Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jeśli macie zamiar wprowadzić się w przyszłym roku a właśnie zaczeliście budowę lub też jeszcze jesteście na etapie w którym nie myslicie o gazie z gazociągu i załatwianiu wszelkich formalności to dobrze Wam radzę abyście się tym zainteresowali już teraz

Ja przeklinam gazownie :evil: :evil: :evil: gdyż wydawałao mi się, że skoro zabrałem się za sprawy w marcu to do końca sierpnia będę miał gaz. Tymczasem g..... prawda :evil: :evil: :evil:

JEDNA WIELKA BANDA OSZOŁOMÓW którzy na wszystko mają czas. Gdyby tylko mieli jakąkolwiek konkurencje na rynku to już dawno bym ich kopnął w d..... Tymczasem są monopolistą i się cieszą tym bez ruchem.

Nie czekajcie na ostatnią chwilę

Pozdrawiam

Potwierdzam - zacząłem załatwiać jeszcze zimą i do tej pory gazu nie mam! :evil:. Sprawa utkneła w mojej cudownej gminie i końca nie widać - do tej pory nie ma warunków zabudowy a jak już warunki będą to potem pozwolenie na budowę.... koszmar. A ja potrzebuje gazu przed zimą!!

arzesz - znalazłem taką firmę, ale nic to nie daje, bo tak na prawdę to potrzebne są raczej znajomości w gminie.

Rany, jak ja nienawidzę wawerskiego urzędu!!

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam.

Leszek i Jarek Skolimowscy 501-073-671; 788-38-45. Robili kominek u moich rodziców. Wprawdzie gotowy składany plus obudowa z gips-karton ale zrobione porządnie. Sami załatwili materiały parę rzeczy podpowiedzieli, dopasowali obudowę do pomieszczenia, posprzątali. Staruszkowie zadowoleni.

Witam

A wiesz może ile skasowali za to wszystko?

Witam.

Za całość czyli: robocizna, materiały(g-p, blacha,izolacja, kratki kute, profile, masa szpachlowa itp )doprowadzenie powietrza skasowali 1500 zł.

Znajdź firmę, która ma z nimi układy i weź ją jako wykonawcę instalacji wewnętrznej i doprowadzenia od ogrodzenia do domu. Powinno być dużo szybciej.

Instalacje w domu, wcinke do rury w ulicy i skrzynke to ja już miałem zanim dostałem pozwolenie na budowe tych dupereli :lol:

Biurokracja, papiery i dramat ..........

Witam.

Leszek i Jarek Skolimowscy 501-073-671; 788-38-45. Robili kominek u moich rodziców. Wprawdzie gotowy składany plus obudowa z gips-karton ale zrobione porządnie. Sami załatwili materiały parę rzeczy podpowiedzieli, dopasowali obudowę do pomieszczenia, posprzątali. Staruszkowie zadowoleni.

Witam

Witam.

Za całość czyli: robocizna, materiały(g-p, blacha,izolacja, kratki kute, profile, masa szpachlowa itp )doprowadzenie powietrza skasowali 1500 zł.

dzięki

Witam.

Witam

Witam.

to bardzo tanio - mi robi p. Pyra i cena za robociznę i materiały (z otynkowaniem) to drugie tyle ... ale już za późno żebym wycofał się

rozglądam się za drewnem do kominka - gdzie i za ile kupowaliście?

dzięki

Tez jestem zainteresowany. Na Allegro jest tego duzo, np:

http://www.allegro.pl/item124716753_drewno_kominkowe_w_super_cenie_110_zl_m3.html

W tamtym roku bylem w lesniczowce w Radosci i lesnictwo sprzedawalo drewno, bylo tansze ale nie porabane. Niestety odbior chyba byl tylko raz w tygodniu :-?

Poza tym w soboty na rynku falenickim pojawia sie pan z ciezarowka wypelniona drewnem i od razu mozna kupic. Cena z tego co pamietam malo zachecajaca 140 zl za m3. A zatem moze macie jakies inne, ciekawe namiary?

Pozdrawiam

Chcialbym zaoytac czy ktos z Was zdecydowal sie na pompe ciepla na tym terenie i ma doswiadczenie z tutejszymi firmami ?

Witam.

Będę miał pompę ciepła. Najprawdopodobnie Clima Komfort z Grudziądza (czekam jeszcze na wycenę ). Nie wiem jeszcze czy mają lokalnych przedstawicieli. Nie znalazłem w okolicy firmy oferującej pompy propanowe, bo tylko taka mnie interesuje.

Nie wiem jaka to pompa propanowa, czy jest to pompa z poborem wody głębinówką i wtórnym zrzutem wody ? Masz już wykonawcę ? Interesowałaby mnie cena. Ja b.powaznie to rozważałem, przed 2 laty nie było chyba tak znacznej krajowej produkcji i nie miałem wykonawcy. Czy do grzania wody użytkowej wystarczy mechanizm pompy czy będziesz miał grzałkę w zasobniku ? Pozdrawiam

M.

Witam.

Pompa jest z Austrii. Dolne żródło ciepła to kolektor ziemny. Wiązki z miedzi trwale połączone z pompą, (co eliminuje możliwość wycieku) wypełnione propanem technicznym. Jest to najnowszy rodzaj pomp. Starsze pracują na solance lub glikolu i mają zdecydowanie mniejszą sprawność. Pompa będzie obsługiwać tylko co ale na ich stronie (chyba http://www.climakomfort.pl ) znajdziesz kontakt i możesz się czegoś dowiedzieć.

Ja jestem zdecydowany oddzielić instalację co od cwu. Cwu będzie chwilowo z grzałki ale inwestuję w zbiornik z trzema źródłami ciepła. Pierwsza będzie grałka a przyszłościowo powietrzna pompa ciepła i dodatkowo kolektor.

gazownia odciąga doprowadzenie gazociągu do mnie...muszę się chyba rozejrzeć za zbiornikiem LPG na jedną zimę - macie jakieś interesujące namiary?

druga sprawa: gdzie sprawdzić czy budujący sąsiad (deweloper) ma pozwolenie na budowę?

i jeszcze: chcę postawić zagrodę na kosze na śmiecie w ostrej granicy z sąsiadem, a w pozwoleniu na budowę mam oddaloną o 2m - jak to teraz zmienić? zgodę sąsiada potrzeba zanieść do urzędu czy coś jeszcze?

gazownia odciąga doprowadzenie gazociągu do mnie...muszę się chyba rozejrzeć za zbiornikiem LPG na jedną zimę - macie jakieś interesujące namiary?

druga sprawa: gdzie sprawdzić czy budujący sąsiad (deweloper) ma pozwolenie na budowę?

i jeszcze: chcę postawić zagrodę na kosze na śmiecie w ostrej granicy z sąsiadem, a w pozwoleniu na budowę mam oddaloną o 2m - jak to teraz zmienić? zgodę sąsiada potrzeba zanieść do urzędu czy coś jeszcze?

ad1 moim zdaniem trochę szkoda kasy - jedną zimę możesz grzać kominkiem

ad2 w Otwocku to tam gdzie składa się wniosek pozwolenie na budowę czyli w starostwie

ad3 ja bym sobie dał z tym spokó- kto to sprawdzi. Wybudować możesz sobie zagrodę, a w razie kontroli śmietnik stawiasz 2m od granicy i po sprawie :-)

Wiele osób w okolicy żeby przetrwać zimę kupują sobie butle gazowe takie zwykłe. Dwie na wymianę wystarczą i tak tanim kosztem zimę przeżyjesz :)

A propos Developera - tylko Urząd Gminy :(

Cześć czy może ktoś z Was albo jacyś znajomi buduje (wybudowal) Jupitera - chcę kupić projekt bardzo mi się podoba ale nie widzialem budynku na żywo a z tego co już przerabialem to różnie bywa. Jakby ktoś coś slyszal o JUPITERZE to dajcie znać. Chcę zacząć budowe w przyszlym roku (w Józefowie) ale bez obejrzenia domku nic z tego nie będzie. pomocy!!!

Ponawiamy pytanie do tych co już DACH majš kochani gdzie zamawialiœcie WIĘ?BE i STROP TERIVA poproszę jakieœ konkrety co, gdzie, ile, itd....bo już niedługo będziemy musieli stanšć przed tym PROBLEMEM

POZDRO.........i dzięki za INFO......... :wink: :wink: :wink:

Strop: u producenta jak z cennika

http://www.betoniarstwo.com.pl/

Więźba:

(29) 7175464 bodajże Wróblewski albo jego znajomy - Maków Mazowiecki 580 PLN/m3

501040113

Paweł