pks 07.02.2007 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Dzięki podjadę tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enzo 08.02.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 enzo czy ty przypadkiem nie masz labradora??? u nas na forum labradory.info jest Pan o takim samym nicku??? pozdrawiamy serdecznie wszystkich z grupy otwockiej :) p.s. jeśli możemy to chętnie byśmy się również z Wami spotykali na nieformalnych spotkankach lub wycieczkach rowerowych:) pozdrawiamy Kinga i Piotr Niestety ale nie mam labradora tak więc jesteśmy dwoma różnymi osobami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 08.02.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Witam, Kolega z Jóżefowa poszukuje ekipy do prac budowlanych przy niedawno zamieszanym domu - tynki zwenętrzne i stawianie ścian, prace raczej zwenętrzne. Jeśli możecie kogoś poecić, to piszcie proszę Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pciółka 08.02.2007 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Nie zdawałam sobie wcześniej sprawy, że już na etapie projektowania domu dobrze by było pomyśleć, jaki rodzaj kotła chce się zastosować do ogrzewania eko-groszkiem. W projekcie mamy przekrój komina dostosowany do ogrzewania gazowego. Ale ponieważ gazu u nas długo jeszcze nie będzie, zdecydowaliśmy się w końcu na eko-groszek. I oto okazuje się, że przekrój komina byłby za mały dla takiego kotła, jaki byśmy chcieli. Teraz musimy się zastanowić, jak zwiększyć przekrój komina, aby obyło się bez drastycznych zmian w projekcie. Przy zwiększeniu przekroju komina przechodziłby on bowiem przez jedną z krokwi W tej sytuacji pociesza nas jedynie fakt, że jeszcze nie zaczęliśmy stawiać ścian, a więc jeszcze można co nieco poprawić. Ciekawe, co nas jeszcze zaskoczy podczas budowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzyna 08.02.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Witam,szukam tynkarzy z okolic Otwocka - na przełom marca i kwietnia - budowa w Czarnówce koło Gliniankio ewentualne namiary proszę na priva,będę wdzięczny Jerzyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Richardo 12.02.2007 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 WitamOstatnio nie miałem czasu tu zaglądać ale widzę że w grupie mamy sporo nowych. To miłe ale może się chociaż przywitamA zatem - witamWidzę tez że starzy bywalcy coraz rzadziej tu zaglądają. No cóż - pewnie każdy mieszka już w swoim wymarzonym domu. Czy słyszał ktoś o spotkaniu forumowiczów?pozdrawiamR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avzi 12.02.2007 22:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Również witam i pozdrawiam wszystkich grupowiczów! Richardo, jak widzisz, nie tylko Ty tu zaglądasz z tzw. "starej gwardii". Ja także z sentymentu przeglądam forum od czasu do czasu. Miło, że grupa otwocka nadal żyje i pomaga sobie nawzajem. Życzę wszystkim powodzenia w tych karkołomnych, szalonych zmaganiach z budową! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 15.02.2007 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Witam, Czy mógłby mi polecić speca od instalacji alarmowej (chodzi o dodanie kilku czujek i zaprogramowanie istniejącej instalacji)? Przy okazji, ponawiam prośbę o namiary na ekipę murarsko-tynkarską dla znajomego. Czyżby nikt z Was był na tyle zadowolony, aby polecić swoich fachowców? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antolek 15.02.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 A ja bym poprosił o namiary na KIEROWNIKA BUDOWY. Czy ktoś ma KierBuda najchętniej z okolic, żeby mógł wpadać "przy okazji". Oczywiście dobrego i taniego...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ani1719500334 26.02.2007 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Dla osób szukających Inspekrota Nadzoru/ Kierownika Budowy podesłałam info na priv. Ja jestem bardzo zadowolona, Pan inspektor ogląda materiały, kontroluje wykonanie prac, biega z miarką i sprawdza wymiary. Polecam:) A Jeszcze ja, jeszcze ja... jesli moge oczywiscie. Z gory dziekuje. Czy ja też mogłabym sie podłączyc? Jeżeli ktoś już ma te namiary to proszę niech poratuje i prześle do mnie... Witam, co prawda jestem z grupy wawerskiej , ale tez chetnie skorzystam z namiarow na tego polecanego Kierownika Bud - prosze o info na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enzo 27.02.2007 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Witam Grupe, Chciłbym polecić Wam bardzo porządnego faceta, który wykonuje systemy alarmowe, domofony, wideofony, napędy do bram i do garażu i wjazdowych na posesje. Facet u mnie robił te rzeczy i jestem z niego bardzo zadowolony dlategoteż ponieważ dziś jest trudno o sprawdzonych szpeców POLECAM go Wam. Gość robi co chcecie, jak chcecie i jeszcze podpowiada dodatkowe rozwiązania ale nie po to aby naciągnąć tylko aby klient był zadowolony. Posiada również serwis czyli nie należy do grupy znikających meteorów a Ty się z problemem bujaj kliencie. Cenowo bije na łeb i ma dobre produkty. Jeden z NAJPESZYCH z którymi miałem doczynienia w czasie budowy domu. Tel 604 245 076 Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 27.02.2007 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Witam, jetem z grupy sąsiedzkiej i mam do Was gorącą proźbę o namiary elektryków robiących przyłącza w rejonie otwockim. Nasi tak "prężnie" działają, że mało człowieka nie trafi. Dzięki i pozdrawiam Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrs 28.02.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Witam ponownie, Ostatnio nie miałem czasu przeglądać forum ale u mnie coś powoli ale ruszyło. No więc dobre informacje: - mam projekt - wybraliśmy ORIONA 1 z http://www.dobredomy.pl - posprzątałem działkę - no i co najważniejsze ZEW wyraził się pozytywnie co do umowy (spodziewaliśmy się problemów bo mamy linię średniego napięcia - straszyli nas problemami z obostrzeniami) Złe wiadomości: - złodzieje ukradli transformator - złodzieje, z kultury nie powiem więcej, ukradli kabel do niskiego napięcia Mam problem jeszcze z projektantem, który akurat na tej grupie nie został wymieniony - Pan jakoś mało jest zainteresowany mną. Stąd mam prośbę o podesłanie jakiegoś namiaru na sprawdzonego projektanta, który nie będzie przekładał non-stop spotkania i pytał 100 raz czy na pewo chce z nim współpracować. Mam już namiar od Pciółki - muszę zaadoptować i zmienić ciutkę projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pciółka 01.03.2007 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Ja im bardziej wnikam w mój projekt, tym mniej jestem zadowolona z architekta. Co chwila wychodzą jakieś niedociągnięcia, brak dokładnych opisów itp. Zarówno majster jak i kierownik budowy stwierdzili, że projekt jest "bardzo oszczędny" jeśli chodzi o opisy i rysunki, ale za to dość kosztowny w wykonaniu. Teraz szukamy sposobów, jak tu zaoszczędzić na niektórych elementach i wydaje mi się, że znów bez konsultacji z architektem się nie obejdzie. A nie należy niestety do najtańszych. I znów wszystko idzie pod górę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 01.03.2007 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Witam sąsiadów po długiej przerwie, zostały mi resztki wełny Isover 5 cm. Jest tego 96 m (5 rolek) cena za sztukę 115. Zalega mi także rbtka, do oddania niedrogo.Chętnych zapraszam na priv.PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrs 05.03.2007 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Byłem w piątek na działce - ul. Grunwaldzka.... ledwo co wyjechałem - tragedia tam można rozgrywać cykl Camel Trophy !!! Pytałem w gminie: podobno mają w planach budowę drogi w 2008 ale znając polskie realia powinienem zakupić auto terenowe Idzie wiosna - materiały drożeją .... Pozdrawiam KS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 05.03.2007 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Byłem w piątek na działce - ul. Grunwaldzka.... ledwo co wyjechałem - tragedia tam można rozgrywać cykl Camel Trophy !!! Pytałem w gminie: podobno mają w planach budowę drogi w 2008 ale znając polskie realia powinienem zakupić auto terenowe Idzie wiosna - materiały drożeją .... Pozdrawiam KS znajomy co teraz rusza z budowa, podal mi ceny maxa i porothermu to wyszly wyzsze o ok. 60% w porownianu z tym co ja placilem 2 lata temu i do tego ciezko cos kupic a tak z ciekawosci to ile teraz kosztuje stal?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob budowniczy junior 06.03.2007 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 A u mnie z ciekawostek robili tynki.Ekipa pojechała na weekend do domu i wróciła już bez jednego człowieka - pojechał do Niemiec do roboty.Uff na szczęście skończyli.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikol 12.03.2007 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Macie może namiary na dostawców drewna kominkowego o których słyszeliście lub u których się zaopatrujecie. Idzie ładna pogoda - może do zimy trochę przeschnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pciółka 13.03.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Mam pytanie do grupy: czy ma ktoś może do sprzedania stemple długości ok. 3m? Potrzebuję min. 100 szt. Będę wdzięczna za odpowiedź na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts