michcio 30.11.2005 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 a na rozgrzewkę coś będzie ?w końcu to hydrauliczna robota... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 30.11.2005 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 jak będzie coś na rozgrzewkę to i ja wpadnę....doświadczenie mam - w zeszłą sobotą podobną robótkę mialem, więc na kierownika robót się nadaję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 01.12.2005 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 jak będzie coś na rozgrzewkę to i ja wpadnę....doświadczenie mam - w zeszłą sobotą podobną robótkę mialem, więc na kierownika robót się nadaję coś się znajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 01.12.2005 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Martta,dziękuję, Ty wiesz, za co - za spokój chyba warto dorzucić parę złotych....Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 02.12.2005 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 Witajcie Forumowicze, Ja zostałem wysłany po glazurę do sklepu koło ronda Wał Miedz/Trakt Lub. oraz do Domeko w St.Miłosnej - po prawej stronie jadąc do W-wy. W tym drugim sklepie byłem nie miły bo Pan próbował mnie wysyłać do ich magazynu żebym to ja ustalał datę transportu! Słyszałem o gościu z Bartyckiej (!! przecież tam najdrożej) który ma lepsze ceny na asortyment łazienkowy od tego z Żyrardowa co jest na Forum i jeszcze dowozi w cenie, sam jeszcze nie kupowałem, dam znać jak sprawdzę, no wreszcie się obudziliście Forumowicze ! M. ja też poproszę o namiary na tego "gościa z Bartyckiej" Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emil 04.12.2005 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2005 Czesc wszystkim. U mnie polozono i polakierowano parkiet. Jestem załamany, bo wyszedł bardzo ciemny - i niewiadomo dlaczego. Czy przez drewno, czy przez lakier. Co do glazury to polecam rozpatrzec opcje kupna II lub III gatunku - szczegolnie jak sie chce kupic cos drozszego, cen III gatunku to okolo 50% normalnej ceny. Ja mam glownie III gatunek. Nie bylo problemu z rozmiarem, czsami moze byc problem z odcieniem - ale w zaleznosci do tego co sie bierze moze to nie miec znaczenia. pozdr. emil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 05.12.2005 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 Chcialbym doniesc, ze Emil demonizuje. Widzialem parkiet przed i po ...i tez jest ladny. Emil, glowa w gore! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emil 05.12.2005 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 Dzięki Vivaldi za słowa otuchy.Mam kolejny powód do zdenerwowania. Wystąpiłem do TPSA ( przez internet) o telefon. Byłem luzak, bo sąsiad z prawej ma telefon a sąsiad z lewej - MIAŁ i zrezygnował ( kabel nadal wisi) wyobraźcie sobie, że w piątek zadzwoniła panienka z TPSA i radosnym głosem oznajmiła, że NIE MA MOŻLIWIŚCI TECHNICZNYCH. A ja chciałem najdroższy abonament za 85 pln i pewnie jeszcze potem neostrade. Jak oni to liczą???????Emil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 05.12.2005 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 Jedni chcą tPsy a inni jak ja chcą się jej pozbyć i nie mogą Bo mam jeszcze umowę na 6 miesięcy. Emil napisz coś bliżej na temat podłogi bo właśnie jestem na etapie jej wyboru. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emil 06.12.2005 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Japan, Ja ine mam wyjscia bo MUSZE miec internet (zona pracuje zdalnie na macierzynskim) Co do podlog - coz Ci moge powiedziec.Masz do wyboru - terakote -wiadomoparkiet - cena np debu II klasy to jak poszukasz okolo 60-80pln za metr w zaleznosci od rozmiaru - mozn kupic III klase jesli nie przeszkadzaja Ci seki - wtedy jest duzo taniej ( ja kupilem czesc III-ciej) do tego dochodzi cena chemii - okolo 25pln z metr i cena robocizny -30-50panele - mm kolege ktory kupuje jakies szwedzkie po 200pln z metr i mowi ze ma spokoj do konca zycia, ale takie za 80 tez sa niezlez tego co jeszcze sie dowiedzialem:- w parkiecie wczesniej czy pozniej wyjda szparypozdremil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 06.12.2005 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 moja siostra kładła statnio ipe (lapacho) przemysłowy, jeszcze nie jest pomalowany , na razie po szlifowaniu i szpachlowaniu ale juz wyglada super.Układany na dziko w tym tygodniu ma byc lakierowany jak ktos jest zainteresowany to moge wrzucić fotki.Ja planuje w jadalni ipe ale deski i olejowane.Ostatnio widziałam dechydębowe zaolejowne , połozone w całym domy, uzytkowane przez półtora roku, raz olejowane w międzyczasie i wg mnie wyglądaja super, nadają pomieszczeniom ciepła i przytulnosci.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 06.12.2005 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 na górze mam położony parkiet debowy paskowany, wygląda fajnie na rondku na wale maja dobre ceny na parkiet, promocja bez 3liter, tylko to młodszy obsługuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 06.12.2005 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Ostatnio widziałam dechydębowe zaolejowne , połozone w całym domy, uzytkowane przez półtora roku, raz olejowane w międzyczasie i wg mnie wyglądaja super, nadają pomieszczeniom ciepła i przytulnosci. pozdrawiam ja takowe chcę wlaśnie....na razie szukam dobrych namiarów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 07.12.2005 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 trochę inny temat:dostałem wycenę za całość instalacji CO i ciepłej/zimnej wody: robocizna ma kosztować 4600 (z 7% vatem)składa się na nią:- montaż i podłaczenie 9 grzejników,- ułożenie podłogówki ok. 42m2 dwururowo z kolektora (z rur wielowarstwowych Henko - dobre???) - ułożenie i podłączenie instalacji ciepłej i zimnej wody (9 ujęć wody)- montaż dwóch stelaży do WC - montaż kotłowni, okablowanie i jej odpalenie- transport "fantów" materiały przedstawiają się następująco (z 7% vatem):- hydrofor: 1300zł - z tego co zrozumiałem to jakiś polski, bo mówił te są niezawodne- materiały na podłogówkę: 1700zł- CO: 1200zł - dwa stelaże Grohe 750zł - da się za tak mało? słyszałem że Grohe ma pneumatyczne połączenie między klawiszem a spłuczką i że jest to bardziej zawodne, niż powszechnie stosowane rozwiązanie mechaniczne, więc wolałbym stelaż Geberita- instalcja wodna: 850zł- kotłownia (pompy, naczynia, zawory itp) - 2500 total: mrożące krew w żyłach 12900 + grzejniki + kocioł (z zasobnikiem i sterowaniem) poproszę o Wasz komentarz tych cen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcio 07.12.2005 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 Mlk,porównanie wyceny hydrauliki to trudne zadanie,prościej jest podać cenę za punkt, za biały montaż, za metr położonej podłogówki i tak coś się da porównać, jeszcze trudniej porównywać ceny materiałów bo te są b.rózne, co rozumiesz przez hydrofor ? sam zbiornik z przeponą tak ? jeśli tak to ja kupiłem polski 300 l za 700 i miał fabryczną wadę (naszarpałem się ze sklepem super Leona aby coś z tym zrobili ponad tydzień !), być może w cenie hydroforu wliczasz niezliczone kształtki które u mnie do niego poszły i których nawet nazwać nie potrafię,poza ceną w tej hydraulice jest jeszcze jeden chyba wazniejszy priorytet - unikniecie potknięć wykonawcy bo skutki jego błędów mogą być fatalne bo odległe, pozdrawiamM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMKey 07.12.2005 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 ...... (z rur wielowarstwowych Henko - dobre???) To chyba nie jest firma wiodąca na naszym rynku, a moim zdaniem rury do podłogówki to ostatnia rzecz na której można oszczędzać. Ja mam wycenę robocizny samej kotłowni na 2000zł, więc chyba poproszę o namiar na twojego instalatora . (oczywiście jeżeli sprawdzony). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 07.12.2005 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 do podłogówki , zreszta do całego CO brałam rury Geberita, chyba na tym to nie warto oszczedzac, kiepsko by było potem cos zrywać ,żeby sie do awarii dostać ps. ceny nie pamietam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 07.12.2005 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 Dziękuję za info o podłogach. Natomiast co do hydrauliki u mnie koszty kształtowały się następująco: Zapłaciłem do tej pory 11 tyś zł (materiał + robocizna) za: 6 punktów (punkt to: ciepła, zimna woda, odpływ), 11 podejść do kaloryferów, 3 wc ( w tym dwa stelarze Geberita) 45 metrów podłogówki na RTL-ach, dwie szafki rozdzielcze. Instalacja do centralnego odkurzacza( 5 punktów). Do wykonania i zapłacenia została kotłownia i kaloryfery i hydrofor. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 07.12.2005 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 Dziękuję za info o podłogach. Natomiast co do hydrauliki u mnie koszty kształtowały się następująco: Zapłaciłem do tej pory 11 tyś zł (materiał + robocizna) za: 6 punktów (punkt to: ciepła, zimna woda, odpływ), 11 podejść do kaloryferów, 3 wc ( w tym dwa stelarze Geberita) 45 metrów podłogówki na RTL-ach, dwie szafki rozdzielcze. Instalacja do centralnego odkurzacza( 5 punktów). Do wykonania i zapłacenia została kotłownia i kaloryfery i hydrofor. Pozdrawiam to wygląda że zapłaciłeś mniej niż oferta którą ja dostałem jaki vat był w cenie? 0, 7 czy 22% kto robił u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 08.12.2005 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 ,,Niezły" u mnie robił i Vat 7% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts