Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Czy moze ktos z forumowiczow ma juz za soba etap ukladania kostki brukowej i chcialby sie podzielic uwagami o ekipie (jakosc, cena - jesli pierwsze wysokie a drugie niskie, to prosze tez o namiar :wink: ). Z wyliczen wychodzi mi, ze bede mial do ulozenia ok. 230m2, co mi spedza sen z powiek... zakladajac cene 100zl/m2 (robocizna+materialy) to jak by nie liczyc wychodzi 23.000pln :o .

Mam fachowca ale wiem że terminy ma obecnie na grudzień-styczeń. Za obudowanie tarnawy 18 KW 3600 zł (Marmur i piaskowiec jego jak i pozostała część materiałów) nie wiem czy to dobra cena bo na Bartyckiej to zaczynały się od 5 tyś. Pozdrawiam

vivaldi napisał:
CZesc.

Grupa albo umarla albo ciezko pracuje. Mam nadzieje, ze to drugie. KOchani! Fachowiec do kominka potrzebny a gdyby jeszcze umial zrobic DGP bylbym szczesliwy!

Pozdrawiam

ziiiimno (w nocy było -1 na 1szym piętrze) więc aktywność zamiera :)

namiary na kominkarzy mam od Minuszki: p. Arek 604473199

Moi drodzy.

Mysle, ze powoli powinnismy sie przygotowywac na spotkanie jesienne grupy w KOCIE. Pisze z wyprzedzeniem coby wszyscy mieli czas na przygotowanie sie do operacji (zamkniecie budowy, uglaskanie wspolmalzonka, odszukanie notesu z namiarami, przygotowanie gotowki na alkohol :wink: ). Mysle, ze listopad jako miesiac zadumy (nad budowaniem rowniez) jest dobrym czasem na spotkanie. Co wy na to?

Pozdrawiam

vivaldi napisał:
Bess z tego wynika, ze mialas duzo szczescia z ta firma :-? A przy okazji dodam, ze Enzo jest juz posiadaczem szamba, ale tez nie obylo sie bez przygod. Mysle, ze sam zainteresowany nam opowie...

Ponawiam pytanko o spotkanie w KOCIE. Moze tak w sobote 18 listopada?

Pozdrawiam

Czy miałam szczęście, czy nie, czas pokaże, ale już będę czujna.

mlk napisał:
  vivaldi napisał:
Ups. to raczej bedzie 19 dzien lisopada.

dobry termin, jest za

możeby tak wieczorkiem, koło 18-19stej?

Swietnie, to mamy konkret:

Spotkanie GRUPY OTWOCKIEJ 19 listopada godz. 18. Pub pod Kotem w Otwocku (poprawacie mnie jesli nazwa jest nieprecyzyjna i dopiszcie ulice).

Tylko ustalmy ten termin na sztywno. Jest duzo czasu i wiele mozna poprzekladac. No chyba, ze sa to urodziny tesciowej :wink:

Pozdrowienia

W temacie szamba...

Faktycznie szambo już mam i nie brałem z Radomia - Salexpol czy jakoś tak.

Szambo wziąłęm od gościa tutejszego tel. 502 ..... nie pamiętam - jego szamba stoją via a vis Przemaru na skrzyzowaniu.

Delikatnie mówiąc niepolecam :evil: :evil: :evil: . Dlaczego?

Zamówiełem 10m3 a przywieźli 8.8m3 a co najciekawsze - mierząc szambo po zewnętrznej czyli ze ścianką wychodziło ponad 11m3 zaś pojemność 8.8m3 czyli to co można do niego wlać. Facet z uporem maniaka twierdził, że ma 10m3 bo tak ma napisane w papierach i koniec - nie mógł zrozumieć prostego wzoru na objętość (szer x dł x wys i mamy pojemność). Oczywiście nie zapłaciłem mu umówionej kwoty bo i z jakiej racji ??? A co najciekawsze facet zaczął mi grozić kolegami !!!! Ubaw po pachy :lol: :lol: :lol:

Krótko mówiąc szambo mam, wszystko jest OK a gościa serdecznie odradzam.