wbrat 31.08.2006 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Jeśli macie zamiar wprowadzić się w przyszłym roku a właśnie zaczeliście budowę lub też jeszcze jesteście na etapie w którym nie myslicie o gazie z gazociągu i załatwianiu wszelkich formalności to dobrze Wam radzę abyście się tym zainteresowali już teraz Ja przeklinam gazownie gdyż wydawałao mi się, że skoro zabrałem się za sprawy w marcu to do końca sierpnia będę miał gaz. Tymczasem g..... prawda JEDNA WIELKA BANDA OSZOŁOMÓW którzy na wszystko mają czas. Gdyby tylko mieli jakąkolwiek konkurencje na rynku to już dawno bym ich kopnął w d..... Tymczasem są monopolistą i się cieszą tym bez ruchem. Nie czekajcie na ostatnią chwilę Pozdrawiam Potwierdzam - zacząłem załatwiać jeszcze zimą i do tej pory gazu nie mam! . Sprawa utkneła w mojej cudownej gminie i końca nie widać - do tej pory nie ma warunków zabudowy a jak już warunki będą to potem pozwolenie na budowę.... koszmar. A ja potrzebuje gazu przed zimą!! arzesz - znalazłem taką firmę, ale nic to nie daje, bo tak na prawdę to potrzebne są raczej znajomości w gminie. Rany, jak ja nienawidzę wawerskiego urzędu!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janeki 31.08.2006 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 A tak przy okazji .... szukam architekta....mile widziany z okolic Może ktoś robił projekt indywidualny i jest zadowolony ze współpracy ze swoim architektem i może go polecić.... Proszę o info.... Antolek, wysłałam na priv... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkk 31.08.2006 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Witam. Leszek i Jarek Skolimowscy 501-073-671; 788-38-45. Robili kominek u moich rodziców. Wprawdzie gotowy składany plus obudowa z gips-karton ale zrobione porządnie. Sami załatwili materiały parę rzeczy podpowiedzieli, dopasowali obudowę do pomieszczenia, posprzątali. Staruszkowie zadowoleni. Witam A wiesz może ile skasowali za to wszystko? Witam. Za całość czyli: robocizna, materiały(g-p, blacha,izolacja, kratki kute, profile, masa szpachlowa itp )doprowadzenie powietrza skasowali 1500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enzo 31.08.2006 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Znajdź firmę, która ma z nimi układy i weź ją jako wykonawcę instalacji wewnętrznej i doprowadzenia od ogrodzenia do domu. Powinno być dużo szybciej. Instalacje w domu, wcinke do rury w ulicy i skrzynke to ja już miałem zanim dostałem pozwolenie na budowe tych dupereli Biurokracja, papiery i dramat .......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 31.08.2006 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Witam. Leszek i Jarek Skolimowscy 501-073-671; 788-38-45. Robili kominek u moich rodziców. Wprawdzie gotowy składany plus obudowa z gips-karton ale zrobione porządnie. Sami załatwili materiały parę rzeczy podpowiedzieli, dopasowali obudowę do pomieszczenia, posprzątali. Staruszkowie zadowoleni. Witam A wiesz może ile skasowali za to wszystko? Witam. Za całość czyli: robocizna, materiały(g-p, blacha,izolacja, kratki kute, profile, masa szpachlowa itp )doprowadzenie powietrza skasowali 1500 zł. dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 04.09.2006 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Witam. Leszek i Jarek Skolimowscy 501-073-671; 788-38-45. Robili kominek u moich rodziców. Wprawdzie gotowy składany plus obudowa z gips-karton ale zrobione porządnie. Sami załatwili materiały parę rzeczy podpowiedzieli, dopasowali obudowę do pomieszczenia, posprzątali. Staruszkowie zadowoleni. Witam A wiesz może ile skasowali za to wszystko? Witam. Za całość czyli: robocizna, materiały(g-p, blacha,izolacja, kratki kute, profile, masa szpachlowa itp )doprowadzenie powietrza skasowali 1500 zł. to bardzo tanio - mi robi p. Pyra i cena za robociznę i materiały (z otynkowaniem) to drugie tyle ... ale już za późno żebym wycofał się rozglądam się za drewnem do kominka - gdzie i za ile kupowaliście? dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaS 05.09.2006 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Witam i podtrzymuję zapytnie - macie sprawdzone miejsca skąd bierzecie drzewo do kominka - najelpiej tanio i wysezonowane. pozdrawiamKasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 06.09.2006 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Tez jestem zainteresowany. Na Allegro jest tego duzo, np: http://www.allegro.pl/item124716753_drewno_kominkowe_w_super_cenie_110_zl_m3.html W tamtym roku bylem w lesniczowce w Radosci i lesnictwo sprzedawalo drewno, bylo tansze ale nie porabane. Niestety odbior chyba byl tylko raz w tygodniu Poza tym w soboty na rynku falenickim pojawia sie pan z ciezarowka wypelniona drewnem i od razu mozna kupic. Cena z tego co pamietam malo zachecajaca 140 zl za m3. A zatem moze macie jakies inne, ciekawe namiary? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkk 06.09.2006 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Chcialbym zaoytac czy ktos z Was zdecydowal sie na pompe ciepla na tym terenie i ma doswiadczenie z tutejszymi firmami ? Witam. Będę miał pompę ciepła. Najprawdopodobnie Clima Komfort z Grudziądza (czekam jeszcze na wycenę ). Nie wiem jeszcze czy mają lokalnych przedstawicieli. Nie znalazłem w okolicy firmy oferującej pompy propanowe, bo tylko taka mnie interesuje. Nie wiem jaka to pompa propanowa, czy jest to pompa z poborem wody głębinówką i wtórnym zrzutem wody ? Masz już wykonawcę ? Interesowałaby mnie cena. Ja b.powaznie to rozważałem, przed 2 laty nie było chyba tak znacznej krajowej produkcji i nie miałem wykonawcy. Czy do grzania wody użytkowej wystarczy mechanizm pompy czy będziesz miał grzałkę w zasobniku ? Pozdrawiam M. Witam. Pompa jest z Austrii. Dolne żródło ciepła to kolektor ziemny. Wiązki z miedzi trwale połączone z pompą, (co eliminuje możliwość wycieku) wypełnione propanem technicznym. Jest to najnowszy rodzaj pomp. Starsze pracują na solance lub glikolu i mają zdecydowanie mniejszą sprawność. Pompa będzie obsługiwać tylko co ale na ich stronie (chyba http://www.climakomfort.pl ) znajdziesz kontakt i możesz się czegoś dowiedzieć. Ja jestem zdecydowany oddzielić instalację co od cwu. Cwu będzie chwilowo z grzałki ale inwestuję w zbiornik z trzema źródłami ciepła. Pierwsza będzie grałka a przyszłościowo powietrzna pompa ciepła i dodatkowo kolektor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcio 07.09.2006 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Dzieki, myslisz o kolektorze słonecznym a mogę podpytać czy masz już upatrzonego producenta ? Pytanie z innej beczki : macie w sklepie byliny (to chyba tak się okresla nieiglaki) bo poszukiwać będziemy pewnych roślin na skarpę pozdrawiamM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkk 07.09.2006 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Witam.Nie szukałem jeszcze ani producenta ani instalatora bo jak pisałem kolektor musi poczekać. A w szkółce bylin nie mamy. Zajmujemy się produkcją głównie iglaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fidelis 11.09.2006 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 szukam wykonawcy projektów (gaz + woda) i przyłączy WAWERDuża prośba o namiary... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszkaxs 13.09.2006 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 gdzie kupowaliscie plyty gips kartonowe, potrzebuje duzej ilosci, a gdzie nie zadzwonie to nie maja 2,0m ((( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 13.09.2006 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 gazownia odciąga doprowadzenie gazociągu do mnie...muszę się chyba rozejrzeć za zbiornikiem LPG na jedną zimę - macie jakieś interesujące namiary? druga sprawa: gdzie sprawdzić czy budujący sąsiad (deweloper) ma pozwolenie na budowę? i jeszcze: chcę postawić zagrodę na kosze na śmiecie w ostrej granicy z sąsiadem, a w pozwoleniu na budowę mam oddaloną o 2m - jak to teraz zmienić? zgodę sąsiada potrzeba zanieść do urzędu czy coś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 13.09.2006 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 gazownia odciąga doprowadzenie gazociągu do mnie...muszę się chyba rozejrzeć za zbiornikiem LPG na jedną zimę - macie jakieś interesujące namiary? druga sprawa: gdzie sprawdzić czy budujący sąsiad (deweloper) ma pozwolenie na budowę? i jeszcze: chcę postawić zagrodę na kosze na śmiecie w ostrej granicy z sąsiadem, a w pozwoleniu na budowę mam oddaloną o 2m - jak to teraz zmienić? zgodę sąsiada potrzeba zanieść do urzędu czy coś jeszcze? ad1 moim zdaniem trochę szkoda kasy - jedną zimę możesz grzać kominkiem ad2 w Otwocku to tam gdzie składa się wniosek pozwolenie na budowę czyli w starostwie ad3 ja bym sobie dał z tym spokó- kto to sprawdzi. Wybudować możesz sobie zagrodę, a w razie kontroli śmietnik stawiasz 2m od granicy i po sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antolek 13.09.2006 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 gazownia odciąga doprowadzenie gazociągu do mnie...muszę się chyba rozejrzeć za zbiornikiem LPG na jedną zimę - macie jakieś interesujące namiary? druga sprawa: gdzie sprawdzić czy budujący sąsiad (deweloper) ma pozwolenie na budowę? i jeszcze: chcę postawić zagrodę na kosze na śmiecie w ostrej granicy z sąsiadem, a w pozwoleniu na budowę mam oddaloną o 2m - jak to teraz zmienić? zgodę sąsiada potrzeba zanieść do urzędu czy coś jeszcze? Wiele osób w okolicy żeby przetrwać zimę kupują sobie butle gazowe takie zwykłe. Dwie na wymianę wystarczą i tak tanim kosztem zimę przeżyjesz A propos Developera - tylko Urząd Gminy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 14.09.2006 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 WitamMoże ktoś polecić jakiegoś magika, który mógłby zamontować mi napęd do bramy garażowej. Napęd już mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 17.09.2006 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Ponawiamy pytanie do tych co już DACH majš kochani gdzie zamawialicie WIĘ?BE i STROP TERIVA poproszę jakie konkrety co, gdzie, ile, itd....bo już niedługo będziemy musieli stanšć przed tym PROBLEMEM POZDRO.........i dzięki za INFO......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdach 17.09.2006 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Cześć czy może ktoś z Was albo jacyś znajomi buduje (wybudowal) Jupitera - chcę kupić projekt bardzo mi się podoba ale nie widzialem budynku na żywo a z tego co już przerabialem to różnie bywa. Jakby ktoś coś slyszal o JUPITERZE to dajcie znać. Chcę zacząć budowe w przyszlym roku (w Józefowie) ale bez obejrzenia domku nic z tego nie będzie. pomocy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikol 17.09.2006 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Ponawiamy pytanie do tych co już DACH majš kochani gdzie zamawialicie WIĘ?BE i STROP TERIVA poproszę jakie konkrety co, gdzie, ile, itd....bo już niedługo będziemy musieli stanšć przed tym PROBLEMEM POZDRO.........i dzięki za INFO......... Strop: u producenta jak z cennika http://www.betoniarstwo.com.pl/ Więźba: (29) 7175464 bodajże Wróblewski albo jego znajomy - Maków Mazowiecki 580 PLN/m3 501040113 Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts