mlk 18.03.2004 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Hey MLK !!! A w Józefowie na 3 Maja kupię . Tak naprawdę to potrzebują niewiele - jakieś 30m. W zeszłym roku mieli tam promocję i sprzedawali po 7 złotych za metr, teraz na pewno drożej. Oczywiście mówię o tej najtańszej , najcieńszej na ogrodzenie budowlane. Oszczędzam na słupkach; wkopię słupki "z wycinki" i bramie - z desek muszą wytrzymać tylko do końca stanu surowego- potem będziemy stawiali kawałek ogrodzenia docelowego. Wymyśliliśmy płot na podmurówce. Czasami przed sezonem ogródkowym można trafić tanią siatkę powlekaną pcv w marketach budowlanych typu OBI,ale uwaga: bywa bardzo miękka i nadaje się na ogrodzenia "międzysąsiedzkie". Jak tam Wasze sprawy -coś drgło? Pozdrowenia galeonik ps. a stal faktycznie drożeje dwa tygodnie temu kupowałem stal budowlaną w Bodexie w Falenicy, dzisiaj rozmawiałem z Emilem- dostał znacznie wyższe ceny niż ja. Sprzedawca mówił mi że chodzi o wyrównanie cen z unią, ale jak zaczną tak wszędzie wyrównywać ceny to my tego możemy nie przeżyć czesc stal drożeje szaleńczo, ale jest to tendencja światowa, bo Chiny b. dużo kupują (pod kątem olimpiady) tu są szczegóły: http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33203,1949853.html my potrzebujemy siatki koło 130m więc będzie to trochę kosztować ale przynajmniej działka nabierze kształtu poza tym bawimy się z projektem - pochwaliłbym się, ale chyba nie można tu załączać plików pogoda się robi superowa - chyba w weekend rowerami zwiedzimy place budów grupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 18.03.2004 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 dana ja chyba jutro podpiszę umowę z firmą Linda - okna 5-kom. Veka, okucia Winkhaus autopilot. Jakość do ceny dla mnie ok. Siedzibę mają w Łodzi, a na Bartyckiej przedstawiciela. W przyszłym tygodniu mam zamiar podpisać także umowę kupna armatury grzewczej (kocioł z zasonikiem Viessman oraz grzejniki). Niestety wszystko drożeje i trzeba się spieszyć. Już firmy grzewcze zapowiedziały podwyżki od 1 kwietnia, więc został mi tydzień. pozdrawiam grupę otwocką choć zauważyłem, że więcej tu ludzi z Józefowa he he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 22.03.2004 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 Byłem dzisiaj na działce rozmawiałem z sąsiadem na temat przyłącza gazu. Obowiązuje prawo, które obliguje ich do wykonania wszystkiego począwszy od projektu (mówił, że zakład zawsze pragnie się z tego wymigać) ale stanowcze postawienie sprawy odnosi skutek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 22.03.2004 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 A ilu odbiorców musi pójść do gazowni, żeby wzięli pod uwagę podłączenie gazu? Jest jakaś liczba? I gdzie to trzeba iść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 23.03.2004 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Zakład gazowniczy w Józefowie jest na ul. Okrzei 7 (po przeciwnej stronie torów jak Urząd Miasta) Nie ma ograniczeń ilościowych. Najpierw trzeba wystąpić o ,,Warunki techniczne przyłączenia do sieci gazowej". A w nich ZG stwierdzi możliwości przyłączenia do sieci gazowej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chatte 23.03.2004 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 To zalezy gdzie i w jakiej odległości znajduje się gazociąg rozdzielczy.Własnie to przerabiamy i w przypadku, kiedy potrzebna jest rozbudowa sieci tzn. podciągnięcie gazociągu zasilającego do posesji - trzeba jechać niestety do Warszawy na Kasprzaka. ZG w Józefowie wydaje decyzje tylko dla przyłączy. My mamy jakies 40m od końcówki sieci rozdzielczej i odesłali nas do Warszawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 23.03.2004 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Japan Ja wczoraj też byłem w gazowni w Józefowie. Pani powiedziała, że potrzebna jest aktualna mapa do celów projektowych. W zeszłym roku robiłem takie mapki i kosztowały mnie 500 PLN. Są podobno ważne tylko 3 miesiące, więc musiałbym robić jeszcze raz. Poza tym pani w gazowni powiedziała, że skoro już stoi budynek to na tej mapie do celów projektowych musi być on naniesiony. Czy to prawda, czy nie? Czy gazownia ma obowiązek starać się o mapę do celów projektowych sama (o ile w ogóle jest jej ona potrzebna)? A co z projektem instalacji gazowej wewnętrznej? Czy to też zrobi za mnie gazownia, czy to już muszę sam? I czy w ogóle muszę? Poza tym w sobotę zrobiłem z ojcem i teżciem wylewki na gruncie w kuchni i częściowo w salonie. Mam nadzieję, że w tą sobotę dokończymy salon i zostanie już tylko garaż Najgorsze jest to, że zapowiadają powrót zimy pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 23.03.2004 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Oj arzesz nic nie mów o zimie Nikt jej już nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosciel 23.03.2004 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Dołączam do grupy - buduję w Osiecku, a właściwie pod Osieckiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emil 23.03.2004 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 sluchajcie, mam zajomosci w mzg na Kasprzaka ( co prawda w dziale informatyki), moze moge jakos pomoc cos wyjasnicemil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 24.03.2004 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 Witaj w grupie koscielNapisz cos o sobie. Na jakim jesteś etapie budowy i co budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 24.03.2004 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 Witaj kosciel w gronie klubowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosciel 24.03.2004 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 Domek w stylu dworkowym, ale bardzo prosty. Na ładnym wzgórzu, ale z nieładnym dojazdem, choć – jak zapewnia wójt – w ciągu 2 lat mają tam dociągnąć asfalt. Dopiero ruszamy – jak się tylko trochę osuszy zaczynamy wykopyPozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emil 25.03.2004 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2004 czesc,w zwiazku z pzrygotowaniem placu budowy szukam namiaru na kogos kto zdejmie humus/wyrwie karpy i wywiezie toto z dzialki,znalazlem pana z Otwocka, ceny:za godzine katepilara - 80plnza wywoz wywrotki ziemi - 60-80 plnpowiedzcie czy te ceny sa w miare normalne, macie moze jakis namiar emil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 25.03.2004 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2004 EmilSugeruję nie wywozić humusu - może Ci sie przydać potem do ładnej trawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emil 25.03.2004 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2004 Czesc Arzesz, mysle o tym zeby troche zostawic ( jakas gorka, wyrownanie terenu) ale chyba calosci nie ma gdzie skladoewac, jest to jakies 200m2 x 30 cm, czyli jakies 60-70 metrow szesciennych Poza tym ten humus to bardzo kwasna gleba glownie zawierajaca igly sosnowe i drobne patyczki Emil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 25.03.2004 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2004 Ja pryzmowałem tylko , że mam spadzistą działkę i wszystko sie przydało. Co do robót ziemnych to mój namiar 7886121 Henryk Korzeń lub kom 602503671 Otwock Zeromskiego 147. Mam jeszcze pytanko jak myślicie 38 zł za punkt elektryki z materiałem dobra cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emil 25.03.2004 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2004 Hej Japan,Ja wczoraj rozmawialem z elektrykiem ( polecanym przez kolege)Z materialem chcial 50 PLN za punkt ( no i punkt liczy sie do 6 metrow), ale kladzie w bruzdach i w peszluWydaje mi sie, ze tak lepiej. A jak ty kladziesz?EMil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 25.03.2004 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2004 Ja kładę tradycyjnie podtynkowo. Nie widzę specjalnie uzasadnienia do kładzenia w rurkach. Przewody oświetleniowe sporadycznie się przepalają a to i tak najczęściej na łączeniach a więc w puszkach lub przy oprawkach. A ewentualnie bez jednego gniazda zasilającego jak się kabel przepali na ( na co jest małe prawdopodobieństwo) da się przeżyć. Postępuję zgodnie z zasadą , gdzie można tam oszczędzaj. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emil 25.03.2004 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2004 Japan, moze i racja, swoja droga kazda sprawa na budowie to dylemat.P.S. Musze kupic okolo 70 metrow rury kanalizacyjnej od fi 100 do 200znacie jakiegos producenta w okolicach otwockaEMil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts