arzesz 16.09.2005 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 nawet szambem można się zachwycać) miłego weekendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 19.09.2005 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Oj, można Przecież to wszystko nasze dokonania Ja się cieszyłam każdym wzniesionym bloczkiem, położoną dachówką, otynkowaną ścianą, zamontowanym oknem, każdym drewnianym schodkiem, zamontowanym kibelkiem, umywalką, brodzikiem, każdą trawką, która wyrasta wokół naszego domu, bo..... to nasze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 21.09.2005 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Oj, grupa śpi, albo ciężko pracuje jeszcze przed zimą Marta, czy Ty już mieszkasz w swoim ładniusim domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 21.09.2005 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 U mnie przyszedł czas na ocieplenie poddasza. Szukam namiarów na wykonawców. Jeden krzyknął 14 zł, za ułożenie wełny (jedna warstwa) i foli paroprzepuszczalnej. Może się orjętujecie jakie są ceny w naszym rejonie? Drugi temat chyba nie będę w tym roku kupował kotła i kaloryferów. Planuję zakup Tarnavy i podłączenia do DGP. Może da sie przezimować Znalazłem gościa na allegro który w cenie fabrycznej kominka, dokonuje jeszcze jego montaż). Posiadacie doświadczenie w tym temacie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 21.09.2005 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Witajcie! u mnie prawie sen zimowy od czerwca ale w weekend taki oto piękny widok przedstawił się moim oczom : http://www.budowamm.photosite.com/~photos/tn/5610_348.ts1127296868586.jpg Stoen miał czas na przyłącze el. do października 2006, a postawili teraz, jeszcze miesiąc papierkologii i popłynie prąd!! Rozmawiałem z facetem który robił to przyłącze i powiedział mi że oprócz tej skrzynki musi być druga (ja mam ją kupić - gdzie najtaniej??) na liczniki - czemu aż dwie szpetne skrzynki? też tak macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 21.09.2005 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 U mnie przyszedł czas na ocieplenie poddasza. Szukam namiarów na wykonawców. Jeden krzyknął 14 zł, za ułożenie wełny (jedna warstwa) i foli paroprzepuszczalnej. Może się orjętujecie jakie są ceny w naszym rejonie? Drugi temat chyba nie będę w tym roku kupował kotła i kaloryferów. Planuję zakup Tarnavy i podłączenia do DGP. Może da sie przezimować Znalazłem gościa na allegro który w cenie fabrycznej kominka, dokonuje jeszcze jego montaż). Posiadacie doświadczenie w tym temacie? Pozdrawiam Japan, po analizie listy plac na forum nasunely mi sie takie wnioski: plyty G-k + welna i paraizolacja - robocizna za 15zl metr2 - tanio, 20 zl - srednio a 30 zl - drogo. Mlk, skrzynki roznego rodzaju widzialem w Bargo. Cudne toto nie jest. A nie da sie nadbudowac? Ja liczniki mam powyzej przylacza, jakby w takiej dobudowce, a wszystko to w jednym kawalku.. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 21.09.2005 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Ale 14 zł to położenie samej wełny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 21.09.2005 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Mlk, skrzynki roznego rodzaju widzialem w Bargo. Cudne toto nie jest. A nie da sie nadbudowac? Ja liczniki mam powyzej przylacza, jakby w takiej dobudowce, a wszystko to w jednym kawalku.. Pozdro też dzwoniłem tam - nadbudówka (kawałek plastykowej szafeczki z drzwiczkami) na same liczniki za jedyne 260zł a na jakim etapie Ty jesteś? można popodziwiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 21.09.2005 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Ale 14 zł to położenie samej wełny A zatem wyglada na to, ze to drogo, jesli mozna za 15 pln ocieplic i ulozyc G-K. Mlk, dom juz prawie otynkowany z zewnatrz i prawie w srodku Chlopcy sie uwijaja, w przeciwienstwie do poprzedniej ekipy. A co do fotek - hmm. Bede musial wykonac jakis albumik, tylko czasu jakos malo. A co z tym grillem? Zaraz bedzie zima i zostanie tylko Zielony Kot. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 21.09.2005 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Dana, jeszcze nie mieszkamy, zamawiamy kuchnię- dopieszczamy projekt, malujemy górę juz prawie skończoną9 oprócz jednego pokoju i naszej łazienki cóż poczeka na lepsze czasy, mlk ja mam z liczniki nad przyłączem i korkami, Vivaldi ja płaciłam za ocieplenie poddasza( 2 razy wełna, folia,płyty KG plus pomalowanie na biało po 30zł. wg mnie cena normalna- przynajmniej wtedy była normalna widac tanieje robocizna, ale jestem zadowolona. aha niedługo koniec więc zwalniam swoja ekipe, jestem zadowolona mogę polecac. robili u mnie : ocieplenie poddasza, tynki cem- wapoienne w łazienkach, malowanie, tynkowanie na zewnątrz, położyli terakotę, zrobili łazienke na poddaszu, podwieszany sufit, i podbitke a i położenie parkietu i paneli Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 21.09.2005 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Najtaniej co ja spotkałem za ocieplenie to 22PLN, o najdroższej to nie będę pisać. Ostatnia jaką dostałem to 29 PLN (2 razy wełna, folia, KG z przygotowaniem do malowania). ps. Martta...uśmiecham się po namiar na twoich fachowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 22.09.2005 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 Marta, ciekawa jestem Twojej kuchni, czekam na fotki Pokaż nam to swoje cudeńko U nas poddasze ocieplali panowie za 20 zł, - wełna, płyty pod malowanie, ale zrobili tylko te łatwe skosy, bo już za lukarny się nie wzięli "bo nie mieli narzędzi" Niby cena w porządku, ale nie polecałabym ich. Więcej było przerw na papieroska niż roboty. Zaliczki też braliby codziennie. Ech... mlk ale u Ciebie ładnie Skrzynka na razie Cię razi, ale potem wtopi się w otoczenie U nas, jak u poprzedników, są dwie skrzynki, jedna na drugiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 22.09.2005 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 Japan jeżeli nie mieszkasz w domu, to nie radzę Ci zakładać grzejników. Duże ryzyko. My przezimowaliśmy, mimo, że mieliśmy ogrzewanie puszczone, ale bez pieca i bez grzejników (coby nie upłynniło się ), kominkiem można nieźle napalić, mamy rozprowadzenie i po 2-3 dniach palenia temperatura podniosła się i było przyjemnie, nawet przy 14 stopniach Jak robiliśmy kulig dzieciom zimą, to potem grzaliśmy stopy i dłonie przy kominku... niezapomniane chwile Polecam kominek, super sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 22.09.2005 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 Ciekaw jestem jak szybko mozna ukrasc taki grzejnik. Czy 5 minut (czas przyjazdu patrolu) wystarczy aby sie ulotnil? Czy monitoring nie bedzie wystarczajacym straszakiem?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enzo 22.09.2005 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 Uby zdjąć grzejnik nie potrzeba wiele jak się ma odpowiednie narzędzia należy odkręcić 2 śruby i zdjąć z "zawiasów" - chwila nie uwagi. Sądzę, że w 5 minut zdejmą 1 szt na dole... Jak długo schną tynki wewnętrzne? Jest na to jakaś średnia czasowa np. 1 mm schnie 1 dzień czy coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 22.09.2005 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 U mnie gipsowe tynki schły (tak, żeby nie widać było mokrych plam) ok 1,5 miesiąca. Co do zdjęcia grzejników przy monitoringu to bym się nie obawiał max. czas przyjazdu to 3 min. (Securitas), a menelom dla jednego grzejnika nie warto się narażać. U mnie jest alternatywa albo kotownia z grzejnikami, albo kominek. Wybiorę chyba na razie drugi wariant. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 23.09.2005 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 z jozefow.pl : W Józefowie padł swoisty rekord! 19 lipca 2005 roku na przetargu ogłoszonym przez Burmistrza Miasta Józefowa padł swoisty rekord! Działkę usytuowaną w kwartale ulic: Wąska, Wawerska, Werbeny o powierzchni 3876 m2, sprzedano za 1 467 416 PLN. Tak więc za 1 m2 nieruchomości zapłacono 379 PLN. Świadczy to tylko o jednym! Józefów staje się bardzo popularny i plasuje się w czołówce wymarzonych miejsc do zamieszkania. Nic dziwnego! Tutaj jest po prostu pięknie, zdrowo i przyjaźnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 23.09.2005 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Troche sie wykosztowalem, ale warto bylo... Jak ci sie mlk podobaja te gasiory w robenie sredzkim falistym? Bo ja uwazam, ze sa obrzydliwe! Niestety sam takie mam i nie bylo alternatywy... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 23.09.2005 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Troche sie wykosztowalem, ale warto bylo... Jak ci sie mlk podobaja te gasiory w robenie sredzkim falistym? Bo ja uwazam, ze sa obrzydliwe! Niestety sam takie mam i nie bylo alternatywy... Pozdrawiam podoba mi się cały mój dach!! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enzo 26.09.2005 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Czy ma może ktoś z Was namiar na gościa posiadającego "mini" koparke ? Potrzeby jest mi mniejszy brat Caterpilara aby uporządkować teren i jak by tego było mało koparka musi przecisnąć się między sosnami. Taki slalom gigant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts