dana15 09.09.2005 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Witajcie, czy nie znacie dobrej i taniej ekipy, która jest wolna i mogłaby wybudować nam garaż, chociażby pod strop w tym roku? Zostaliśmy puszczeni w trąbę, delikatnie mówiąc, bo ekipie się przedłużyło u sąsiada. Czy są dobre ekipy, które wcześniej kończą? Jeżeli coś byście wiedzieli, to dajcie znać. Mogą być z daleka, bo nocleg w baraku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 09.09.2005 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 PS. A jak tam grupo decyzje o szambie? Wygląda na to, że tylko ja zamówiłam szambo. Nie było chętnych do współpracy na teraz. Ale jeszcze zamówienie nie zostało zrealizowane, czyli szansa na tańszy transport wciąż istnieje . Bess, a na jakie szambo sie zdecydowalas. Podaj, jesli mozesz, szczegoly. Pozdrawiam Dwukomorowe, 10m3. Tak miałam w projekcie. I właśnie ktoś w grupie wawerskiej stwierdził, że nie ma wozów ascenizacyjnych na 10m3. Podobno zwykle mają 6, 8m3 . Może grupa otwocka coś więcej powie na ten temat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 11.09.2005 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 Tez jestem ciekaw jak to wyglada z tym odbiorem nieczystosci. Nie ma na linii otwockiej wozow 10 m3? Jesli tak, nie ma sensu przeplacac za szambo 10m. I z innej beczki (bardziej pachnacej): gdzie kupowaliscie slupki na ogrodzenia siatka? Czy mozecie polecic jakis punkt?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 11.09.2005 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 Tez jestem ciekaw jak to wyglada z tym odbiorem nieczystosci. Nie ma na linii otwockiej wozow 10 m3? Jesli tak, nie ma sensu przeplacac za szambo 10m. I z innej beczki (bardziej pachnacej): gdzie kupowaliscie slupki na ogrodzenia siatka? Czy mozecie polecic jakis punkt? Pozdrawiam Siatka: Zdzisław Kalisz 609547651 brałem (takze sąsiedzi) siatkę, słupki, linkę i bramę - ale on sam produkuje siatkę, reszta to pośrednictwo, gość jest spod Węgrowa, ale dowozi (czasami też jeździ z siatką do jakiegoś punktu sprzedaży w Miedzeszynie) gdy kupowałem to był ok. 15-20% tańszy od Józefowskiego Zowpolu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaTz 12.09.2005 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 Witam wszystkich. Nie ukrywam, że jestem sporadycznym użytkownikiem forum, ale wynika to z braku czasu (budowa, praca, dom itp.). Czasami korzystam z Waszych porad i doświadczeń. Jestem juz na etapie stanu surowego otwartego. Obecnie PILNIE poszukuję ekipy do tynków wewnętrznych cementowo-wapiennych. Będę bardzo wdzięczny o namiary na solidnych wykonawców. Dla przypomnienia budowa w Otwocku. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enzo 12.09.2005 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 Tez jestem ciekaw jak to wyglada z tym odbiorem nieczystosci. Nie ma na linii otwockiej wozow 10 m3? Jesli tak, nie ma sensu przeplacac za szambo 10m. Trudno mi zrozumieć dlaczego miałoby ich nie być. W czwartek będę miał szambo 10m3 a wybrałem je gdyż 6 - 8 m3 uważam, że to za mało - musi być jakiś margines bezpieczeństwa gdy beczka nie będzie mogła przyjechać z takiego czy innego powodu. Sławojki przecież trzymał nie będę.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 12.09.2005 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 Mlk, dziekuje za namiar.Enzo, pochwal sie skad wziales szambo i ile cie to bedzie kosztowac.Czyli jednak wszyscy kupuja solo....Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcio 12.09.2005 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 Vivaldi,ustal termin i ruszamy razem z tym szambem,jeśli możemy to zgadujmy się telefonicznie bo ja zupełnie nie mam czasu na Forum, zaglądam b. rzadkopozdrawiam gorąco całą Grupę M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 12.09.2005 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 Vivaldi, ustal termin i ruszamy razem z tym szambem, jeśli możemy to zgadujmy się telefonicznie bo ja zupełnie nie mam czasu na Forum, zaglądam b. rzadko pozdrawiam gorąco całą Grupę M. OK. Jak tylko dostane kopniaka z architektury w sprawie POS. Mysle, ze to kwestia 1,5 tygodnia - od razu mozemy sie dogadywac... A swoja droga grupa bardzo traci na twojej nieobecnosci... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emil 12.09.2005 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 co do szmbadzwonilem do firmy Blysk w Otwocku, są beczki 4,5, 6 i 10m Co ciekawe - cena zalezy od metra szesciennego - czyli nie jest tak, ze wieksza beczka wychodzi taniej (roznica kilka zlotych) emil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enzo 12.09.2005 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 Mlk, dziekuje za namiar. Enzo, pochwal sie skad wziales szambo i ile cie to bedzie kosztowac. Czyli jednak wszyscy kupuja solo.... Pozdrowienia Szambo biorę z Radomia. Za 10m3 + transport + płyta + właz zeliwny + kominek 1m + koparka wychodzi 2600. Tymczasem gościu z naszego rejonu za samo szambo 10m3 + wkopanie krzyczy 3400 bez faktury - kupa śmiechu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 12.09.2005 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 Zgadza się - są szambowozy 10m3.Już raz mi wywozili Błysk 155pln.Remondis około 180.Więcej firm nie znam w tych rejonach, ale rzeczywiście różnica w na 1m^3 w wielkości szambowozu mała. Plus jest taki, że rzadziej musisz o tym myśleć i zamawiać bekę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AVID 12.09.2005 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 BESS Ułóż sobie szmbo gdzie Ci wygodnie i nie przejmuj sie :):)nikt Ci nie będzie robił problemów że masz szambo w innym miejscu no chyba ze jest na ostro w granicy z sąsiadem .A i ważna sprawa jak będą łaczyć te komory to kup taką super mocną rure która sie nie pęknie jak np.jedna komora będzie sie zapadać a druga nie. Takie rury sa dość drogie ale nie trzeba jej dużo około 60 cm.Warto to zrobić bo potem to może być "gówniana" robota to odkopywać:( PS Te mocne rury o ile pamętam sa chyba koloru czerwonego albo coś jak truskawkowy to ta krótka rura na foto. http://foto.onet.pl/upload/18/57/_530519_n.jpg I jeszcze jedno jak będą podpinać rure odprowadzająca ścieki z domu to przypilnuj zeby przed zasypaniem dobrze podsypali i ubili ziemię pod rurą żeby potem ziemia która ja zasypie jej nie złamała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 14.09.2005 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Mlk, dziekuje za namiar. Enzo, pochwal sie skad wziales szambo i ile cie to bedzie kosztowac. Czyli jednak wszyscy kupuja solo.... Pozdrowienia Szambo biorę z Radomia. Za 10m3 + transport + płyta + właz zeliwny + kominek 1m + koparka wychodzi 2600. Tymczasem gościu z naszego rejonu za samo szambo 10m3 + wkopanie krzyczy 3400 bez faktury - kupa śmiechu. Enzo, a ilo komorowe? Jaka jest cena samego szamba, bo rozumiem, ze wykop robi ci ktos z okolicy? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enzo 14.09.2005 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Mlk, dziekuje za namiar. Enzo, pochwal sie skad wziales szambo i ile cie to bedzie kosztowac. Czyli jednak wszyscy kupuja solo.... Pozdrowienia Szambo biorę z Radomia. Za 10m3 + transport + płyta + właz zeliwny + kominek 1m + koparka wychodzi 2600. Tymczasem gościu z naszego rejonu za samo szambo 10m3 + wkopanie krzyczy 3400 bez faktury - kupa śmiechu. Enzo, a ilo komorowe? Jaka jest cena samego szamba, bo rozumiem, ze wykop robi ci ktos z okolicy? Pozdrawiam Szambo 1 komorowe za 1550 PLN wymiary: 2,5 dł; 2,5 wys, 2 szer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 14.09.2005 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Enzo, kiedy bedziesz je montowal? Chetnie sie wprosze na ogledziny.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enzo 14.09.2005 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Enzo, kiedy bedziesz je montowal? Chetnie sie wprosze na ogledziny. Pozdro Montaż jutro - adres znasz zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 15.09.2005 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 Witam, Jeszcze raz ponowie pytanie o hydraulika. Bede potrzebowal go w okolicach weekendu, wiec juz calkiem niedlugo. Poki co mam jeden namiar, ale chetnie bym jeszcze kilku "namierzył' Moze ktos zna jakiegos solidnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 15.09.2005 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 Dzisiaj przywieźli i zamontowali mi szambo. Przyjechali punktualnie, montaż trwał ok 1 godz. Zdjęcie poniżej. http://foto.onet.pl/upload/42/47/_531583_n.jpg Enzo, Szkoda, że nam ta współpraca nie wyszła. Jeśli możesz, to wyślij mi na priva wiadomość, jakie są teraz Twoje dalsze plany co do szamba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 16.09.2005 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 Bess ładniusie to Twoje szambo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts