feniks3 26.07.2004 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Witam wszystkich po urlopie "budowlanym" . Trzy tygodnie a już prawie parter gotowy. Ekipa jest super nie marudzą tylko robią swoje Kierownik budowy stwierdził że można ich polecać bo znają się na robocie i robią "czysto" zaznaczam że on ich nie znał więc opinia jest rzetelna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 26.07.2004 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 feniks3 Cieszę się i gratuluję U mnie też zmiany. W 4 dni ekipa zrobiła mi lukarny, postawiła ścianki działowe na poddaszu i wyciągnęła kominy ponad dach. Teraz żałuję, że od razu ich nie wziąłem, ale........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galeonik 26.07.2004 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 No cóż - i ja się pochwalę - mamy dach nad głową. Teraz jeszcze tylko , obsypanie i wyrównanie terenu, ogrodzenie i ..... sen zimowy. pozdrawiamy gal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg 27.07.2004 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 Potrzebuję namiary na ekipę do ocieplenia poddasza i gipsokartonów. Pytanie do tych co mają to już za sobą - ile wam wyszło za m2 robocizna+materiał? Mam ofertę za 80 zł i facet nic nie chce spuścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Richardo 29.07.2004 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 Witam,a czy ktoś może polecić ekipę do uzdztniania wody??!R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galeonik 29.07.2004 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 Hej Richardo, - ekipę? myślę raczej że od uzdatniania wody - to sklep z filtrami- jeden np. na Grochowskiej w W-wie, widziałem także coś na Polnej w Jozefowie. Układ uzdatniania montujesz sam, albo hydraulik.pozdr .gal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosciel 30.07.2004 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 Gdzie kupujecie stropy - czy w Kratbet (Celestynów/Ostrowik). Czy można zaufać tej firmie? No i drugie pytanie - proponuja gary cementowo-wapienne - ma ktoś jakieś z tym doświadczenia - wokół wszyscy inni raczej proponują keramzytowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Richardo 30.07.2004 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 Kratbet z Ostrowika może być ale musisz uważać bo za każdą kolejną dostawą podnoszą ceny i wystawiają fakturę z wyższą ceną. Troche cwaniakuja. Nie dotrzymują terminów dostaw.R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 06.08.2004 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 witacie!!! siakoś cicho tutaj ostatnio... urlop na budowie?? u nas może zaświeci się słoneczko nadziei, bo są nadzieje na cud więc zastanawiam się czy z początkiem października stawiać fundamenty (byłoby super żeby przez zimę ustabilizowały sie) czy też poczekać do wiosny? któryś z Waszych wykonawców pojąłby się takiej roboty w takim terminie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
feniks3 06.08.2004 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 Witam ja mam ekipę godną polecenia jeśli temat jest aktualny (można podjechać i zobaczyć jak pracują). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 06.08.2004 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 Witam ja mam ekipę godną polecenia jeśli temat jest aktualny (można podjechać i zobaczyć jak pracują). czesc jak się wszystko uda to temat ZARAZ BĘDZIE aktualny, więc odezwę się ps. tak mi przyszlo do głowy - czy Ty budujesz na Piaskowej w Józefowie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 06.08.2004 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 u nas może zaświeci się słoneczko nadziei, bo są nadzieje na cud więc zastanawiam się czy z początkiem października stawiać fundamenty (byłoby super żeby przez zimę ustabilizowały sie) czy też poczekać do wiosny? mlk zaczynaj te fundamenty możesz zapewne liczyć na wsparcie grupy . A tak swoją drogą to dobry pomysł aby sobie przezimowały. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
feniks3 06.08.2004 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 Na Piaskowej w Józefowie to ja mieszkam a buduję w Świdrze przy Majowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 10.08.2004 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 A u mnie dziś zaczęli tynki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galeonik 10.08.2004 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 A ja zacząłem obsypywać (sam). Mam już jedną stronę budynku co prawda tam gdzie najmniej ale trwało to tylko dwie dniówki.Chyba na pdstawowe obsypanie starczy mi to co z wykopów. Będę potrzebował póżniej tylko nieco humusu lub czarnoziemu pod trawę i uprawy . Bałem sie tego trochę cała rodzina straszyła mnie połamaniem , korzonkami etc... - ale nie jest tak źle pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewci 11.08.2004 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 No już myślałam, że nie ma na forum takiej grupy do której mogę się zapisać a tu prosze ...TAKA niespodzianka. Witam wszystkich serdecznie, obecnie jeszcze mieszkamy w Warszawie - ale mamy już jej serdecznie dość, a jesteśmy na etapie bardzo intensywnych poszukiwań działki ( tzn zakup zaplanowany na wrzesień )okolice Józefowa i Wiązownej - śliczne okolice . Co do projektu to na razie jest tak : ja chcę Manuelę z Archipelagu a mąż Andromedę z Domusu - ale widać już światełko w tunelu czyli zaczynam się bardziej przekonywać do Andromedy . Może wy mi powiecie który domek będzie tańszy bo mąż twierdzi, że Andromeda jest tańsza A oto linki: 1. Manuela http://www.archipelag.com.pl/domek-opis.php?KatID=3990500&ProjID=23 2. Andromeda http://www.dobredomy.pl/?id_project=18&infopage=1 Pozdrawiam wszystkich i jak ja wam zazdroszczę , że już budujecie i macie działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 11.08.2004 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Witaj Ewci. Cieszymy się, że przybyła kolejna osoba w naszym gronie . Porównując koszty domów ,,na oko" mąż chyba ma rację (tak mi się wydaje). Dach jest trochę mniej skomplikowany i mniejsza kubatura. A tak swoją drogą to oba są ładne i funkcjonalne, trudna decyzja przed Wami. Pozdrawiam i życzę szybkiego i udanego zakupu działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galeonik 11.08.2004 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Hej! Dużo radości i cierpliwości na nowej budowlanej drodze. Zgadzam sie z Japanem - Andromeda bardziej przemawia do mnie, i wydaje się być nieco mniej skomplikowana, aczkolwiek oba projekty są porównywalne. pozdr. gal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewci 11.08.2004 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Dzięki za tak szybką odpowiedź i chyba bardziej ufając waszemu doświadczeniu pójdę na ten kompromis i zgodze się na Andromedę - poza ty jeszcze jeden plus Andromedy można łatwo w przyszłości dobudować drugie miejsce postojowe - przynajmniej tak mi sie wydaje - chociaż istnieje juz gotowy projekt Andromedy powiekszonej ale wiadomo na razie liczymy każdy grosz do gorsza i bydynek okło 200 m2 wydaje się być ciut za duży te 170 m2 wydają sie być już spore ale chyba na tyle jeszcze nas stać Pozdrawiam wszystkich i życze ciepłych i słonecznych dni aż do listopada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 11.08.2004 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Witaj Ewci@ Moim zdaniem Andromeda będzie tańsza w budowie- czyli potwierdzam zdanie poprzedników. Powodzenia w szukaniu działki. Proponuję przyspieszyć, bo analitycy przewidują wzrost cen gruntów na jesieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts