Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witajcie,

czy nie znacie dobrej i taniej :) ekipy, która jest wolna i mogłaby wybudować nam garaż, chociażby pod strop w tym roku? Zostaliśmy puszczeni w trąbę, delikatnie mówiąc, bo ekipie się przedłużyło u sąsiada. Czy są dobre ekipy, które wcześniej kończą? Jeżeli coś byście wiedzieli, to dajcie znać. :) Mogą być z daleka, bo nocleg w baraku :)

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

PS. A jak tam grupo decyzje o szambie?

Wygląda na to, że tylko ja zamówiłam szambo. Nie było chętnych do współpracy na teraz. Ale jeszcze zamówienie nie zostało zrealizowane, czyli szansa na tańszy transport wciąż istnieje :D .

Bess, a na jakie szambo sie zdecydowalas. Podaj, jesli mozesz, szczegoly.

Pozdrawiam

Dwukomorowe, 10m3. Tak miałam w projekcie. I właśnie ktoś w grupie wawerskiej stwierdził, że nie ma wozów ascenizacyjnych na 10m3. Podobno zwykle mają 6, 8m3 . Może grupa otwocka coś więcej powie na ten temat...

Tez jestem ciekaw jak to wyglada z tym odbiorem nieczystosci. Nie ma na linii otwockiej wozow 10 m3? Jesli tak, nie ma sensu przeplacac za szambo 10m. I z innej beczki (bardziej pachnacej): gdzie kupowaliscie slupki na ogrodzenia siatka? Czy mozecie polecic jakis punkt?

Pozdrawiam

Siatka: Zdzisław Kalisz 609547651

brałem (takze sąsiedzi) siatkę, słupki, linkę i bramę - ale on sam produkuje siatkę, reszta to pośrednictwo, gość jest spod Węgrowa, ale dowozi (czasami też jeździ z siatką do jakiegoś punktu sprzedaży w Miedzeszynie)

gdy kupowałem to był ok. 15-20% tańszy od Józefowskiego Zowpolu

Witam wszystkich.

Nie ukrywam, że jestem sporadycznym użytkownikiem forum, ale wynika to z braku czasu (budowa, praca, dom itp.). Czasami korzystam z Waszych porad i doświadczeń. Jestem juz na etapie stanu surowego otwartego. Obecnie PILNIE poszukuję ekipy do tynków wewnętrznych cementowo-wapiennych. Będę bardzo wdzięczny o namiary na solidnych wykonawców. Dla przypomnienia budowa w Otwocku.

Z góry dzięki.

Tez jestem ciekaw jak to wyglada z tym odbiorem nieczystosci. Nie ma na linii otwockiej wozow 10 m3? Jesli tak, nie ma sensu przeplacac za szambo 10m.

Trudno mi zrozumieć dlaczego miałoby ich nie być. W czwartek będę miał szambo 10m3 a wybrałem je gdyż 6 - 8 m3 uważam, że to za mało - musi być jakiś margines bezpieczeństwa gdy beczka nie będzie mogła przyjechać z takiego czy innego powodu. Sławojki przecież trzymał nie będę..........

Vivaldi,

ustal termin i ruszamy razem z tym szambem,

jeśli możemy to zgadujmy się telefonicznie bo ja zupełnie nie mam

czasu na Forum, zaglądam b. rzadko

pozdrawiam gorąco całą Grupę

M.

OK. Jak tylko dostane kopniaka z architektury w sprawie POS. Mysle, ze to kwestia 1,5 tygodnia - od razu mozemy sie dogadywac... A swoja droga grupa bardzo traci na twojej nieobecnosci... :cry:

Pozdrawiam

Mlk, dziekuje za namiar.

Enzo, pochwal sie skad wziales szambo i ile cie to bedzie kosztowac.

Czyli jednak wszyscy kupuja solo....

Pozdrowienia

Szambo biorę z Radomia. Za 10m3 + transport + płyta + właz zeliwny + kominek 1m + koparka wychodzi 2600.

Tymczasem gościu z naszego rejonu za samo szambo 10m3 + wkopanie krzyczy 3400 bez faktury - kupa śmiechu.

BESS

Ułóż sobie szmbo gdzie Ci wygodnie i nie przejmuj sie :):):)nikt Ci nie będzie robił problemów że masz szambo w innym miejscu no chyba ze jest na ostro w granicy z sąsiadem

.A i ważna sprawa jak będą łaczyć te komory to kup taką super mocną rure która sie nie pęknie jak np.jedna komora będzie sie zapadać a druga nie.

Takie rury sa dość drogie ale nie trzeba jej dużo około 60 cm.Warto to zrobić bo potem to może być "gówniana" robota to odkopywać:(:(:(

PS Te mocne rury o ile pamętam sa chyba koloru czerwonego albo coś jak truskawkowy to ta krótka rura na foto.

http://foto.onet.pl/upload/18/57/_530519_n.jpg

I jeszcze jedno jak będą podpinać rure odprowadzająca ścieki z domu to przypilnuj zeby przed zasypaniem dobrze podsypali i ubili ziemię pod rurą żeby potem ziemia która ja zasypie jej nie złamała

Mlk, dziekuje za namiar.

Pozdrowienia

Szambo biorę z Radomia. Za 10m3 + transport + płyta + właz zeliwny + kominek 1m + koparka wychodzi 2600.

Tymczasem gościu z naszego rejonu za samo szambo 10m3 + wkopanie krzyczy 3400 bez faktury - kupa śmiechu.

Enzo, a ilo komorowe? Jaka jest cena samego szamba, bo rozumiem, ze wykop robi ci ktos z okolicy?

Pozdrawiam

Mlk, dziekuje za namiar.

Pozdrowienia

Enzo, a ilo komorowe? Jaka jest cena samego szamba, bo rozumiem, ze wykop robi ci ktos z okolicy?

Pozdrawiam

Szambo 1 komorowe za 1550 PLN wymiary: 2,5 dł; 2,5 wys, 2 szer.

Dzisiaj przywieźli i zamontowali mi szambo. Przyjechali punktualnie, montaż trwał ok 1 godz. Zdjęcie poniżej.

http://foto.onet.pl/upload/42/47/_531583_n.jpg

Enzo,

Szkoda, że nam ta współpraca nie wyszła. Jeśli możesz, to wyślij mi na priva wiadomość, jakie są teraz Twoje dalsze plany co do szamba.