Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Arzesz, gratulacje. Choc troche spoznione o przynajmniej 6 miesiecy : )

Kochani inwestorzy - kto jeszcze nie ruszyl z budowa a zaczyna na wiosne (tak jak ja) niech pomysli o wczesniejszym zakupie styropianu. Ponoc od marca ma podrozec o 15%. Taki wniosek plynie z moich sobotnich wojazy po hurtowniach.

Pozdrawiam

Vivaldi w podróży

Witajcie!

Ja pobudowałem się w Karczewie. Już mieszkam.

Na forum zaglądam od niedawna - a szkoda. Nie wiedziałem, że z okolic jest Was aż tylu.

Kończę i wracam do czytania forum.

Pozdrawiam.

Witaj Sławku,

ja też niestety niedawno odkryłam forum, niestety bo jestem juz na etapie wykończeniówki i gdybym wiedziała o forum wczesniej napewno tak wiele błedów bym nie popełniła.

Lektury na forum sporo, jakis urlopik by sie przydał,żeby wszystko ogarnąć.

Może podzielisz się jakimis dobrymi namiarami.

Dana,

u mnie tak:

glazurnik szaleje w łazience, położona podłoga w kuchni i w holu ( terakota ), sciany mam pomalowane pierwsza warstwa na biało, drzwi dopiero zamawiam, bo przerabiałam jeszcze otwory, szambo juz mam zrobione.

Na razie zamawiam drzwi wejsciowe i na dół, góra poczeka.

jeszcze nie mam podłączonego pieca, czekam na gaz.

Na razie odpalone dwie kozy i dmuchawa.

No i przeróbki:

wyburzylismy scianke w łazience na górze bo chcemy ja powiększyc.

rychło w czas :wink: , ale lepiej teraz niz później. Na razie zbieram wyceny :evil: , Juz niby tak mało zostało ale jeszcze tyle tego.

Powoli jakos idzie.

a i kupiłam w końcu piec miał byc Vailant ale w ostatniej chwili ( przy zamawianiu) okazało sie że Viessman jest tańszy- obnizyli ceny od lutego.

Musze poszukac gdzieś tanich drzwi di kotłowni i w przejscie miedzy domem i garazem ale chyba zamówie na wawerskiej w Józefowi.

No i niestety trzeba poprawiać po hydrauliku, :evil: co za model niech do szlag ....

No i tak.

Pozdrawiam

a jak u ciebie łazienki gotowe?

Moze jakis fotki wkleisz

U mnie łazienki prawie gotowe, umywalka na dole wisi, kibelki i kabiny zainstalowane, z bidetem jakiś problem był, kazali wymieniać, ale powiedizałam, że nie wymienię, bo musiałabym i kibelek wymieniać a tego nie chcę, no i jutro będą coś kombinować. Glazurnik w sumie szybko się uwinął, 4 tygodnie zajęło mu położenie ok. 100 m płytek. Zdjątek łazienek nie mogę zrobić, bo jakieś folie fruwają, bo sufity są malowane, więc muszę poczekać. Już mi te folie czkawką się odbijają :)

Pozdrawiam :)

Dziękuję bardzo, ale wstrzymajcie się proszę jeszcze z gratulacjami.

Podobno ma być dziewczynka - Maja :lol:

Jak się wykluje - nie omieszkam Was poinformować :D

Wtedy gratulacje jak najbardziej wskazane :p :wink:

Stało się, to co miało się stać :lol:

01.03.2005 - g.20.45 przyszła na świat mała Maja :p

Maleństwo w rzeczy samej: 2700g i 50cm

Emocje jeszcze ze mnie nie zeszły - zwłaszcza, że byłem przy porodzie :D

Pozdrowienia dla grupy od całej Trójki :wink:

Takoż i ode mnie NAJLEPSZEGO i wytrwałości, bo teraz najwięcej pracy, przez ten pierwszy miesiąc. Ja po porodzie (też byłem) dojść do siebie nie mogłem... 1/2 dostala dziecko i już wszystko w tym momencie z niej zeszło, a ja z tymi emocjami tłukłem się po powrocie do domu, gdyby nie wędrownik jakiś, co w szafeczce stał,to pewnie do upadłego tłukłbym się po mieszkaniu.

Powodzenia, chociaż pewnie będziesz teraz rzadziej tu zaglądał :wink: :)