JACY007 09.10.2007 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 WitamBedę stawiał komin (a właściwie to go odbudowywał). Czy ktoś ma może namiar na skład z cegłą klinkierową w dobrych cenach?Z góry dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 10.10.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Witam Bedę stawiał komin (a właściwie to go odbudowywał). Czy ktoś ma może namiar na skład z cegłą klinkierową w dobrych cenach? Z góry dziekuję Witam serdecznie grupę i pozdrwiam z Piaseczna. Jacy Wielki skład klinkieru jest w Konstncinie Jeziorna. Wyjeżdżając z Konstacina w stronę W-wy po lewej stronie ( nazywa się chyba Klinkierbud) Ale mam też pytanie do Was. Gdzie w okolicach Otwocka lub na trasie z W-wy można znaleść płyty betonowe kratkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 10.10.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Szukam elektryka do wykonania instalacji elektrycznej. Możecie mi kogoś polecić? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda74 11.10.2007 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 WitamMam w Józefowie kilka budynków do rozbiórki. Czy macie doświadczenie w tej sprawi. Firma, do której się zwróciłam zażądała 25 000 netto za budynek 100 m. Wyczytałam na forum, że niektórzy wynajmują po prostu koparkę, a potem samochód do wywiezienia gruzu. Co o tym sądzicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pks 13.10.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 W sierpniu rozbierałem budynek - ok.70 m2. Problem polegał na tym że był to budynek drewniany obmurowany cegłą. Z tego tytułu miałem 2 problemy: część trzeba było rozbierać ręcznie, dużo odpadów niestety nie dało sie zakwalifikować jako gruz - poszły jako śmieci, a to wyszło drożej. Za całość zapłaciłem ok. 9 tys.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 16.10.2007 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Cześć, Buduje w Jabłonnej, może lepiej (bardziej po miejsku) napisać Otwocku Jabłonnej. Mam aktualnie stan surowy zamknięty. Jeśli ktoś jeszcze chce namiar na piach, pospółke w dobrych cenach to podaje namiar na priva. pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa76 24.10.2007 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Mam mnóstwo śmieci na budowie. Czy ktos może mi podpowiedzieć gdzie zamówić kontener na śmieci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa76 24.10.2007 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Szukam elektryka do wykonania instalacji elektrycznej. Możecie mi kogoś polecić? Pozdrawiam Jeśli to jeszcze aktualne to daj znać - wyślę namiary na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 24.10.2007 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Ewa, dzieki wielkie, ale już znalazł miejscowego i pzrystępnego cenowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vandersar 25.10.2007 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Oferujemy glinkę sypką zmieszaną z piaskiem bądż z ziemią na zasypanie nierówności, podniesienie terenu itp. w nieograniczonej ilości. Czasem posiadamy podsyp (zasypanie i obsypanie fundamentów) ziemię mieszaną,piach,gruz Proszę dzwonić dowiadywać się. Realizujemy każde zamówienie. Duże 4-ro osiowe wywrotki (ok. 30t) Bardzo, bardzo dobre ceny Warszawa i okolice. 790 292 242 [email protected] CHCESZ PODNIEŚĆ TEREN NA SWOIEJ DZIAŁCE ZADZWOŃ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JACY007 28.10.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 Witam Potrzebuję cegły do wybudowania ściany działowej w garażu. Niekoniecznie musi być nowa - chętnie pozbawię kogoś cegły kłopotu z cegłą rozbiórkową. Czy ktoś posiada takową do odstąpienia bądź odsprzedania? Odbiór oczywiście we własnym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Kotynska 21.11.2007 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Mam mnóstwo śmieci na budowie. Czy ktos może mi podpowiedzieć gdzie zamówić kontener na śmieci? http://www.bys.pl, lub com.pl kontener 7m3 kosztuje 470 pln, dostarczają następnego dnia po zamówieniu - masz 3 dni na zapełnienie kontenera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Kotynska 21.11.2007 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 podzielcie sie proszę namiarami na sprawdzone ekipy budowlane do stanu surowego w Józefowie. Przydałby sie także solidny kierownik budowy.Planuję zacząć na wiosnę Kierownik budowy: Marek Frelek 602614 793 ekipy polecić nie mogę, powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Kotynska 21.11.2007 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Zapomniałem beton duchnów koło wiązownej oraz wielbet pod Kołbielą nietety brak mi pod ręką namiarów Jak ktoś będzie zainteresowany to poszukam i prześlę na priv O z tą firmą miałam spięcie - własciciel wmawiał mi, że w gruszkę o pojemności 9m3 wchodzi 10,5m3 betonu Tym sposobem chciał mnie naciąć na 3m3 betonu. Działo się to przy zalewaniu fundamentów. Potem panu wielbetowi podziękowałam. kurczę, u mnie bylo to samo! Za beton na ławę fundamentową zapłaciłam majątek - prawie 50 tys zl, poszło jakies koszmarne ilosci betonu, ale w ziemi trudno jest sprawdzić. Przy zalewaniu stropu monolitycznego - łatwo było oszacować ilość betonu. Oczywiście były duże rozbieżności - probowano nas oszukac na kwotę ok. 3 tys pln. UWAGA NA WIELBET! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 21.11.2007 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Zapomniałem beton duchnów koło wiązownej oraz wielbet pod Kołbielą nietety brak mi pod ręką namiarów Jak ktoś będzie zainteresowany to poszukam i prześlę na priv O z tą firmą miałam spięcie - własciciel wmawiał mi, że w gruszkę o pojemności 9m3 wchodzi 10,5m3 betonu Tym sposobem chciał mnie naciąć na 3m3 betonu. Działo się to przy zalewaniu fundamentów. Potem panu wielbetowi podziękowałam. kurczę, u mnie bylo to samo! Za beton na ławę fundamentową zapłaciłam majątek - prawie 50 tys zl, poszło jakies koszmarne ilosci betonu, ale w ziemi trudno jest sprawdzić. Przy zalewaniu stropu monolitycznego - łatwo było oszacować ilość betonu. Oczywiście były duże rozbieżności - probowano nas oszukac na kwotę ok. 3 tys pln. UWAGA NA WIELBET! 50tys na fundamenty??? budujesz most czy lotnisko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Kotynska 21.11.2007 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 fundament skomplikowany, istny labirynt, poza tym mój wykonawca, którego już zareklamowałam na tym forum zrobił dwa dramatyczne błędy - 1. nie zebrał wystarczającej warstwy biologicznie czynnej, 2. wpuścił kopacza koparkowego, który zagłębił się 1,5m w głąb ziemi. Potem trzeba było podjąć decyzję - zasypywać, zagęszczać lub zalewać betonem. Do tego trafiłam na Wielbet, który ... jak na wstępie i wyszła taka sumka, że niech ich wszystkich diabli ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JACY007 25.11.2007 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Zastanawiam sie nad zamontowaniem rekuperatora w domu. Chce go umiescic na strychu. Czy może ktoś miał do czynienia z firmami z okolicy zajmującymi sie tego typu rzeczami? Google nic nie znalazły Z góry dziękuję za namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JACY007 25.11.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Zapomniałem beton duchnów koło wiązownej oraz wielbet pod Kołbielą nietety brak mi pod ręką namiarów Jak ktoś będzie zainteresowany to poszukam i prześlę na priv O z tą firmą miałam spięcie - własciciel wmawiał mi, że w gruszkę o pojemności 9m3 wchodzi 10,5m3 betonu Tym sposobem chciał mnie naciąć na 3m3 betonu. Działo się to przy zalewaniu fundamentów. Potem panu wielbetowi podziękowałam. kurczę, u mnie bylo to samo! Za beton na ławę fundamentową zapłaciłam majątek - prawie 50 tys zl, poszło jakies koszmarne ilosci betonu, ale w ziemi trudno jest sprawdzić. Przy zalewaniu stropu monolitycznego - łatwo było oszacować ilość betonu. Oczywiście były duże rozbieżności - probowano nas oszukac na kwotę ok. 3 tys pln. UWAGA NA WIELBET! Mam wrażenie że zaniżanie (a właściwie powinno się napisać kradzież ) ilości betonu to norma - były juz takie posty. Ja podobną sytuację miałem z firmą Jar-ton (albo jakoś podobnie). Mieszczą sie w miejscowości Jatne. Recz dotyczyła fundamentu pod ogrodzenie a brakowało około 1m3. Szybko jednak przywołałem Pana kierowce do porządku przedstawiając mu wyliczenia i dając miarkę do ręki żeby sobie sam zmierzył jeśli nie wierzy. Przecież beton leje sie w dziurę. Kubature tej dziury można obliczyć. Musi jednak być obecny inwestor przy wylewaniu bo ekipie budującej nic do tego. NIE DAJMY SIE NACIAGAC (OKRADAC). W końcu to my płacimy a płacimy PO wykonaniu. A jeśli będziemy twardzi to ustąpią bo mają świadomość że nas okradają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pazook 25.11.2007 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Co do rekuperatora to jestem po wstępnej rozmowie z panem z link air.Urzędują na bartyckiej, ale robią instalacje w okolicach. Co do tego jak pracują, to ja jeszcze nic nie wiem, ale na forum kilka osób już korzystało z nich, są przedstawicielem bartosza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carson 27.11.2007 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Witam wszystkich jak by ktoś potrzebował namiary na niezłych ludzi od wykończeniówki to proszę o telefon 606494207 . Robią prawie wszystko od podbitki, ocieplenia poddaszy,ścianki działowe po glazurę terakotę i malowanie, a nawet w ich ekipie jest człowiek który robi meble na wymiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts