Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witajcie,

Po długiej niebytności powoli przerywamy sen inwestorski który zaczął się jeszcze zeszłej zimy.

Wszystkim Wam pragniemy życzyć zdrowych, spokojnych i rodzinnych Świąt- bez trosk i kłopotów.

a ramach prezentu przepis na nowy rok: :D

Bierzemy dwanaście miesięcy

oczyszczamy je dokładnie

z goryczy, chciwości, małostkowości i lęku,

po czym rozkrajamy każdy miesiąc

na 30 lub 31 części tak, aby zapasu

wystarczyło dokładnie na cały rok.

Każdy dzień przyrządzamy osobno

z jednego kawałka pracy

i dwóch kawałków pogody i humoru.

Do tego dodajemy trzy duże łyżki

nagromadzonego optymizmu,

łyżeczkę tolerancji,

ziarenko ironii i odrobinę taktu.

Następnie całą masę polewamy dokładnie

dużą ilością miłości.

Gotową potrawę przyozdabiamy bukietem uprzejmości

i podajemy codziennie z radością

I filiżanką dobrej, orzeźwiającej herbatki.

Ewa i Paweł (galeonik)

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Nowy Rok, nowe wyzwania :-)

Poszukuję ekipy do wybudowania stanu surowego w Otwocku (Świder). Jakbyście mieli namiary bede wdzieczny niezmiernie.

Martta

Pan Wojtek sprawił się dobrze, projekt już mamy, nie wiem, czy zwróciłaś uwagę, ale w święta wygenerowaliśmy z małzonką kilka kijków w narożnikach naszego przyszłego gniazdka

Pozdrowienia

Pawel

Witam Wszystkich po Świętach

Emilowi gratuluję wprowadzenia się :p

Witam po baaarrrdzoooo długiej przerwie galeonika

Już myślałem, że znudziła Ci się nasza grupa oraz przygoda z budowaniem :wink:

Witaj mikol

Niestety swojej ekipy nie polecam. Poplecam natomiast ekipę do dachu - Pana Marka ze Świdra -marttową zresztą :lol: - to była moja najlepsza ekipa

Nowy Rok, nowe wyzwania :-)

Poszukuję ekipy do wybudowania stanu surowego w Otwocku (Świder). Jakbyście mieli namiary bede wdzieczny niezmiernie.

Martta

Pan Wojtek sprawił się dobrze, projekt już mamy, nie wiem, czy zwróciłaś uwagę, ale w święta wygenerowaliśmy z małzonką kilka kijków w narożnikach naszego przyszłego gniazdka

Pozdrowienia

Pawel

Oooj, dużo tych wyzwań! za rok o tej porze chciałbym mieć ich mniej :) (i mieszkać w nowym domu)

ekipa - z czystym sumieniem mogę polecić moją ekipę: p. Staszek 0607121994

Ja niestety nie mam żadnego projektanta sieci wodociągowych :(

Natomiast być może kogoś to zainteresuje.

Jeżeli ktoś w planach (na mapkach) ma zaznaczoną linię rozgraniczającą na działce - czyli poprostu w planach ma mieć zabrane kawałek działki na drogę publiczną to tylko do końca tego roku można się ubiegać o odszkodowanie.

W tym celu należy udać się na ulicę Komunardów i wziąć wniosek z pokoju 10 oraz z pokoju 1 wziąć wypis rejestru gruntów.

Te dokumenty wraz z odpisem z księgi wieczystej i mapą sytuacyjną należy złożyć na Górną

Witam,

poszukuje dobrego (podkreslam: dobrego) hydraulika (do polozenia instalacji wodno-kan. oraz instalacji co na wiosne). Z tego co pamietam, to pojawilo sie na grupie kilka namiarow, ale nikt nie osmielil sie napisac, ze dana osoba jest bez wahania godna polecenia - a na takiej bardzo mi zalezy... przy okazji podobna prosba odnosnie tynkarzy (wewnątrz i zewnątrz), szlichciarzy, parkieciarzy, glazurnikow, montarzystow kominkow i ekip robiacych drogi i podjazdy :o :o :o.

Rany, ale duzo tego... jak Wam sie udalo ogarnąć wykonczeniowke?? :o :o

Witam,

poszukuje dobrego (podkreslam: dobrego) hydraulika (do polozenia instalacji wodno-kan. oraz instalacji co na wiosne). Z tego co pamietam, to pojawilo sie na grupie kilka namiarow, ale nikt nie osmielil sie napisac, ze dana osoba jest bez wahania godna polecenia - a na takiej bardzo mi zalezy... przy okazji podobna prosba odnosnie tynkarzy (wewnątrz i zewnątrz), szlichciarzy, parkieciarzy, glazurnikow, montarzystow kominkow i ekip robiacych drogi i podjazdy :o :o :o.

Rany, ale duzo tego... jak Wam sie udalo ogarnąć wykonczeniowke?? :o :o

też nie wiem jak ogarnąć to, ale jestem już umówiony z instalatorem na zrobienie ogrzewania i zimnej/ciepłej wody - polecił mi go znajomy, od którego kupuję wszystkie rzeczy związane z w/w (kocioł, pompy, grzejniki itp) - wszystko na 7% (usługa) - polecam!!

Ten sam instalator będzie robił w styczniu u Lawego

Chcesz namiary?

mikol - pamiętaj to są górale, ale całkiem poczciwi :)

oczywiście trochę potargować się trzeba, wspomnij że ja ich Ci poleciłem

jestem już umówiony z instalatorem na zrobienie ogrzewania i zimnej/ciepłej wody - polecił mi go znajomy, od którego kupuję wszystkie rzeczy związane z w/w (kocioł, pompy, grzejniki itp) - wszystko na 7% (usługa) - polecam!!

Ten sam instalator będzie robił w styczniu u Lawego

Chcesz namiary?

mlk: poprosze o namiar. Moze faktycznie warto skorzystac z 7 proc. VATu...

Lawy: dzieki za namiar na hydraulika! :D. Juz wczesniej mi go chyba podawales, ale nie napisales wtedy ze go polecasz, wiec jakos nie zapadl mi w pamieci a stare posty ze skrzynki mi wcielo gdzies...

To teraz zostaja jeszcze tynkarze, szlichciarze, glazurnicy, parkieciarze, kominkarze, rekuperatorarze, bruk....ciarze i pewnie jeszcze inni "ciarze" ;)

Namiar na kominkarza od Dany

p. Tadeusz Pyra 779-47-26, 0601274660 z tego co mam w notatkach to nie był za drogi za wklad Gabo, obudowę zapłacili 5700zł( wklad 3100) z fv

Mam takie namiary bo chyba ktoś szukał:

geodeta Dawid Leszman 779-11-29 kom: 0601 39 1441

projektant instalacji gazowej, załatwiał mi od razu wszystko w ZUDZie:

Stanisław Niemiec 0603 889-758

Pozdrawiam

Witam. Szukam namiarów na dobrą firmę(ekipę) do stanu surowego. Potrzebuję też kierownika budowy też sprawdzonego. Jeżeli ktoś z Was mógłby mi polecić ww to byłbym wdzięczny. Budowę chcę zacząć w sierpniu 2006r. Prosiłbym o wiadomość na priv-a. No i WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM 2006 ROKU!!!