vivaldi 14.03.2006 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Czy znajdzie sie jakis dobry czlowiek, ktory przyblizylby mi kolejnosc prac bo troszke sie w tym gubie. Iza A zatem przyblizam. Z gory przepraszam, ze to takie dlugie, ale mnie bardzo pomoglo. Wykreslalem kazda pozycje krok po kroku. Sam harmonogram zdjety od jakiegos forumowicza. Pozdrawiam HARMONOGRAM PRAC DOKUMENTACJA I UZGODNIENIA wybór działki wypis i wyrys z planu zagospodarowania warunki zabudowy projekt budowlany badanie geotechniczne gruntu umowa z gazownią umowa z energetyką umowa z MPWiK sprawdzenie księgi wieczystej, ... zakup działki pozwolenie budowlane wybór kierownika budowy wybór ekipy budowlanej STAN ZEROWY zgłoszenie rozpoczęcia robót usunięcie humusu utwardzenie drogi wytyczenie budynku ustawienie sławojki wykonanie wykopu pod ławy i stopy fundamentowe wykonanie wykopu pod ogrodzenie rozprowadzenie i przepusty dla kanalizacji, przłącza wody, przyłacza prądu (dom + garaż) i gazu przepust dla doprowadzenia powietrza do kominka przepust dla czerpni powietrza przepusty dla okurzacza centralnego stabilizowanie cementem i utwardzenie podłoża pod ławami wylanie chudziaka pod ławy i stopy izolacja pozioma na chudziaku szalowanie ław, stóp i ganku szalowanie ogrodzenia wykonanie zbrojenia ław, stóp i ganku + bednarka i uziomy zalanie ław + stóp + ganku + ogrodzenia + sprawdzenie poziomów izolacja pozioma na ławach szalowanie ścian fundamentowych + niezbedne przepusty zbrojenie ścian fundamentowych zalanie ścian fundamentowych + ogrodzenia + sprawdzenie poziomów usunięcie szalunków izolacja pozioma na ścianach fundamentowych izolacja pionowa ścian fundamentowych ocieplenie ścian fundamentowych usypanie i zagęszczanie piachu na podłogę na gruncie rozprowadzenie czerpni powietrza, czerpni kominka, odkurzacza centralnego i innych instalacji wykonanie chudziaka podłogi na gruncie + zbrojenie + dylatacje izolacja podłogi na gruncie połączenie izolacji poziomej podłogi i ścian fundamentowych + zakład na naprężenia drenaż odwodnieniowy (opcja) zasypanie fundamentów z zewnątrz + obsypanie ścian fundamentowych zamontowanie ogrodzenia i tymczasowej bramy STAN SUROWY OTWARTY murowanie pierwszej warstwy ścian nośnych + sprawdzenie poziomów murowanie ścian nośnych i nadproży parteru murowanie ścian działowych parteru murowanie komina zbrojenie, szalowanie schodów wewnetrznych wykonannie zbrojenia wieńca W1, trzpieni TZ, słupa S1, podciągów P1,2,3, belek stropowych, belek ukrytych BU1,2, balkonu i fragmentów monolitycznych stropu stęplowanie i ułożenie belek stropowych deklowanie i ułożenie pierwszej warstwy pustaków stropowych szalowanie wieńca W1, belek ukrytych BU1,2 i trzpieni TZ, balkonu, fragmentów monolitycznych stropu oraz mocowanie murłat garażu zalanie słupa S1, podciągów, stropu, balkonu, wieńca W1, trzpieni TZ, schodów usunięcie szalunków murowanie pierwszej warstwy ścian poddasza + sprawdzenie poziomów murowanie ścian nośnych i nadproży poddasza murowanie i wykończenie komina wykonanie zbrojenia wieńca W2, kotew murłat i płatwi Pl1,2, płatwi kalenicowej szalowanie wieńca W2 zalanie wieńca W2 rozszalowanie wieńca W2 izolacja pozioma wieńca W2 i W1 garażu pod murłaty impregnacja więźby podłożenie styropianu pod stelaż zadaszenia ganku wykonanie więźby położenie wiatroizolacji domu i garażu łaty + kontrłaty położenie dachówki + kominki kanalizy + uchwyt antenowy + ławy kominiarskie instalacja odgromowa dachu montaż rynien poziomych zabicie okien i drzwi STAN SUROWY ZAMKNIĘTY osadzenie drzwi zewnętrznych, okien i bramy garażowej osadzenie okien dachowych ocieplenie poddasza INSTALACJE + WYKOŃCZENIE WNĘTRZ paroizolacja montaż profili i ułozenie płyt g-k poddasza + wyjście na stryszek + otwory na anemostaty montaż płyt osb stryszku rozprowadzenie kanalizacji wykonanie szamba przyłącze wody rozprowadzenie instalacji zwu + cwu rozprowadzenie instalacji elektrycznej, rozdzielnicy, instalacjie alarmowej TV, telefonicznej, sieci komp. instalacja skrzynek rozdzielaczy rozprowadzenie instalacji rekuperatora + anemostaty rozprowadzenie rur odkurzacza centralnego tynkowanie ścian wewnętrznych + osadzenie puszek elektrycznych przyłącze energetyczne ocieplenie i izolacja podłogi na gruncie rozprowadzenie ogrzewania podłogowego i podłączenia grzejników przyłacze gazu + montaż zbiornika montaż pieca i zasobnika - uzbrojenie kotłowni wykonanie dylatacji wylewki wylewka z plastyfikatorem + zbrojenie montaż balustrady antresoli, balkonu i schodów montaż kominka zamontowanie rekuperatora malowanie ścian montaż grzejników ułożenie kafli, biały montaż ułożenie podłogi pływającej poddasza, okładziny schodów, paneli/parkietu montaż gniazdek elektrycznych montaż oświetlenia uzbrojenie instalacji alarmowej osadzenie drzwi wewnętrznych montaż listew przypodłogowych osadzenie parapetów wewnętrznych i zewnętrznych montaż szaf garderoby montaż mebli kuchennych + AGD montaż karniszy WYKOŃCZENIE ZEWNĘTRZNE ocieplenie budynku + czerpnia powietrza tynki zewnętrzne montaż i malowanie podbitki montaż rynien spustowych montaż okiennic montaż płyt osb poddasza garażu montaż odkurzacza centralnego ZAGOSPODAROWANIE TERENU generalne sprzątanie wjazd na działkę, podjazd i chodnik wykonanie tarasu budowa śmietnika położenie kafli na ganku markiza ścieżki ogrodowe oświetlenie zewnętrzne instalacja nawadniająca ogrodu zagospodarowanie ogrodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 14.03.2006 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Zapomniałeś Vivaldi o jednym ..., o czytaniu forum ale dobra robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 15.03.2006 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Japan, czytam! Zareczam Cie! Czyzbym cos przeoczyl albo walnal jakas gafe? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 15.03.2006 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 vivaldi sądzę, że Japan miał na myśli to, że powinieneś napisać w każdym etapie budowy "czytanie forum muratora" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 15.03.2006 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 No to sie nie popisalem Wzialem do siebie ta uwage Japana. Chyba juz jestem przemeczony tym budowaniem.... Wlasnie mija dzis rowny rok jak wbilem lopate.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izagrab 16.03.2006 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 Wielkie dzieki Vivaldi. Twoja lista znacznie rozjasnila moj umysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 16.03.2006 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 vivaldi sądzę, że Japan miał na myśli to, że powinieneś napisać w każdym etapie budowy "czytanie forum muratora" i ten Pan ma rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 17.03.2006 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Jak to milo, ze grupa znowu ozywa przy wiosnie Tradycyjnie juz - powinnismy pomyslec o spotkaniu grupy na poczatku sezonu... I z innej beczki: czy ktos z was zna jakis zaklad, sklep, ktory handluje frontami mebli kuchennych? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.03.2006 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Witam, koło maja to i ja bym wszedł ew. we wspólne kupowanie. Podacie namiary na firmę o której mówimy (może jakaś stronka w internecie?). Sprawdziłbym dokładnie ofertę. Cenę dają b.dobrą szczególnie jak ich docisnąć. pozdrawiam, trzymajcie się ciepło M. to korzystając z Waszych doświadczeń - kto razem ze mną pisałby się na wspólny zakup w ww. punkcie drzwi garażowych?? podejrzwam, że będą mi one potrzebne koło maja Myślę, że współpraca jest możliwa. Jakie masz wymiary bramy i w jakim kolorze chcesz kupić? pewno złoty dąb, wym. to chyba 480X210 kto jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.03.2006 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Jeżeli okna będziesz mieć drewniane to ABSOLUTNIE tak nie rób!!! Całe drewno dopiero po tynkach wylewkach bo będziesz miec okna do wymiany. To mnie Lawy zaniepokoileś. Chcę wkładać okna na początku przed wszystkimi pracami w środku (naturalnie poza alarmem). Wyobrażam sobie że drewno w oknach można zabezpieczyć przed zniszczeniem - folia, taśmy itede. Próbowałes tego - nie wyszło? W końcu po szczelnym zaklejeniu folią nie powinno się chyba nic dziać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 21.03.2006 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Jeżeli okna będziesz mieć drewniane to ABSOLUTNIE tak nie rób!!! Całe drewno dopiero po tynkach wylewkach bo będziesz miec okna do wymiany. To mnie Lawy zaniepokoileś. Chcę wkładać okna na początku przed wszystkimi pracami w środku (naturalnie poza alarmem). Wyobrażam sobie że drewno w oknach można zabezpieczyć przed zniszczeniem - folia, taśmy itede. Próbowałes tego - nie wyszło? W końcu po szczelnym zaklejeniu folią nie powinno się chyba nic dziać??? a jak zabezpieczysz przed WILGOCIĄ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 21.03.2006 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Witam, koło maja to i ja bym wszedł ew. we wspólne kupowanie. Podacie namiary na firmę o której mówimy (może jakaś stronka w internecie?). Sprawdziłbym dokładnie ofertę. Cenę dają b.dobrą szczególnie jak ich docisnąć. pozdrawiam, trzymajcie się ciepło M. to korzystając z Waszych doświadczeń - kto razem ze mną pisałby się na wspólny zakup w ww. punkcie drzwi garażowych?? podejrzwam, że będą mi one potrzebne koło maja Myślę, że współpraca jest możliwa. Jakie masz wymiary bramy i w jakim kolorze chcesz kupić? pewno złoty dąb, wym. to chyba 480X210 kto jeszcze? ostatnio nie mam czasu zająć się tym tematem, dzwoniłem tylko do Bram-furt Łomianki i mnie znokautowali ceną 5200 za 480x225 złoty dąb Wiśniowskiego (bez napędu!) trzebaby jeszcze podzwonić po konkurencji... w podręcznych notatkach mam taką listę namiarów bramowych: BRAM-FURT05-092 ŁomiankiKolejowa 2 a22/751 61 [email protected] STOL-BRAM05-420 JózefówNadwiślańska 123 c22/789 32 [email protected] http://www.stolbram.pl CELMET05-070 JózefówSikorskiego22/789 12 15 http://www.celmet.isf.pl CELMET05-070 SulejówekDworcowa 7822/783 37 08 http://www.celmet.isf.pl KRISPOL AKKA 678 65 56 http://www.akka.com.pl Elektrobramet 323 60 00 http://www.thermoline.pl/kontakt.html 05-090 Raszyn al. Krakowska 97 tel. 022 797 44 14 http://www.domet.home.pl ul. Tysiąclecia 6B 06-400 Ciechanów tel. (0..23) 673 70 52 tel/fax (0..23) 673 44 85 http://www.bigtor.pl/ BiG TOR M. Barański sp.j. 85-768 Bydgoszcz, ul. Przemysłowa 8 tel. (52) 345 28 82, faks (52) 345 28 81 Poza tym nie wiem czy ma sens montować bramę przed wylewkami, a te przy dobrych wiatrach będę miał na początku lipca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 21.03.2006 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 To mnie Lawy zaniepokoileś. Chcę wkładać okna na początku przed wszystkimi pracami w środku (naturalnie poza alarmem). Wyobrażam sobie że drewno w oknach można zabezpieczyć przed zniszczeniem - folia, taśmy itede. Próbowałes tego - nie wyszło? W końcu po szczelnym zaklejeniu folią nie powinno się chyba nic dziać??? tak jak MLK napisał - w przypadku drewna chodzi o wilgoć. Jak chcesz plastiki to wkłądaj przed ale STANOWCZO odradzam drewaniane przed tymi robotami. jareko coś o tym napisał juz: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=475954#475954 ps. Vivaldi coś wspominał o przedsezonowym spotkaniem grupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 21.03.2006 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Jak to milo, ze grupa znowu ozywa przy wiosnie Tradycyjnie juz - powinnismy pomyslec o spotkaniu grupy na poczatku sezonu... I z innej beczki: czy ktos z was zna jakis zaklad, sklep, ktory handluje frontami mebli kuchennych? Pozdrawiam mi przychodzi na mysl tylko chobot, chyba http://www.chobot.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 21.03.2006 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 ps. Vivaldi coś wspominał o przedsezonowym spotkaniem grupy chętnie!! jakbyście poczekali troszkę, to możemy się spotkać u mnie gdy już będę miał okna :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.03.2006 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 tak jak MLK napisał - w przypadku drewna chodzi o wilgoć. Jak chcesz plastiki to wkłądaj przed ale STANOWCZO odradzam drewaniane przed tymi robotami. jareko coś o tym napisał juz: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=475954#475954 Taa, teraz to się robi jaśniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 21.03.2006 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 ps. Vivaldi coś wspominał o przedsezonowym spotkaniem grupy chętnie!! jakbyście poczekali troszkę, to możemy się spotkać u mnie gdy już będę miał okna :) Tu nie chodzi o okna tylko o piwo! To moze juz ustalimy jakis termin? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 21.03.2006 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 ps. Vivaldi coś wspominał o przedsezonowym spotkaniem grupy chętnie!! jakbyście poczekali troszkę, to możemy się spotkać u mnie gdy już będę miał okna :) Tu nie chodzi o okna tylko o piwo! To moze juz ustalimy jakis termin? Pozdrawiam po zakupie okien niestety nie będzie mnie stać postawić wszystkim piwo, mogę zaoferować lokal i herbatę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 21.03.2006 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 po zakupie okien niestety nie będzie mnie stać postawić wszystkim piwo, mogę zaoferować lokal i herbatę a prąd masz?? do tej herbaty oczywiście Termin - zaproponujcie cosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 21.03.2006 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Lawy, myslisz o herbacie po goralsku Jako, ze inicjatywa wyszla ode mnie proponuje 04.04 w sobote. Traktujmy ten termin zobowiazujaco, bo jak zwykle komus nie bedzie pasowac i na to nie ma rady. Miejsce sie jeszcze ustali i mysle, ze trzeba zrobic rezerwacje aby nie bylo tak jak ostatnio.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts