AgnieszkaW 23.08.2009 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Witam, poszukuje sprawdzonego kierownika budowy, takiego który wpadnie, sprawdzi, doradzi. Niekoniecznie z codziennymi wizytami na budowie. Hej, Jeśli temat jest nadal aktualny moge polecić mojego kierownika: p. Szczepański, tel. 694 84 84 65 Pozdrawiam Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 23.08.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Witam, szukam kogoś kto zrobi kominek, możecie kogoś polecić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob budowniczy junior 24.08.2009 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Witam,przyłączam się do prośby Tosinka.Chcę zrobić kominek z płaszczem wodnym.Szukam wykonawcy kompleksowego: podłączenie + obudowa.Podeślijcie proszę namiary na kogoś "w porządku" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grochal 25.08.2009 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Chciałem się tylko pochwalić, żę właśnie decyzja na budowę domu stała się prawomocna! Aż się boję jak to wszystko ruszy. Jak to będzie A tak poza tym pytanko: czy prowizorkę budowlaną (zasilanie) mogę postawić przed objęciem budowy przez kierownika budowy i złoszeniem do urzędu rozpoczęcia prac? Jak to jest z prawem? Z tego co wiem przed zgłoszeniem rozpoczęcia budowy nic nie mogę ruszać na placu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Woju76 27.08.2009 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Chciałem się tylko pochwalić, żę właśnie decyzja na budowę domu stała się prawomocna! Aż się boję jak to wszystko ruszy. Jak to będzie A tak poza tym pytanko: czy prowizorkę budowlaną (zasilanie) mogę postawić przed objęciem budowy przez kierownika budowy i złoszeniem do urzędu rozpoczęcia prac? Jak to jest z prawem? Z tego co wiem przed zgłoszeniem rozpoczęcia budowy nic nie mogę ruszać na placu. Nie musisz mieć w ogóle pozwolenia na budowę aby postawić prowizorkę elektryczną! Ja prąd miałem jakieś 4 miesiące przed wydaniem pozwolenia na budowę i jest to jak najbardziej zgodne z prawem..... zapytaj w elektrowni... PS Życzę powodzenia przy budowie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maewcia 28.08.2009 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 mam kominek z plaszczem wodnym namiary na fachowców wysyłam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiekotwock 29.08.2009 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Witam wszystkich bardzo serdecznie! poprosze o cene i kontakt Mam do odsprzedania 3 palety pustaka szarego 24x24x59, tanio. Jeśli ktoś byłby zainteresowany proszę o kontakt. Moja budowa mieści się w Otwocku-Jabłonnej Pozdrawiam, Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszotwock 02.09.2009 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Witam, Mam do sprzedania styropian elewacyjny EPS 70 GR 12 ŚCIANA ELEWACJA FASADA !!! Cena 25 zł za paczkę - łącznie ok. 40-50 paczek. MOŻLIWY JEDYNIE ODBIÓR OSOBISTY W MIEJSCOWOŚCI KARCZEW !!! CENA DOTYCZY JEDNEJ PACZKI - DLA MNIEJ SPOSTRZEGAWCZYCH !!! Kontakt telefoniczny - 0505140640Lukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszotwock 02.09.2009 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Witam ponownie,Oprocz tego z budowy zostalo mi okolo pol palety gazobetonu polowki - ok. 50 sztuk . Beton komórkowy "12" 120x240x590 mm.Cena 4 zl za sztuke.Jedynie odbior osobisty z miejscowosci Karczew.Lukasz - 0505140640 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszotwock 02.09.2009 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Poszukuje glazurnika do wykonczenia 2 lazienek w domu jednorodzinnym w Otwocku, 4 i 6 mkw. prosze o przeslanie namiarow.lukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grochal 04.09.2009 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Witam!Poszukuję jakiegoś sprzedawcy, salonu wystawienniczego w okolicach Warszawa - Otwock kotłów jak w temacie.Nie mam pojęcia jaki wybrać. Na razie typuję Ling duo Klimosza albo Fuzzy logic Kostrzewy (cholernie drogi).Dlatego szukam kogoś, z kim można porozmawiać i ewentualnie kupić.Dobrze jakby ten ktoś mógł ogólnie też wyjaśnić jak mam przygotować instalacje w domu. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markii 07.09.2009 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Witam Wszystkich Potrzebny mi jest ostatni dokument do złożenia wniosku o wydanie pozwolenia na budowę i zaczynam budować w powiecie otowckim wg. projektu Calineczka 2 ale za nim to wszystko nastąpi - może mi ktoś polecić projektanta zjazdu , działającego na terenie powiatu otwockiego, ewentualnie potwierdzić , że aktualna cena za sporządzenie takiego projektu równa się cenie projektu całego domu . Rozmawiałem dzisiaj z jednym z projektatnów - 1700,00 PLN . Zjazd na drogę powiatową - uzgodnienia już mam - potrzebny mi jest sam projekt ale cena .... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszkw 08.09.2009 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Witam Wszystkich Potrzebny mi jest ostatni dokument do złożenia wniosku o wydanie pozwolenia na budowę i zaczynam budować w powiecie otowckim wg. projektu Calineczka 2 ale za nim to wszystko nastąpi - może mi ktoś polecić projektanta zjazdu , działającego na terenie powiatu otwockiego, ewentualnie potwierdzić , że aktualna cena za sporządzenie takiego projektu równa się cenie projektu całego domu . Rozmawiałem dzisiaj z jednym z projektatnów - 1700,00 PLN . Zjazd na drogę powiatową - uzgodnienia już mam - potrzebny mi jest sam projekt ale cena .... Pozdrawiam Nie wiem o jaki projekt Ci chodzi ale jak ja starałem się o pozwolenie potrzebna była mi tylko zgoda na zjazd z drogi tyle, że GMINNEJ nie wiem jak to jest z POWIATOWĄ a zgodę taką bez żadnego projektu (sami zrobili projekt) otrzymałem z Urzędu Gminy, więc nie wiem dlaczego Ty masz na własny koszt to robić. Tylko jak mówiłem u mnie droga była Gminna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brunchilda 08.09.2009 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 ODKUPIĘ STEMPLE O DŁUGOŚCI 3,5M. (ponad 20 szt.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markii 08.09.2009 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Witam Wszystkich Potrzebny mi jest ostatni dokument do złożenia wniosku o wydanie pozwolenia na budowę i zaczynam budować w powiecie otowckim wg. projektu Calineczka 2 ale za nim to wszystko nastąpi - może mi ktoś polecić projektanta zjazdu , działającego na terenie powiatu otwockiego, ewentualnie potwierdzić , że aktualna cena za sporządzenie takiego projektu równa się cenie projektu całego domu . Rozmawiałem dzisiaj z jednym z projektatnów - 1700,00 PLN . Zjazd na drogę powiatową - uzgodnienia już mam - potrzebny mi jest sam projekt ale cena .... Pozdrawiam Nie wiem o jaki projekt Ci chodzi ale jak ja starałem się o pozwolenie potrzebna była mi tylko zgoda na zjazd z drogi tyle, że GMINNEJ nie wiem jak to jest z POWIATOWĄ a zgodę taką bez żadnego projektu (sami zrobili projekt) otrzymałem z Urzędu Gminy, więc nie wiem dlaczego Ty masz na własny koszt to robić. Tylko jak mówiłem u mnie droga była Gminna. Faktycznie trochę to pogmatwałem ; do dokumentów w celu uzyskania pozowlenia na budowę budynku mieszkalnego jednorodzinnego wystarczy tylko zgoda na zajazd ( w moim wypadku wydaje uzgodnienia Zarząd Dróg Powiatowych) ale żeby wybudować już sam zjazd trzeba złożyć wnisek o lokalizację zjazdu ( u mnie do ZDP) wraz z projektem zjazdu. Projekt taki powinien dostarczyć wnioskodawca ( tak jest u mnie) razem z opinią komunikacyjną Wydziału Komunikacji i Trasportu Inżynierii Ruchu , pozazdrościć Gminy. Dzisiaj zanlazłem projektanta , który obiecał wykonać projekt już za 800,00 PLN . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grochal 09.09.2009 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Witam!Jak się sprawują grzejniki c.o. pionowe?Stoję przed wyborem sposobu ogrzewania pomieszczenia z bardzo dużym oknem i mogę dać grzejniki pionowe bo bokach albo takie w kanale podłogowym pod oknem.Proszę o opinie na temat w/w sposobów grzania. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszkw 09.09.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Witam! Jak się sprawują grzejniki c.o. pionowe? Stoję przed wyborem sposobu ogrzewania pomieszczenia z bardzo dużym oknem i mogę dać grzejniki pionowe bo bokach albo takie w kanale podłogowym pod oknem. Proszę o opinie na temat w/w sposobów grzania. Pozdrawiam! Moim zdaniem jak możesz to wal w podłogę ciepło idzie do góry więc pionowe chyba będą mniej efektywne a ponadto oszpecą okno, ale to już Twój wybór dla mnie przemawia podłoga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grochal 09.09.2009 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Ile kosztuje podłączenie placu budowy? Ile się czeka na przyjazd zakładu?Macie jakiś namiar na elektryka, który to robi i skóry nie zdziera? Najlepiej żeby miał "chody" w zakładzie energetycznym bo terminy gonią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KJN 09.09.2009 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Witam! Jak się sprawują grzejniki c.o. pionowe? Stoję przed wyborem sposobu ogrzewania pomieszczenia z bardzo dużym oknem i mogę dać grzejniki pionowe bo bokach albo takie w kanale podłogowym pod oknem. Proszę o opinie na temat w/w sposobów grzania. Pozdrawiam! Moim zdaniem jak możesz to wal w podłogę ciepło idzie do góry więc pionowe chyba będą mniej efektywne a ponadto oszpecą okno, ale to już Twój wybór dla mnie przemawia podłoga Grzejniki w podłodze są ładne, ale dużo mniej efektywne od tych wiszących. Mam na myśli grzejniki kanałowe grawitacyjne. Porównaj poszczególnie wielkości grzejników przy tej samej mocy. Moc grzejnika kanałowego można „zwiększyć’ montując grzejniki z wentylatorem, ale przy tym rozwiązaniu kurz, który zbiera się w kanale będzie systematycznie wydmuchiwany do pomieszczenia. Osobiście zamieniałem jeden grzejnik wiszący na kanałowy, w miejscu gdzie walczyłem o miejsce, ale kanał jest głęboki, około 50 cm oraz rozprowadzona jest podłogówka. W salonie chciałem zamienić jeden grzejnik naścienny na kanałowy, ale po porównaniu mocy małego grzejnika ściennego z rozmiarami ewentualnego kanałowego – odpuściłem. Koszty kanałowego też są wyższe niż ściennego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qillathe 09.09.2009 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Witajcie!Mam sliczna dzialeczke z Swidrze i jak dobrze pojdzie wiosna mam zamiar rozpoczac budowe domu. Tak sie tylko chcialam przywitac.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts