pmk 21.01.2007 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Witajcie! Ja również dołączam do grupy (jeśli mnie przyjmiecie z otwartymi ramionami ). Planuję budować wg. projektu WB-3303 (Agrobisp) w Józefowie koło gimnazjum - teraz zjadają mnie urzędowe formalności Przy okazji zapytam: jak wygląda kwestia z ekipami do realizacji stanu surowego w naszej okolicy? Może kogoś polecicie? No i byłbym wdzięczny za namiary do dobrego inspektora nadzoru (temat przewijał się tu już niejednokrotnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pks 21.01.2007 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Witam,Buduję dom w Józefowie według projektu Amanda Archipelagu. Zakończyłem stan surowy. Dom z dachem pokrytym deskami i papą wysycha przez "zimę". Na marzec zaplanowałem montaż okien oraz rozpoczęcie prac tynkarskich. Do tej pory powinienem załatwić ułożenie instalacji elektrycznej. Niestety dzisiaj okazało się że specjalista, który miał mi robić elektrykę wycofał się i zostałem na lodzie. Jeśli ktoś z mógłby polecić jakiegoś sprawdzonego specjalistę to byłbym bardzo wdzięczny. Przy okazji poszukuję również specjalistów od budowy kominków więc namiary na takowych również bym prosił.PozdrawiamPKS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pks 21.01.2007 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Witajcie! Ja również dołączam do grupy (jeśli mnie przyjmiecie z otwartymi ramionami ). Planuję budować wg. projektu WB-3303 (Agrobisp) w Józefowie koło gimnazjum - teraz zjadają mnie urzędowe formalności Przy okazji zapytam: jak wygląda kwestia z ekipami do realizacji stanu surowego w naszej okolicy? Może kogoś polecicie? No i byłbym wdzięczny za namiary do dobrego inspektora nadzoru (temat przewijał się tu już niejednokrotnie). U mnie stan surowy zbudowała ekipa p. Jarka Pawlaka. Jak do tej pory jestem zadowolony. Z tego co wiem początek roku mają raczej zajęty (jak większość dobrych ekip). Gdybyś był zainteresowany to mogę wysłać namiary na priva. Pozdrawiam PK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antolek 22.01.2007 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Witajcie! Ja również dołączam do grupy (jeśli mnie przyjmiecie z otwartymi ramionami ). Planuję budować wg. projektu WB-3303 (Agrobisp) w Józefowie koło gimnazjum - teraz zjadają mnie urzędowe formalności Przy okazji zapytam: jak wygląda kwestia z ekipami do realizacji stanu surowego w naszej okolicy? Może kogoś polecicie? No i byłbym wdzięczny za namiary do dobrego inspektora nadzoru (temat przewijał się tu już niejednokrotnie). U mnie stan surowy zbudowała ekipa p. Jarka Pawlaka. Jak do tej pory jestem zadowolony. Z tego co wiem początek roku mają raczej zajęty (jak większość dobrych ekip). Gdybyś był zainteresowany to mogę wysłać namiary na priva. Pozdrawiam PK Witam, to i ja poproszę o namiary na priv na ekipę Pana Pawlaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pingala 22.01.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Do wszystkich, którzy budowali lub chcą się budowac w okolicach Otwocka. Gdzie i za ile mogę zamówic badanie geologiczne terenu do celów projektowych? Czekam na jakies podpowiedzi z Waszego doświadczenia , bo zupełnie jestem zielona i się jeszcze nie orientuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcio 22.01.2007 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Czy badanie jest rzeczywiście niezbędne ?Linia otwocka to najczęściej piachy, susza, mówią że "klimat dla otwartej gruźlicy" (patrz historia miasta), chyba że budujesz gdzieś w stronę Duchnowa lub bliżej Wisły,powtarzam za wiekowym K.Budowy - zwykle szkoda kasy,typowe posadowienie budynku będzie OK,M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pciółka 22.01.2007 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Cześć. Próbuję wstawić zdjęcie mojego obecnego etapu budowy. Może się uda za pierwszym razem. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5b0688bd2ad9d5d0.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pciółka 22.01.2007 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Nie udało się, próbuję jeszcze raz:http://images14.fotosik.pl/55/5b0688bd2ad9d5d0.jpg[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 22.01.2007 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 A jaki to projekt? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pciółka 22.01.2007 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Hurrra! Nauczyłam się wklejać zdjęcia! A tu znajdziecie podpowiedzi, jak można to zrobić:http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=63615&start=0 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=30921&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight= Mam prośbę do osób, które są już zaawansowane w budowie - podzielcie się z nami waszymi zdjęciami, będzie to dobra lekcja nauki dla nas- nowicjuszy. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pciółka 22.01.2007 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 To jest projekt indywidualny, oparty na kilku różnych projektach, a więc trudno go jednoznacznie określić. W każdym razie domek podobny trochę do rododendronów z Archonu - z poddaszem użytkowym, dachem dwuspadowym i garażem na dwa autka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 22.01.2007 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 No własnie ... fundamet jest prawie taki jak w moich (mocno przerobionych) Tamaryszkach z Archonu (http://budujemydomekwlesie.photosite.com) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pciółka 22.01.2007 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Tamaryszki bardzo długo braliśmy pod uwagę, ale w końcu zdecydowaliśmy się na połączenie tamaryszków, rododendronów i czegoś tam jeszcze, co w efekcie dało właśnie taki projekt. Zobaczymy, co będzie dalej, bo już widzę parę niedociągnięć w tym naszym projekcie, ale może da się to jakoś skorygować w trakcie budowy. Musimy pogadać z naszym kier-bud, może on coś nam doradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pciółka 22.01.2007 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 A jeśli chodzi o badania geologiczne, to zrobiliśmy je sami parę lat temu, kopiąc głęboooooki dół i sprawdzając, co jest pod spodem. Okazało się że: humus jest do głębokości ok. 30 cm, a dalej to już tylko piasek, piasek i jeszcze raz piasek. Badanie to jest dużo tańsze, nie wymaga nakładów finansowych, a jedynie zainwestowanie w dobry szpadel i oczywiście poświęcenie czasu (jakieś 30 minut) na kopanie. Ale zrobienie badań geologicznych na pewno nie zaszkodzi, jeśli ktoś ma taką chęć, to czemu nie? Tylko nie wiem, gdzie się w tym celu należy udać, niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 22.01.2007 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 PciółkaŻyczę powodzenia. Zmobilizowałaś mnie do wklejenia aktualnych fotek, chociaż po ostatniej wichurze ubyło mi kilku sosen widocznych na zdjęciach. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pciółka 22.01.2007 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Dzięki Lucky Mike. Wklejaj, wklejaj, chętnie obejrzę twoje fotki z budowy. Ty to już pewnie na finiszu jesteś, a dla początkujących to wszelkie informacje i zdjęcia są niezwykle cenne. A tak w ogóle, to przekopałam dziś forum grupy wawerskiej i otwockiej w poszukiwaniu informacji na temat stropów Teriva Nova, tzn. gdzie można je kupić. No i po kilku godzinach znalazłam! Jest betoniarnia w Sulejówku, już tam dzwoniłam, mąż jest umówiony w tygodniu na wycenę. Ale może wiecie, gdzie jeszcze można dostać te belki stropowe? Chciałabym mieć jakieś porównianie. Wszędzie są dostępne tylko zwykłe stropy Teriva, Terivy Novej z kolei jak na lekarstwo. Będę wam wdzięczna za wszelkie info. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 22.01.2007 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Nowości wklejone - http://budujemydomekwlesie.photosite.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pciółka 22.01.2007 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Lucky Mike - ładne te twoje tamaryszki! Tak sobie oglądam i myślę, że właściwie można tam już zamieszkać. Domek po otynkowaniu wygląda bardzo przytulnie i ma coś niesamowitego w sobie, podobnie jak działka w lesie. Chyba pójdę w twoje ślady i założę sobie album. Życzę szybkiego wprowadzenia się do domku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob budowniczy junior 23.01.2007 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Dzięki Lucky Mike. Wklejaj, wklejaj, chętnie obejrzę twoje fotki z budowy. Ty to już pewnie na finiszu jesteś, a dla początkujących to wszelkie informacje i zdjęcia są niezwykle cenne. A tak w ogóle, to przekopałam dziś forum grupy wawerskiej i otwockiej w poszukiwaniu informacji na temat stropów Teriva Nova, tzn. gdzie można je kupić. No i po kilku godzinach znalazłam! Jest betoniarnia w Sulejówku, już tam dzwoniłam, mąż jest umówiony w tygodniu na wycenę. Ale może wiecie, gdzie jeszcze można dostać te belki stropowe? Chciałabym mieć jakieś porównianie. Wszędzie są dostępne tylko zwykłe stropy Teriva, Terivy Novej z kolei jak na lekarstwo. Będę wam wdzięczna za wszelkie info. Pozdrawiam. A czym różni się teriva nowa od zwykłej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pciółka 23.01.2007 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Belki terivy novej są dłuższe niż w zwykłej terivie, a pustaki są szersze. Ja mam w projekcie długie belki (powyżej 6m) dlatego usilnie szukam producentów terivy novej w naszej okolicy. Będę wdzięczna za każdy namiar.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts