Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

Czy ktoś z Was przerabiał temat nadania numeru domu i odbioru budynku w Otwocku i mógłby podpowiedzieć jakie dokumenty i gdzie należy złożyć? Czy nadanie numeru budynku można uzyskać wcześniej przed odbiorem budynku czy też jest on nadawany po odbiorze?

Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi.

Piotrek

Czy ktoś kupował ostatnio bloczki betonowe w okolicach Otwocka, Góry Kalwarii, Garwolina ? Jaka jest aktulna cena ? Mi u Redka w Jatnem zaoferowano ostatnio cenę 2,69 PLN brutto

Pozdrawiam

Witam,

Mi w ubiegłym roku Redek zaproponował cenę 2.62 PLN brutto więc widać podwyżka była nieznaczna. Przyznam, że jakość bloczków od Redka jest niezła.

Pozdrawiam

Piotrek

oczywiscie jakosc tych bloczkow jest najlepsza na rynku i zadne wynalazki spod radomia sie do nich nie umywaja

1. Co to znaczy "jakość najlepsza na rynku"?

2. W jaki sposób sprawdziłeś/- łaś, tę jakość, za którą dopłacasz?

Edytowane przez Regut1
zmiana formy osobowej

Witam,

przymierzamy się do odbioru budynku, mam pytanie, czy nadzór budowlany w Otwocku bardzo się czepia? Czy w ogóle przyjeżdża na inspekcję? Jakie dokumenty należy złożyć, na co zwrócić uwagę?

Ja też jestem bardzo zainteresowana odpowiedzią. W PnB jest zapis o obowiązkowej kontroli -czy faktycznie ma ona miejsce przy każdym odbiorze?

Mam do sprzedania po budowie w Józefowie:

- bloczki silikatowe Silka E8 - ok. 200 szt.

- bloczki silikatowe Silka E24 - ok 45 szt. (jedna paleta)

- klej do silikatów by Xella - 3 worki

- deski szalunkowe używane o różnych długościach: 4,8m, 4,2m, 3,6m, 2,9m, 2,1m

- gotowe blaty szalunkowe o różnych długościach

Drewno przywiezione wraz z więźbą z bardzo dobrego tartaku

Oczywiście ceny znacznie poniżej rynkowych.

Kontakt: 508 018 303.

Może ostatnio ktoś przerabiał ten temat w naszej okolicy i może się podzielić namiarami. Poszukuję kogoś do zaprojektowania przyłącza wodnego i kanalizacji. Ile płaciliście za wykonanie takiego projektu? Z tego co wiem to najpierw muszę mieć mapkę do celów projektowych, potem projekt przyłącza z tym do OPWiKu i dopiero można działać. Ktoś przechodził ostatnio tą ścieżkę? Na coś trzeba zwrócić szczególną uwagę?

Jeśli chodzi o bloczki fundamentowe to ja również brałem od "Redka" - chyba jedne z lepszych w okolicy.

Właśnie kończe budowe w wiązownie

Mogę polecić ekipe z czystym sumieniem jeżeli chcesz kontakt przedzwoń do mnie to Ci podam. Dodatkowo możesz podjechać do wiązownej i zobaczyć kilka ich realizacji

Mój telefon 512 261 704 Paweł

ekipa 503 190 433 majster Sanisław Buc