji podpytam ile płaciliście za studnię? Jako punkt w wycenie budowy firmy, która kompleksowo chce budować.. Pozycja: -Wykonanie odwiertu, studni z kręgów betonowych, zainstalowanie pompy i zasilenie energią elektryczną -> to ponad 9,3 tyś brutto (pompa wliczona) Cena wydaje się być mocno zawyżona... A Moje ceny z maja 2005: wiercenie studni głebinowej - 100 zł/mb. Wywiercono studnię 30m (czyli maxymalnie ile mozna wykonać bez pozwolenia wodno-prawnego). Dodatkowo zaplacilam ok.400 zł za kręgi z pokrywa do obudowy studni. W tym roku kupilam: pompe głebinową (Hydro-vacuum z Grudziądza) za ok. 2000 zł + urzadzenie zabezpieczające przed zanikiem fazy (bo pompa 3-fazowa ale te na 230V są droższe) ok.500 zł, specjalny kabel do zasilania urzadzen pod wodą ok.200 zł. Jak doliczę jeszcze pracę elektryka i hydraulika przy podłączaniu pompy - pewno uzbiera się jeszcze z tysiąc złotych za polozenie kabli i rurek w ziemi.[/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob budowniczy junior 22.09.2006 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Studnia głębinowa 110zł/m odwiertu do negocjacji z materiałem.Rozmowa z dnia wczorajszego.Odwiert ręczny ok 2 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izagrab 22.09.2006 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Kilka dni temu spotkalam sie z 2 wykonawcami kanalizacji,ktorzy wycenili mi przylacze kanalizacyjne ( 130m )do mojej dzialki. Koszt 26000zl. Spodziewalam sie, ze bedzie drogo (ok 10000zl) ale nie 26 tys.!!! Ulatwilo mi to podjecie decyzji ,rezygnuje z kanalizacji i szukam pilnie szamba.Wiem,ze wielu z was poszulkiwanie szamba ma juz za soba i bede bardzo wdzieczna za podzielenie sie ze mna zdobyta wiedza i namiarami na dobre i niedrogie szambo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkk 22.09.2006 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Witam. Leszek i Jarek Skolimowscy 501-073-671; 788-38-45. Robili kominek u moich rodziców. Wprawdzie gotowy składany plus obudowa z gips-karton ale zrobione porządnie. Sami załatwili materiały parę rzeczy podpowiedzieli, dopasowali obudowę do pomieszczenia, posprzątali. Staruszkowie zadowoleni. Witam A wiesz może ile skasowali za to wszystko? Witam. Za całość czyli: robocizna, materiały(g-p, blacha,izolacja, kratki kute, profile, masa szpachlowa itp )doprowadzenie powietrza skasowali 1500 zł. mam jeszcze pytanie kiedy pan Skolimowski robił kominek u Twoich rodziców i gdzie (Otwock, Józefów)? Pytam, bo rozmawiałem z gościem i mówił, że tyle to brał dawno dawno temu. Więc albo podrożał, albo coś ściemnia. wrzesień 2005 w Majdanie k. Wiązownej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 23.09.2006 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 u mnie studnię (ale zwykłą) robił polecany tu na forum (i w grupie) p. Flisiński jakie i gdzie kupić tanie i dobre farby do malowania wnętrz?? ja malowałem DEKORALEM - super kryje (niektóre kolory jednokrotne malowanie - oczywiście oprócz gruntowania). Kupowałem albo w markecie budowlanym, albo w Dekoralu - ceny podobne - przynajmniej w zeszłym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 25.09.2006 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Ja polecam Tikkurile. Malowalem Beckersem, Duluxem i jakimis polskimi i moim zdaniem Tik. jest lepsza od wymienionych wyzej. Poza tym ma bardzo ciekawe bazy (od latwej do zmywania i odpowrnej na wilgoc po zwykle pokojowe). Tania nie jest acz warto sie zastaniowic nad kupnem ze wzgledu na wydajnosc. Qurcze zabrzmialo jak reklama Kupowalem w Leroy Merlin. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 26.09.2006 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Czy ktoś z Sz. P. mógłby mi polecić GLAZURNIKA? Do zrobienia mam trzy łazienki, kuchnię, podłogę w kotłowni, korytarzu i wiatrołapie i być może jeszcze duży garaż Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 26.09.2006 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Cześć. Jestem z Białołęki. Szukam informacji o panu Marku Leszczyńskim, budowlańcu i jego ekipie. Jeżeli ktoś miał z nim do czynienia to poproszę o info na priv. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enzo 28.09.2006 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Mam na zbyciu pompe do wody prostą jak budowa cepa, która służyła mi w czasie budowy - sprawna, działająca. Jeszcze jeden "sezon" powinna pociągnąć. Cena: 2 piwaMiejsce odbioru własnego: JózefówJeśli ktoś jest zainteresowany to zapraszam - dla wzrokowców mogę przesłać fotki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cania12 29.09.2006 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Czy ktoś z forumowiczów orientuje się gdzie można wywieźć karpy (pieńki z korzeniami) po wycince drzew pod budowę? A może komuś się przydadzą?Będę miała w najbliższym czasie do oddania:-) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 02.10.2006 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Czy ktoś z forumowiczów orientuje się gdzie można wywieźć karpy (pieńki z korzeniami) po wycince drzew pod budowę? A może komuś się przydadzą? Będę miała w najbliższym czasie do oddania:-) Pozdrawiam Hej Sosny czy coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 02.10.2006 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Czesc. Mam prosbe - macie moze namiar na jakiegos taniego geodete. Do wczoraj wydawalo mi sie, ze to ja taki namiar mam. Ale po telefonie do niego okazalo sie, ze z taniego zrobil sie bardzo drogi Potrzebuje zrobic mapke inwentaryzacyjna. Pozdrawiam Grupe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 02.10.2006 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Czesc. Mam prosbe - macie moze namiar na jakiegos taniego geodete. Do wczoraj wydawalo mi sie, ze to ja taki namiar mam. Ale po telefonie do niego okazalo sie, ze z taniego zrobil sie bardzo drogi Potrzebuje zrobic mapke inwentaryzacyjna. Pozdrawiam Grupe! czesc! ja korzystałem z p. Lecha Mikłaszewicza 503 318 371 - czy to nie ten którego Ty mi podawałeś kiedyś? to on zdrożał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts