Chatte 05.09.2005 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 W razie czego, też mam stemple po stropie monolitycznym - będzie tego z 300szt ale głównie 3 metrowe. Wróciliśmy z urlopu, mamy dach odeskowany i opapowany. I mamy problem - trzeba wywieźć odpady po budowie a Remonids w Otwocku odmówił zabrania resztek styropianu i papy, podobno wysypisko nie chce przyjmować Co ztym zrobić? HELP! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 05.09.2005 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Chatte, nie martw sie Remondisem, ja tez chcioalem z ich uslug skorzystac, ale w koncu zamowilem usluge w Blysku. Niestety tel. nie pamietam, ale na pewno znajdziesz. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 05.09.2005 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Dana15, to ktora klase zaczelas? Pozdrowienia Vivaldi, zaczęłam trzecią i piątą. Dwa fakultety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 05.09.2005 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Za parę dni będę miał do sprzedania stemple kupione od Vivaldiego. W razie czego, też mam stemple po stropie monolitycznym - będzie tego z 300szt ale głównie 3 metrowe. No to mam nadzieje na wojnę cenową Narazie się nie odzywam w tej sprawie, bo muszę podpytać kierownika bud. ile w zasadzie nam będzie potrzeba (wyciąłem ok.100 drzew u siebie, więc trochę stempli już mam). Ale jak tylko się dowiem, to chętnie spytam o szczegóły. Poki co jutro będe miał wylewane ławy, więc do stropu jeszcze trochę czasu jest... A tak na marginesie: szukam dobrych i niedrogich bloczków na fundament. Gdzie najlepiej się wybrać w pierwszej kolejności w tej sprawie? I jeszcze jedno: zna ktos hydraulika do stanu zero, ktory nie będzie marudził, że nie zostawiam przepustów? Boje się że dziury zostawie nie tam gdzie trzeba i mimo wszystko będzie trzeba kuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chatte 05.09.2005 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 wbrat, popytaj o bloczki w Pazio Beton tel. 789-99-28 - całkiem niezłe i chyba najtaniej na linii otowckiej. A kontener załatwiłam z MPO, nie robili żadnych fochów w stylu "nam te smieci nie pasują". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 05.09.2005 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 wbrat, popytaj o bloczki w Pazio Beton tel. 789-99-28 - całkiem niezłe i chyba najtaniej na linii otowckiej. Chatte - dzieki, dzwonilem - faktycznie tanio. Pytanie tylko czy uda mi sie kupic netto - bo jak dolicze VAT, to juz tak super nie jest (w kilku skladach chca mi sprzedac po cenie netto - wyzsza niz netto u Pazio, ale nizsza niz brutto u Pazio ). A przez telefon pani nie chciala za bardzo mi udzielic informacji jak to z vatem bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 07.09.2005 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Czesc co robicie z paletami po cegłach, dachówkach itp? zostało mi tego ze 30szt. dość różnej jakości - czy któraś z firm co skupują palety przyjedziena działkę i weźmie wszystko jak leci? i coś jeszcze zapłaci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 07.09.2005 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 co robicie z paletami po cegłach, dachówkach itp? Mi po bloczkach bet. każą oddać spowrotem jak już nie będzie na nich bloczków. Facet mówi, że generalnie powinien policzyć za nie kaucję ale tego nie zrobił bo... mu się nie chciało. Coś czuje, że mnie naciąga. A pare stówek pewnie można by za wszystkie dostać - popytaj w skupach palet. Sporo ich jest. Jeden widziałem ostatnio na Wale Miedzeszyńskim chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 07.09.2005 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Skupuja raczej europalety. A gros tych na ktorych przychodzi towar europaletami nie jest, wiec nie nalezy liczyc na jakis zarobek. A praktyka z kaucja jest stosowana przez hurtownie i nie jest to zadne naciaganie. Generalnie hurtownia zabiera sobie palety po rozladunku towaru.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enzo 07.09.2005 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Ja zatrzymałem sobie wszystkie palety, które tylko mogłem - pamiętaj, że otwory okienne i drzwi też trzeba czymś zabić na zime... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 07.09.2005 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 U nas też sporo palet zostało, ale przydają się do różnych celów: jako podłoga w tymczasowym składzie drewna, jako legowisko dla psa, zabezpiecznie przed wyjściem psa. Potem resztę pewnie spalimy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 07.09.2005 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Ja zatrzymałem sobie wszystkie palety, które tylko mogłem - pamiętaj, że otwory okienne i drzwi też trzeba czymś zabić na zime... mam od prawie 3 miesięcy już zabite europalety mają jakie wymiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 07.09.2005 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Nie wiem jakie maja wymiary, ale na rogach maja grube elementy, na ktorych powinny byc litery EUR w owalu.PozdroPS. A jak tam grupo decyzje o szambie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enzo 08.09.2005 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 europalety mają jakie wymiary? 80cm X 120cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 08.09.2005 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 PS. A jak tam grupo decyzje o szambie? Wygląda na to, że tylko ja zamówiłam szambo. Nie było chętnych do współpracy na teraz. Ale jeszcze zamówienie nie zostało zrealizowane, czyli szansa na tańszy transport wciąż istnieje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 08.09.2005 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Nie tylko europalety skupują, ale pozostałe też. Trzeba niestety dowieść samemu. Płacą 4pln. Skup na Patriotiów (chociaż to chyba nie jest już Patriotów) przy Połczyńskiej (przy Orlenie). Drugi na uliczy która prowadzi od Patriotów w Międzylesiu (stacja BP) w stronę Traktu Lubelskiego. pzdr/a/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 08.09.2005 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Nie tylko europalety skupują, ale pozostałe też. Trzeba niestety dowieść samemu. Płacą 4pln. Skup na Patriotiów (chociaż to chyba nie jest już Patriotów) przy Połczyńskiej (przy Orlenie). Drugi na uliczy która prowadzi od Patriotów w Międzylesiu (stacja BP) w stronę Traktu Lubelskiego. pzdr/a/ jak mam sam dowieźć (=wynająć ciężarówkę lub przyczepkę) i dostać 4zł/szt. to robię z nich wieeelkie ognisko - wpadnijcie to poskaczemy lub coś usmażymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 08.09.2005 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 PS. A jak tam grupo decyzje o szambie? Wygląda na to, że tylko ja zamówiłam szambo. Nie było chętnych do współpracy na teraz. Ale jeszcze zamówienie nie zostało zrealizowane, czyli szansa na tańszy transport wciąż istnieje . Bess, a na jakie szambo sie zdecydowalas. Podaj, jesli mozesz, szczegoly. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 09.09.2005 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Nie tylko europalety skupują, ale pozostałe też. Trzeba niestety dowieść samemu. Płacą 4pln. Skup na Patriotiów (chociaż to chyba nie jest już Patriotów) przy Połczyńskiej (przy Orlenie). Drugi na uliczy która prowadzi od Patriotów w Międzylesiu (stacja BP) w stronę Traktu Lubelskiego. pzdr/a/ jak mam sam dowieźć (=wynająć ciężarówkę lub przyczepkę) i dostać 4zł/szt. to robię z nich wieeelkie ognisko - wpadnijcie to poskaczemy lub coś usmażymy na reklamowych matach piszą, że płacą 14 pln, ale jak się okazuje tylko za nowe. Jak przywozisz i wyglądają jak prawie nowe (ale wiedzą, że są używane ) to 8 pln, pozostałe 4pln. Jak nie masz swoejgo transportu to dołożysz do tego interesu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enzo 09.09.2005 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Ognisko z europalet można zrobić ale pieczenie na nim kiełbasek to kiepski pomysł. Mogą ale nie muszą być nasączone jakimś świństwem - kto wie co na nich było,co się wylało i wsiąkło w drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts