Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Oj, można :) Przecież to wszystko nasze dokonania :) Ja się cieszyłam każdym wzniesionym bloczkiem, położoną dachówką, otynkowaną ścianą, zamontowanym oknem, każdym drewnianym schodkiem, zamontowanym kibelkiem, umywalką, brodzikiem, każdą trawką, która wyrasta wokół naszego domu, bo..... to nasze :)

U mnie przyszedł czas na ocieplenie poddasza. Szukam namiarów na wykonawców. Jeden krzyknął 14 zł, za ułożenie wełny (jedna warstwa) i foli paroprzepuszczalnej. Może się orjętujecie jakie są ceny w naszym rejonie? Drugi temat chyba nie będę w tym roku kupował kotła i kaloryferów. Planuję zakup Tarnavy i podłączenia do DGP. Może da sie przezimować :D Znalazłem gościa na allegro który w cenie fabrycznej kominka, dokonuje jeszcze jego montaż). Posiadacie doświadczenie w tym temacie? Pozdrawiam

Witajcie!

u mnie prawie sen zimowy od czerwca :)

ale w weekend taki oto piękny widok przedstawił się moim oczom :o :

http://www.budowamm.photosite.com/~photos/tn/5610_348.ts1127296868586.jpg

Stoen miał czas na przyłącze el. do października 2006, a postawili teraz, jeszcze miesiąc papierkologii i popłynie prąd!! :lol: 8) :lol:

Rozmawiałem z facetem który robił to przyłącze i powiedział mi że oprócz tej skrzynki musi być druga (ja mam ją kupić - gdzie najtaniej??) na liczniki - czemu aż dwie szpetne skrzynki?

też tak macie?

U mnie przyszedł czas na ocieplenie poddasza. Szukam namiarów na wykonawców. Jeden krzyknął 14 zł, za ułożenie wełny (jedna warstwa) i foli paroprzepuszczalnej. Może się orjętujecie jakie są ceny w naszym rejonie? Drugi temat chyba nie będę w tym roku kupował kotła i kaloryferów. Planuję zakup Tarnavy i podłączenia do DGP. Może da sie przezimować :D Znalazłem gościa na allegro który w cenie fabrycznej kominka, dokonuje jeszcze jego montaż). Posiadacie doświadczenie w tym temacie? Pozdrawiam

Japan, po analizie listy plac na forum nasunely mi sie takie wnioski: plyty G-k + welna i paraizolacja - robocizna za 15zl metr2 - tanio, 20 zl - srednio a 30 zl - drogo.

Mlk, skrzynki roznego rodzaju widzialem w Bargo. Cudne toto nie jest. A nie da sie nadbudowac? Ja liczniki mam powyzej przylacza, jakby w takiej dobudowce, a wszystko to w jednym kawalku..

Pozdro

Mlk, skrzynki roznego rodzaju widzialem w Bargo. Cudne toto nie jest. A nie da sie nadbudowac? Ja liczniki mam powyzej przylacza, jakby w takiej dobudowce, a wszystko to w jednym kawalku..

Pozdro

też dzwoniłem tam - nadbudówka (kawałek plastykowej szafeczki z drzwiczkami) na same liczniki za jedyne 260zł :(

a na jakim etapie Ty jesteś? można popodziwiać?

Ale 14 zł to położenie samej wełny :D

A zatem wyglada na to, ze to drogo, jesli mozna za 15 pln ocieplic i ulozyc G-K.

Mlk, dom juz prawie otynkowany z zewnatrz i prawie w srodku :lol:

Chlopcy sie uwijaja, w przeciwienstwie do poprzedniej ekipy. A co do fotek - hmm. Bede musial wykonac jakis albumik, tylko czasu jakos malo. A co z tym grillem? Zaraz bedzie zima i zostanie tylko Zielony Kot.

Pozdrawiam

Dana, jeszcze nie mieszkamy, zamawiamy kuchnię- dopieszczamy projekt,

malujemy górę juz prawie skończoną9 oprócz jednego pokoju i naszej łazienki :cry: cóż poczeka na lepsze czasy,

mlk ja mam z liczniki nad przyłączem i korkami,

Vivaldi ja płaciłam za ocieplenie poddasza( 2 razy wełna, folia,płyty KG plus pomalowanie na biało po 30zł. wg mnie cena normalna- przynajmniej wtedy była normalna widac tanieje robocizna, ale jestem zadowolona.

aha niedługo koniec więc zwalniam swoja ekipe, jestem zadowolona mogę polecac. robili u mnie : ocieplenie poddasza, tynki cem- wapoienne w łazienkach, malowanie, tynkowanie na zewnątrz, położyli terakotę, zrobili łazienke na poddaszu, podwieszany sufit, i podbitke a i położenie parkietu i paneli

Pozdrawiam wszystkich

Marta, ciekawa jestem Twojej kuchni, czekam na fotki :) Pokaż nam to swoje cudeńko :) :lol:

U nas poddasze ocieplali panowie za 20 zł, - wełna, płyty pod malowanie, ale zrobili tylko te łatwe skosy, bo już za lukarny się nie wzięli "bo nie mieli narzędzi" :evil: Niby cena w porządku, ale nie polecałabym ich. Więcej było przerw na papieroska niż roboty. Zaliczki też braliby codziennie. Ech...

mlk ale u Ciebie ładnie :) Skrzynka na razie Cię razi, ale potem wtopi się w otoczenie :) U nas, jak u poprzedników, są dwie skrzynki, jedna na drugiej :)

Japan jeżeli nie mieszkasz w domu, to nie radzę Ci zakładać grzejników. Duże ryzyko. My przezimowaliśmy, mimo, że mieliśmy ogrzewanie puszczone, ale bez pieca i bez grzejników (coby nie upłynniło się :) ), kominkiem można nieźle napalić, mamy rozprowadzenie i po 2-3 dniach palenia temperatura podniosła się i było przyjemnie, nawet przy 14 stopniach :) Jak robiliśmy kulig dzieciom zimą, to potem grzaliśmy stopy i dłonie przy kominku... niezapomniane chwile :) Polecam kominek, super sprawa :)

Uby zdjąć grzejnik nie potrzeba wiele jak się ma odpowiednie narzędzia należy odkręcić 2 śruby i zdjąć z "zawiasów" - chwila nie uwagi. Sądzę, że w 5 minut zdejmą 1 szt na dole...

Jak długo schną tynki wewnętrzne? Jest na to jakaś średnia czasowa np. 1 mm schnie 1 dzień czy coś takiego.

U mnie gipsowe tynki schły (tak, żeby nie widać było mokrych plam) ok 1,5 miesiąca. Co do zdjęcia grzejników przy monitoringu to bym się nie obawiał max. czas przyjazdu to 3 min. (Securitas), a menelom dla jednego grzejnika nie warto się narażać. U mnie jest alternatywa albo kotownia z grzejnikami, albo kominek. Wybiorę chyba na razie drugi wariant. Pozdrawiam

z jozefow.pl :

W Józefowie padł swoisty rekord!

19 lipca 2005 roku na przetargu ogłoszonym przez Burmistrza Miasta Józefowa padł swoisty rekord!

Działkę usytuowaną w kwartale ulic: Wąska, Wawerska, Werbeny o powierzchni 3876 m2, sprzedano za 1 467 416 PLN.

Tak więc za 1 m2 nieruchomości zapłacono 379 PLN. Świadczy to tylko o jednym! Józefów staje się bardzo popularny i plasuje się w czołówce wymarzonych miejsc do zamieszkania. Nic dziwnego! Tutaj jest po prostu pięknie, zdrowo i przyjaźnie!

:) :lol: