sławekk 19.10.2006 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 POzdrawiam Szanowną Grupę i pytam, czy ktoś ma działający kominek z płaszczem wodnym i kocioł gazowy w jednej instalacji? Chciałbym się dowiedzieć co nieco jak to spiąć razem, żeby się jedno przełączało na drugie samo.Sławekk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 20.10.2006 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 mam spory problem, może ktos coś podpowie: planowałem aby za kilka dni zaczęli układać mi drewno na podłogę, więc wczoraj był gość aby zmierzyć wilgotność wylewki - wyszło 4.3% zamiast 2.2% !! Facet powiedział że trzeba minimum 3 tygodnie ostro grzać (a ja w tym roku nie będę miał gazu) Byłem w wypożyczalni sprzętu budowlanego na ul. Bronowskiej - wszystkie osuszacze mają teraz zajęte, może będzie w poniedziałek jeden dostępny, cena 80zł/dzień, a trzebaby na około 10dni :o dodam że wylewki miałem robione równo 4 miesiące temu (z miksokreta, od dołu w przekroju jest: chudziak, papa podkładowa, folia, 8cm styro, folia i 7cm wylewki), lato było przecież wściekle gorące i opadów mało, dom był wietrzony (robotnicy mieszkają) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcio 21.10.2006 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 u mnie wylewki były we wrześniu, grzałem od listopada a na początku lutego zdecydowaliśmy się zrobić schody (na żelbet wylany w maju),stolarz obecnie tłumaczy że brzydkie szpary które powstały na oblistwowaniu są efektem tego że trepy złapały wilgoć, ale u Ciebie budynek przecież przezimował, jeśli parkiet ma złapć wilgoć to popracuje do szpar przy ścianie i powinno być OK czy tak ? mimo to jeśli Ci się nie spieszy (nam się spieszyło bardzo) poczekałbym jak najdłużej, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.10.2006 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 witam poszukuje sprawdzonej ekipy do wylewek z maszyny namiary na priv dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkk 25.10.2006 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Ma może ktoś namiary na Koparkowego do zdjęcia humusu.Mój mnie wystawił a ekipa wchodzi niedługo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antysia 25.10.2006 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 witam Szanownych Państwa:)Właśnie finalizujemy zakup działki w Wólce Mlądzkiej. Przy okazji co do cen działek - przez 1,5 miesiąca cena wzrosła o ok, 15 tysiów!!!na szczęście już sie udało...chcialeiśmy skończyć domek w wakacje 2008 ale tak czytam i czytam to forum już ze 4 godziny i przerażenie mnie ogarnia:))))naprawdę jest taki kłopot ze znalezieniem ekipy do postawienia domu??? a nam się marzyło żeby znaleźć ekipę do stanu tzw developerskiego...a może są na "naszym" terenie jakieś znane ekipy co budują???pozdrawiam Grupę serdecznie i już sie cieszę na miłą znajomość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 26.10.2006 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Ma może ktoś namiary na Koparkowego do zdjęcia humusu. Mój mnie wystawił a ekipa wchodzi niedługo. Może sprawdź te namiary? trolosa napisał: Witajcie, jeśli chodzi o koparke (również transport) i słowność to nieoceniony jest p.Kadej 601801403 Witam, Trolosa dzięki za kontakt do Pana Kadeja, rozmawiałem z Nim i jestem umówiony na "robotę"- zaczyna w poniedziałek 28.08.06. Rzeczywiście facet słowny, na umówione spotkanie stawił się przed czasem. Mam nadzieję, że w pracy jest równie dokładny. Po wykonaniu zadania zdam relację. Jeszcze raz dzięki za kontakt. pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cania12 03.11.2006 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Witajcie,Większość z Was ma już to za sobą, zatem podpytam...Na co należy zwrócić szczególną uwagę przed i w trakcie wylewania fundamentów? Kąty, odległości? Certyfikat betonu? Buduję z firmą developerską, jednak chciałabym mieć kontrolę nad pracami. Dodatkowo, czy macie jakiegoś sprawdzonego Inspektora Nadzoru Inwestorskiego? Pozdrowienia,A http://pulkiewicz.blox.pl/html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 03.11.2006 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Witajcie, Większość z Was ma już to za sobą, zatem podpytam... Na co należy zwrócić szczególną uwagę przed i w trakcie wylewania fundamentów? Kąty, odległości? Certyfikat betonu? Buduję z firmą developerską, jednak chciałabym mieć kontrolę nad pracami. Dodatkowo, czy macie jakiegoś sprawdzonego Inspektora Nadzoru Inwestorskiego? Pozdrowienia, A http://pulkiewicz.blox.pl/html Moja recepta jest nieco uciążliwa, ale myślę że najlepsza: należy wygospodarować duuuużo czasu i przejrzeć archiwum tego forum (i raczej nie grupy otwockiej a całego forum - głównie działu "wymiana doświadczeń" - tam też lepiej kierować tego typu pytania - ale po upewnieniu się, że w archiwum odpowiedzi na ten temat nie ma). Zacznij od tych wątków: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=47424 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=47119 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cania12 03.11.2006 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Bardzo Ci dziękuję za namiary:-)Zaoszczędzi mi to sporo czasu(,którego niestety zawsze brakuje). A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 06.11.2006 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Czy ktoś z Sz. P. mógłby mi polecić niedrogiego i solidnego speca od wykonania podjazdu z kostki brukowej? Ile taka przyjemność kosztuje? Czy ktoś zna skuteczny sposób na odstraszenie dzięcioła, bydle dziurawi mi elewację? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anthrax 07.11.2006 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Witam,Proszę o polecenia sklepu gdzie można kupić watę szklaną w dobrej cenie. Bardzo chętnie odkupię jeżeli komuś trochę zostało.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carson 07.11.2006 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Witam wszystkich sąsiadów z grupy otwockiej . Mam prośbę prosze o namiary na ekipy budowlane. Pozdrawiam carson z grupy wawer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiula 08.11.2006 01:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Witam grupę - czy ktoś słyszał o jakości drzwi firmy "Dormet" z Józefowa. I czy drzwi w domu jednorodzinnym musza mieć atesty ???? Pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 09.11.2006 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Witam. Poszukuję dobrego cieśli na grudzień. Jeżeli możecie polecić to będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 09.11.2006 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Witam grupę - czy ktoś słyszał o jakości drzwi firmy "Dormet" z Józefowa. I czy drzwi w domu jednorodzinnym musza mieć atesty ???? Pomóżcie Jasiula, rany to jest Twoj dom? Codziennie przechodze kolo niego przynajmniej dwa razy Jestesmy bliskimi sasiadami. Co do drzwi: co to znaczy, czy musza miec atesty? Do ubezpieczenia - tak! Jesli sa antywlamaniowe. W innych sytuacjach - nie sadze. Dormetu nie znam. Ale w Wawie jest sporo ciekawych ofert. Na pewno warto sie rozejrzec po kilku producentach. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiula 09.11.2006 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Vivaldi - cieszę się że zostałam zidentyfikowana. Może poznamy się - jak będziesz przechodził wpadnij. Osobiście podziękujemy z mężem - pomogłeś nam nie jeden raz swoją życzliwa radą "wirtualnie". A Ty jakiej firmy masz drzwi wejściowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 10.11.2006 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Dziekuje za zaproszenie. Na pewno skorzystam Moje drzwi to EJA-MET (Warszawa). Namiary sa na pewno gdzies w necie. Mieli dobre ceny i od roku nic sie z nimi nie dzieje zlego. Sprawdz ich oferte - moze warto? Poza tym dobre notowania ma Dziadek. Pozdrawiam, bo musze leciec.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 10.11.2006 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Poza tym dobre notowania ma Dziadek. Oj, o ile dobrze pamiętam, że na forum było sporo negatywnych opinii o Dziadku - trzeba by zerknąć do archiwum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 10.11.2006 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Tak? A to przepraszam... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts