Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich,

Długo się nie odzywałem, bo niestety musiałem na kilka miesięcy odłożyć temat budowy domu, ale teraz wracam do działania :wink: .

I już pojawił się pierwszy problem, architekt polecony przez mojego sąsiada nie odpowiada na moje telefony :evil: Dlatego bardzo proszę o namiary na solidnego i niedrogiego architekta działającego w okolicach Wiązowny, który wprowadzi zmiany, wykona adaptację projektu gotowego i pomoże w załatwieniu PNB.

Pozdrawiam,

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Potrzebuję namiaru na kogoś od ociepleń i elewacji, w zamian polecam sprawdzoną ekipę tynkarzy , jestem z nich baaardzo zadowolona zresztą nie tylko ja, forumowicze z grupy Wawerskiej także :D , Panowie są solidni nie pijący i bardzo porządni, po zakończeniu tynków tak wysprzatali chałupe że aż kopara mi opadła :wink:

Pan Waldek

601- 208- 018

Wszystko co kolega pisze to prawda, przestrzegam przed tym oszustem. Gość coś spartaczył w Urzędzie Gminy Pilawa otarło się nawet o Inspektorat Budowlany, kto nie wierzy niech tam jedzie i popyta w Wydziale Działalności Gospodarczej. Dokładnie tak jak kolega napisał, żadnych zaliczek. Nawet 1-go procenta bym mu nie dał.

Nowa odsłona działań Pieńkiwskiego z Puznówki. Juz nie domki jednorodzinne. Wobec własnych problemów na rynku domków jednorodzinnych firma realizuje sie teraz na przetargach. Tam bardzo często jedyne kryterium to CENA, a to ulubione kryterium właściciela.

Uczciwy człowiek już dawno by zrozumiał, że NIE POTRAFI, NIE NADAJE SIE, ŻE SAMODZIELNA BUDOWA DOMU GO PRZERASTA, ŻE OBORA NA WSI TO BYĆ MOŻE KTRES JEGO MOŻLIWOŚCI, ŻE MOZE PORA ZMIENIĆ ZAWÓD I IŚĆ DO KOGOS NA ETAT.

A ON? Schrzani w Otwocku, jedzie do Halinowa, pogonią go w Halinowie, jest w Cisiu, nie wyjdze w Cisiu zmiennia branże na przetarg w Pilawie itd. Skutek podobny. Oczywiscie z materialów lub zaliczek inwestora.

Napisz na priv. coś wiecej o tej Pilawie.

Cześć

Dawno mnie tu nie było, pozdrowienia dla wszystkich.

PO 3 latach od skończenia budowy czas pomalować dom od zewnątrz.

Czy ktoś ma dom w kolorze powiedzmy żółtym/piaskowym - spokojna barwa - i mógłby się podzielić informacją jaka to farba i czy ją poleca?

Maluje na tynk cementowo wapienny

Pozdrawiam,

emil

rozumiem, pazook, że miałeś to szczęście i którejś nocy nad ranem tak ok. 04.00 miły pan w czarnym ubranku zabrał co nie jego z Twojej budowy :( Nam to się przydarzyło, choć rezultat był szczęśliwszy. Na szczęście na naszej działce mieszkają rodzice, którzy usłyszeli intruzów i od razu narobili rabanu, nic nie ukradli, ale jeden z nich musiał się nieźle poturbować skacząc przez, wcale nie taki niski, płot.

ja też poszukuję KOZY, może komuś już nie jest potrzebna (?) i chce odstąpić lub tanio sprzedać :)

czy nadal polecacie usługi p. Ptasińskiego - elektryka?

co sądzicie na temat zaliczki dla elektryka lub innych ekip? nasz hydraulik nie chciał zaliczki, ekipa budowlana też nie i bardzo dobrze, bo byśmy teraz mogli mieć niemały problem, ale ww. elektryk wspomniał o zaliczce

Spotykamy się z nim dopiero za kilka dni, dlatego nie wiem na co miała by być ta zaliczka.

jakie są wasze opinie na ten temat?