mikol 08.02.2008 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 na drogę dobry gruz jest np. z cegieł i dachówek rozbiórkowych i ziemi - piachu. Kiepski to taki, z różnego rodzaju śmieciami, ostrymi kawałkami szkła czy płytek, oraz dość duże kawałki betonowe. Mi przywieźli raz na drogę dachówkę i okna drewniane z szybami. Okna trzeba było usunąć ręcznie co było o tyle niemiłe, że łatwo można było sie pociąć przez potłuczone szyby. Wychodzi na to, że oprócz okien drewnianych mam wszystko w proporcjach nieznanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 08.02.2008 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Literkas dziękuję bardzo za podpowiedź, bo prawdę powiedziawszy nie mam doświadczenia i nie wiedziałam jaki jest dobry.. Myślałam, że w zasadzie każdy w miarę drobny .. Mikol przepraszam, czekałam aż mój ekspert wróci do domu by móc określić pożądane wymagania.. A jaki posiadasz..o ile temat wart zawracania Ci głowy.. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 09.02.2008 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Witam Jak długo czekaliście na decyzje o wyłączeniu gruntów z produkcji rolnej, moja ziemia ma VI klasę? i jak długo na decyzje z urzędu melioracji? pozdrawiamMagda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
literkas 09.02.2008 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 na odrolnienie i meliorację czekałam do ok 2 tygodni w zeszłym roku. Ale mam w zwyczaju dzwonić i się dowiadywać i przyspieszać piątka tak, każdy drobny jest dobry (- no oczywiście poza szkodliwymi materiałami typu azbestowe płytki itp). chodziło mi o to, żeby nie było tam np. ostrych elementów typu blachy, pręty. Nie wiem na co potrzebujesz ten gruz. Ja sypałam na drogę. Gruchy sobie poradziły, ale chcę tam jeździć też osobówką i chodzić pieszo, bez kaleczenia nóg, czy ryzykowania wbicia np. gwoździa w stopę, brrrrr. A wiadomo gruz z wyburzanych budynków zawiera wszystko (metalowe mocowania rynien, zbrojenia w betonie, okucia i inne paskudztwa ). Osobiście najbardziej zadowolona byłam z ceramiki i starego suporeksu. Po pewnym czasie ładnie się to ubiło i "zlasowało". Można rowerem jeździć .Beton - gdy trafią się większe kawałki ciężko rozbić. Jeśli jesteś zainteresowana to priv mogę podpowiedzieć skąd wziąć gruz za darmo. Ja przywiozłam sobie pięć 4-osiowych wywrotek. Ale tata stał i pilnował koparkowego cały czas, żeby wrzucał tylko lepszy towar a nie jak leci. Myślę, że mają sporo towaru, ale najlepsze wybrałam . Jeśli jednak potrzebujesz dużo to na spodnią warstwę może się nada. Będą to wywozić na początku przyszłego tygodnia. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 09.02.2008 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 na odrolnienie i meliorację czekałam do ok 2 tygodni w zeszłym roku. Ale mam w zwyczaju dzwonić i się dowiadywać i przyspieszać a na jakiej ulicy jest urząd melioracji i gdzie wydają decyzje apropo wyłączenia gruntu z produkcji rolnej:)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 09.02.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Literkas Bardzo dziękuję.. ja też potrzebuję by utwardzić drogę, bo jak są deszcze to trudno jest nam dojechać.. A już puścić małe dzieciaki rowerami w taką pogodę do szkoły trochę będę się bała.. a droga dość długa, piękna latem, obsadzona wiekowymi już klonami..Myślę też , że nasze budowanie pogłębi tylko koleiny błotne.. i chciałabym trochę zapobiec, najpierw utwardzając, by przyjeżdżający sprzęt wcisnął gruz. Ale jeździ tą drogą też trochę sam. osobowych Jeśli masz jakiś namiar to bardzo poproszę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivek 10.02.2008 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 w temacie zasilania placu budowy... Czy może ktoś polecić solidnego elektryka do wykonania prowizorycznego zasilania placu budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
literkas 11.02.2008 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 melioracja - to jest chyba ul Orla - w takim odnowionym budynku 1-piętrowym między bazarkiem rampa a bakiem pko sa. odrolnienie- ul. Karczewska - niedaleko starej piekarni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominka 11.02.2008 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Musimy wyciąć 16 sosen. Jeśli ktoś posiada namiary na fachowców to bardzo proszę o podanie kontaktu. Bardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 11.02.2008 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Ja również jestem zainteresowana kontaktem na ekipę od wycinki drzew.. pozdrawiam grupę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 11.02.2008 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 melioracja - to jest chyba ul Orla - w takim odnowionym budynku 1-piętrowym między bazarkiem rampa a bakiem pko sa. odrolnienie- ul. Karczewska - niedaleko starej piekarni dziękuje:), wniosek o odrolnienie złozyłam w kancelarii w starostwie na Górnej a melioracja jest teraz na ul. Świderskiej;), napisałam wrazie jakby ktoś szukał, teraz pozostało mi czekać na decyzje i odrazu składam papiery o pozwolenie na budowe:). Jak długo czekaliscie na pozwolenie na budowe, te 64 dni ustawowe czy może ktoś czekał krócej:)? pozdrawiam Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 11.02.2008 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 aaa mam jeszcze pytanie, w jaki rodzaj ogrzewania zdecydowaliście się zainwestować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Likom 11.02.2008 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 w niedługim czasie zamierzam sie budować w jabłonnie. Mam pytanie gdzie kupowaliście materiały budowlane? gdzie można uzyskać najlepsze rabaty. serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominka 11.02.2008 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 widzę, że sami początkujący. Mnóstwo pytań prawie zero odpowiedzi. Pozdrawiam wszystkich, którzy tak jak ja czują się nieco zagubieni w gąszczu spraw, które należy załatwić zanim się cokolwiek zacznie budować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
literkas 12.02.2008 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 w niedługim czasie zamierzam sie budować w jabłonnie. Mam pytanie gdzie kupowaliście materiały budowlane? gdzie można uzyskać najlepsze rabaty. serdecznie pozdrawiam ja chyba nie umiem negocjować, praktycznie żadnych rabatów nam nie udzielono ale starałam się szukać najtańszych ofert. i pytać znajomych, którzy są bardziej zaawansowani. beton i bloczki zamawiałam u Redka, cegły przez allegro w Komerplaście, więźbe koło Pułtuska, - nie mam stałej hurtowni, w której mam jeden rabat. Cegły i więźba jeszcze nie dojechały. Drzewa wycinaliśmy sami - a właściwie wyrywaliśmy . Po wycięciu piłą kilku drzew w ziemi zostały karpy - wyciągnąć je to katorga. Potem już byliśmy mądrzejsi i odkopywaliśmy korzenie, a następnie staraliśmy sie rozbujać drzewo. Drzewo przewracając się wyrywało ze sobą korzenie. Wogóle większość prac wykonujemy sami Tylko ciężkie prace zlecamy ekipom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 12.02.2008 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 bardzo proszę o namiary na inspektora nadzoru, wszyscy do których dzwonię nie chcą dojezdzać w okolice Otwocka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 12.02.2008 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 gdzie miesci się Powiatowy Zarząd Dróg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chatte 12.02.2008 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Zarząd Dróg Powiatowych w Otwocku miesci się w .... Karczewie, przy ul. Westerplatte nota bene do niedawna najbardziej dziurawej drodze, jaka zdarzyło mi sie jechać. Teraz te dziury wypelnione są resztkami asfaltu i ulica jest pagórkowata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Likom 12.02.2008 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Dzięki literkas za pomoc. Czyli trzeba pojeździć po składach i pogadać o ocenach i możliwościach upustu. Na razie znajomy zaoferował pomoc w materiałach na dach, tak więc juz to jest jakiś początek, miejmy nadzieję że dobry. Mam jeden punkt w Józefowie, tak więc muszę podjechać i pogadać. Tak więc do usłyszenia. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 12.02.2008 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Zarząd Dróg Powiatowych w Otwocku miesci się w .... Karczewie, przy ul. Westerplatte nota bene do niedawna najbardziej dziurawej drodze, jaka zdarzyło mi sie jechać. Teraz te dziury wypelnione są resztkami asfaltu i ulica jest pagórkowata. , dziękuje za namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts