Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam.

Leszek i Jarek Skolimowscy 501-073-671; 788-38-45. Robili kominek u moich rodziców. Wprawdzie gotowy składany plus obudowa z gips-karton ale zrobione porządnie. Sami załatwili materiały parę rzeczy podpowiedzieli, dopasowali obudowę do pomieszczenia, posprzątali. Staruszkowie zadowoleni.

Witam

A wiesz może ile skasowali za to wszystko?

Witam.

Za całość czyli: robocizna, materiały(g-p, blacha,izolacja, kratki kute, profile, masa szpachlowa itp )doprowadzenie powietrza skasowali 1500 zł.

mam jeszcze pytanie kiedy pan Skolimowski robił kominek u Twoich rodziców i gdzie (Otwock, Józefów)? Pytam, bo rozmawiałem z gościem i mówił, że tyle to brał dawno dawno temu. Więc albo podrożał, albo coś ściemnia.

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Drodzy forumowicze, ile czekaliście na zgodę na budowę w Józefowie?

Mam już złożony komplet dokumentów...

A bardzo chcę wylać jeszcze fundamenty przed zimą;-)))

I jeszcze pytanie, czy możecie polecić studniarza do głębinowej???

Pozdrowienia,

A

Drodzy forumowicze, ile czekaliście na zgodę na budowę w Józefowie?

Mam już złożony komplet dokumentów...

A bardzo chcę wylać jeszcze fundamenty przed zimą;-)))

I jeszcze pytanie, czy możecie polecić studniarza do głębinowej???

Pozdrowienia,

A

Czas oczekiwania na zgodę nie zalezy od Józefowa ale od Starostwa powiatowego w Otwocku. Niestety standard to 2 miesiące.

O studniarza pytaj u "Leona zawodowca" - czyli w sklepie hydraulicznym przy ul. Wiązowskiej. Telefonu niestety nie pamiętam ale jadąc od ronda przy Jarosławskiej w stronę Wiązowny bedzie ten sklep po prawej stronie.

Dziękuję za informację:)

Przy okazji podpytam ile płaciliście za studnię?

Jako punkt w wycenie budowy firmy, która kompleksowo chce budować..

Pozycja:

-Wykonanie odwiertu, studni z kręgów betonowych, zainstalowanie pompy i zasilenie energią elektryczną -> to ponad 9,3 tyś brutto (pompa wliczona)

Cena wydaje się być mocno zawyżona...

A

Pozycja:

-Wykonanie odwiertu, studni z kręgów betonowych, zainstalowanie pompy i zasilenie energią elektryczną -> to ponad 9,3 tyś brutto (pompa wliczona)

Cena wydaje się być mocno zawyżowa...

A

Gdzieś w wymianie doświdczeń widziałem post gdzie jest opisane jak wykopać studnię z kręgami betonowymi. Kręgi to koszt ok 120-150 za sztukę - potrzebujesz ich w zależności od głębokości na jakiej jest woda max 8 (no może 10). Pompa i doprowadzenie zasilania to raczej nie więcej niż 1000 PLN a reszta to pan łopatowy + odbiorowy urobek ;).

Oceń sama czy to drogo ;)

Pozycja:

Cena wydaje się być mocno zawyżona...

A

Moje ceny z maja 2005:

wiercenie studni głebinowej - 100 zł/mb. Wywiercono studnię 30m (czyli maxymalnie ile mozna wykonać bez pozwolenia wodno-prawnego). Dodatkowo zaplacilam ok.400 zł za kręgi z pokrywa do obudowy studni.

W tym roku kupilam:

pompe głebinową (Hydro-vacuum z Grudziądza) za ok. 2000 zł + urzadzenie zabezpieczające przed zanikiem fazy (bo pompa 3-fazowa ale te na 230V są droższe) ok.500 zł, specjalny kabel do zasilania urzadzen pod wodą ok.200 zł.

Jak doliczę jeszcze pracę elektryka i hydraulika przy podłączaniu pompy

- pewno uzbiera się jeszcze z tysiąc złotych za polozenie kabli i rurek w ziemi.[/i]

Kilka dni temu spotkalam sie z 2 wykonawcami kanalizacji,ktorzy wycenili mi przylacze kanalizacyjne ( 130m )do mojej dzialki. Koszt 26000zl. Spodziewalam sie, ze bedzie drogo (ok 10000zl) ale nie 26 tys.!!!

Ulatwilo mi to podjecie decyzji ,rezygnuje z kanalizacji i szukam pilnie szamba.Wiem,ze wielu z was poszulkiwanie szamba ma juz za soba i bede bardzo wdzieczna za podzielenie sie ze mna zdobyta wiedza i namiarami na dobre i niedrogie szambo.

Witam.

Leszek i Jarek Skolimowscy 501-073-671; 788-38-45. Robili kominek u moich rodziców. Wprawdzie gotowy składany plus obudowa z gips-karton ale zrobione porządnie. Sami załatwili materiały parę rzeczy podpowiedzieli, dopasowali obudowę do pomieszczenia, posprzątali. Staruszkowie zadowoleni.

Witam

A wiesz może ile skasowali za to wszystko?

Witam.

Za całość czyli: robocizna, materiały(g-p, blacha,izolacja, kratki kute, profile, masa szpachlowa itp )doprowadzenie powietrza skasowali 1500 zł.

mam jeszcze pytanie kiedy pan Skolimowski robił kominek u Twoich rodziców i gdzie (Otwock, Józefów)? Pytam, bo rozmawiałem z gościem i mówił, że tyle to brał dawno dawno temu. Więc albo podrożał, albo coś ściemnia.

wrzesień 2005

w Majdanie k. Wiązownej

u mnie studnię (ale zwykłą) robił polecany tu na forum (i w grupie) p. Flisiński

jakie i gdzie kupić tanie i dobre farby do malowania wnętrz??

ja malowałem DEKORALEM - super kryje (niektóre kolory jednokrotne malowanie - oczywiście oprócz gruntowania). Kupowałem albo w markecie budowlanym, albo w Dekoralu - ceny podobne - przynajmniej w zeszłym roku.

Ja polecam Tikkurile. Malowalem Beckersem, Duluxem i jakimis polskimi i moim zdaniem Tik. jest lepsza od wymienionych wyzej. Poza tym ma bardzo ciekawe bazy (od latwej do zmywania i odpowrnej na wilgoc po zwykle pokojowe). Tania nie jest acz warto sie zastaniowic nad kupnem ze wzgledu na wydajnosc. Qurcze zabrzmialo jak reklama :lol: Kupowalem w Leroy Merlin.

Pozdro

Mam na zbyciu pompe do wody prostą jak budowa cepa, która służyła mi w czasie budowy - sprawna, działająca. Jeszcze jeden "sezon" powinna pociągnąć.

Cena: 2 piwa

Miejsce odbioru własnego: Józefów

Jeśli ktoś jest zainteresowany to zapraszam - dla wzrokowców mogę przesłać fotki.

Pozdrawiam

Czesc.

Mam prosbe - macie moze namiar na jakiegos taniego geodete. Do wczoraj wydawalo mi sie, ze to ja taki namiar mam. :evil:

Ale po telefonie do niego okazalo sie, ze z taniego zrobil sie bardzo drogi :( Potrzebuje zrobic mapke inwentaryzacyjna.

Pozdrawiam Grupe!

czesc!

ja korzystałem z p. Lecha Mikłaszewicza 503 318 371 - czy to nie ten którego Ty mi podawałeś kiedyś? to on zdrożał?