Ślimak Maciek 07.10.2005 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 Północne przedmieścia kłaniają się południowym! W desperacji jestem, więc szukam wszędzie ratunku: nie macie sprawdzonych tynkarzy elewacyjnych? Wezmę od zaraz, na jakieś 200 m2 ytonga, do tynku na kleju z siatką. Tylko, proszę, nie mówcie, że późno pytam... Może jeszcze jest szansa? Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B.M. 07.10.2005 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 izagrab Będę miał około 100 szt stępli do sprzedania ok 280cm w przyszłym tygodniu jak rozszaluję strop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izagrab 08.10.2005 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Jestem na etapie poszuwikan stropu. Najpozniej w pon musze go zamowic a nie mam pojecia jakie sa ceny. Moze Wy podzielicie sie ze mna swoimi doswiadczeniami...bym miala orientacje cenowa.Jaki strop polecacie?Ja myslalam by zamowic terrive na Wiazownej w skladzie "Przemar", z ktorym wspolpracuje od poczatku budowy i jak do tej pory jestem bardzo zadowolona. Sprzedawca ma mi podac dokladna cene w pon, mowil, ze wychodzi ok 40zl/m. Czy to dobra cena? Podono na Wiazownej uzywaja pustakow keramzytowych do stropu. Czekam na jakies opinieIza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 11.10.2005 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 Witam, grupa chyba ostro pracuje. Ciekawa jestem na jakim etapie jesteście, kto się już wprowadził. Tynkarze byli proponowani przez Martę, u mnie robili tynki wewn. poszukaj namiaru na wcześniejszych stronach, a ja poszukam u siebie. Pozdrawiam PS. Nareszcie mamy odebrany budynek i pozwolenie na użytkowanie. Straszna mordęga była z Nadzorem. W piątek odbieram adres. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 11.10.2005 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 dana15 GRATULACJE U mnie w zasadzie bez większych zmian. Przed zimą raczej nic już nie planuję. Poszukuję natomiast drewna do kominka. Wiecie może gdzie kupię w rozsądnej cenie? W jednej hurtowni powiedzieli 140pln za m^3 brzozy i dębu. Wydaje mi się strasznie drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 12.10.2005 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Witam, grupa chyba ostro pracuje. Ciekawa jestem na jakim etapie jesteście, kto się już wprowadził. Tynkarze byli proponowani przez Martę, u mnie robili tynki wewn. poszukaj namiaru na wcześniejszych stronach, a ja poszukam u siebie. Pozdrawiam PS. Nareszcie mamy odebrany budynek i pozwolenie na użytkowanie. Straszna mordęga była z Nadzorem. W piątek odbieram adres. Pozdrawiam Gratuluję Dana15! A u mnie prac polowych ciąg dalszy: po rozgarnięciu koparką hadły humusu tydzień wcześniej (działka znacznie powiększyła mi się optycznie), w sobotę przyjechał pan traktorem i zaorał oraz przejechał glebogryzarką działkę wokół domu mam nadzieję że przez zimę wszystkie chaszcze obumrą, a wczesną wiosną zasieję trawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 12.10.2005 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Poszukuję natomiast drewna do kominka. Wiecie może gdzie kupię w rozsądnej cenie? W jednej hurtowni powiedzieli 140pln za m^3 brzozy i dębu. Wydaje mi się strasznie drogo. W Michalinie (jadac od Otwocka po prawej stronie torow) na ul. Dobrej zaraz za skretem jest prywatna posesja a na plocie wisi baner, ze sprzedaja drewno kominkowe. Moze warto tam spytac, jesli jezdzisz ta trasa... Mlk uwazaj z ta trawa, bo jak bedziesz mocno ujarany to budowy za bardzo nie pociagniesz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 12.10.2005 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 My ostatnio jesteśmy od dłuższego czasu spłukani i sami rozgrabialiśmy 4 wywrotki ziemi (ciężka praca przez miesiąc). Jest znośnie, chociaz jeszcze przydałyby się ze 4, ale to już na wiosnę. Wczoraj posiałam jeszcze trawę, bo strasznie się nosi, a ma być jeszcze ciepło. W Wesołej mają dębinę w metrowych kawałkach po 120 zł też wydaje mi się drogo (tylko jakoś nie mogę znaleźć tańszego:) )Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 12.10.2005 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Dana, ale o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 12.10.2005 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Przperaszam, za szybko mi wysłało post i musiałam go poprawić Szybki jesteś Vivaldi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 12.10.2005 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Mlk uwazaj z ta trawa, bo jak bedziesz mocno ujarany to budowy za bardzo nie pociagniesz Pozdrawiam to pomóż mi - wpadlij (innych też zapraszam!) w sobotę na porcję (działkę?? ) "trawy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 12.10.2005 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 To jest konkretna propozycja czy zart? Bo wiesz, juz wielu obiecywalo grilla .... i nic z tego nie wyszlo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 12.10.2005 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 To jest konkretna propozycja czy zart? Bo wiesz, juz wielu obiecywalo grilla .... i nic z tego nie wyszlo. żaden żart - mam tyle niepotrzebnego drewna, że w każdej chwili (jak tylko przyjedziesz) mogę zrobić ognisko - tyle że przed obiadem, bo potem jestem zajęty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 12.10.2005 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 żaden żart - mam tyle niepotrzebnego drewna, że w każdej chwili (jak tylko przyjedziesz) mogę zrobić ognisko - tyle że przed obiadem, bo potem jestem zajęty jak to drewna???? miala być trawa !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 12.10.2005 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Dana15 120pln to już trochę taniej, ale i tak wydaje mi się drogawo vivaldi dzięki za namiar. Codziennie tamtędy przejerzdżam i kurczę nie zauważyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 13.10.2005 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Dana 15 my kupujemy drewno od leśniczego w Wesołej. Musze zapytać męża, ale wydaje mi się że cena poniżej 100 zł za brzozę. Gratulacje za odbiór. Ja się powoli szykuję do odbioru, ale ciągle mi brak balustrady, więc poczekam na śnieżyce co by nie chciało im się kolebać do nas. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 13.10.2005 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Moira to podaj proszę kontakt do tego leśniczegoDana od Ciebie również poproszę kontakt do tego miejsca od drewna do kominka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coquelicot 13.10.2005 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Witam WAs serdecznie:-) Wkrótce będę startować z budową w Otwocku. Mam dwa pytania: 1) Czy są wśród Was osoby zainteresowane podłączeniem do miejskiej kanalizacji/ wodociągów w Otwocku? Jeśli tak, to mam do Was ważna sprawę. Otóż w ramach współfinansowanego przez UE projektu będzie rozbudowywana infrastruktura wodno-kanalizacyjna W Otwocku (o tym już wiadomo od pewnego czasu). ALE: problem w tym, że projekt nie obejmie wszystkich miejsc, gdzie brakuje kanalizy/ wody. Miasto jest na etapie decydowania, które ulice uwzględnić. Wczoraj rozmawiałem w ludzmi z Urzędu Miasta na ten temat. Radzili, żeby zwrócić się z pisenmym zapytaniem do prezydenta miasta, czy dana ulica jest uwzględniona - i od razu zaznaczyć, że jeśli nie jest, to mimo wszystko apelujecie o jej uwzględnienie. Im więcej podpisów od osób z Waszej ulicy, tym lepiej (w pisemku trzeba zaznaczyć, czy dana działka jest zamieszkana, i podać dane zainteresowanych). A teraz pytanie 2) Lada chwila będę składać pismo o warunki zabudowy. Macie jakieś rady jeśli chodzi o otwocki urząd miasta (czego unikać, na co zwracają uwagę itd.). Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 14.10.2005 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 Moira to podaj proszę kontakt do tego leśniczego Dana od Ciebie również poproszę kontakt do tego miejsca od drewna do kominka. Dopiero w poniedziałek, bo mąż pojechał w dzicz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 14.10.2005 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 Witaj Coquelicot Dzięki z info o kanalizie. Jeśli chodzi o urzędy w Otwocku to z moich doświadczeń wynika, że pracują tam naprawdę bardzo miłe osoby, które są chętne do pomocy i nie robią trudności, więc chyba nie ma co doradzać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts