Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Czesc.

To gdzie w koncu jest Batorego? W Wawie czy w Otwocku? Jaka jest nazwa tej knajpki?

Pozdro

Vivaldi w podróży

Knajpa jest w Otwocku. Nazywa się Ckwadrat i jest na ulicy chyba rzeczywiście Matejki, ale to jest przedłużenie Batorego

Kto będzie?

Ja zgłaszam swoją obecność

12 grudnia godz. 16-ta

będę

spotkanie jest opcjonalnie alkoholowe (piwko), ja załątwię sobie kierowcę

możemy kogoś podrzucić do Józefowa

Cześć Wszystkim,

Rzeczywiście zimowo się robi, ale do rzeczy

Spotkanie forumowiczów grupy Otwockiej

NIEDZIELA 12 grudnia godz. 16-sta

Na razie naliczyłem:

Arzesz,Michvio, MLK, Vivaldi no i Ja.

Dajcie znac czy z drugimi połówkami, czy sami.

MLK- ja się pisze na transport jak sie da ( zwłaszcza , ze mieszkamy obok siebie ;) )

Podaje namiary na firme o wycinki drzew, u mnie zrobili porządnie, potem wszystlko posprzątane i poukładane, jak zawsze należy uzgodnic zakres prac.

Pan Sylwester Szymański 788 77 84, 602-610-432

Pozdrawiam wszystkich

EMIl

Oferta specjalna na licytacji

Fotel wraz z podnóżkiem od firmy Yanomebel,

z zestawu Aplauz

Wymiary 73x99x86 cm

Siedzisko: pianka wysokosprężysta HR

Uwaga: możliwe inne kolory

Cena minimalna zestawu: 300

Cena katalogowa: 563 zł + 205 zł podnóżek

Zapraszamy na strone producenta http://www.yanomebel.pl

W razie pytań proszę o kontakt na e-mail: [email protected]

zapraszamy na licytacje

http://www.dlanikoli.prv.pl

http://212.244.189.200/nikola/fotel.jpg

Witam

Jestem nowa na tym forum i mam nadzieje, ze szybko was poznam i znajde wiele potrzebnych mi wskazowek. Mieszkam w Falenicy i codziennie pokonuje z moim psem trase miedzy Falenica a Jozefowem, gdzie mieszkaja moi tesciowie. W lesie pojawilo sie troche nowych domow, ktorym z uwaga sie przygladam. Niestety nie moge znalezc nic dla siebie. Kupilam ostatnio dzialke pod Wiazowna i na wiosne chce rozpoczac budowe. Wybor projektu okazal sie koszmarem. Kazdego wieczoru przegladam setki projektow i nie wiem co wybrac. Szukam czegos ok 170 mz z uzytkowym poddaszem i najlepiej garazem na 2 samochody. Niestety nie jest to latwe, tym bardziej, ze zalezy mi na domu, ktory nie bedzie zbyt drogi w budowie. Zastanawiam sie ostatnio nad konwalia z Horyzontu. Co o tym myslicie? Moze uda sie ja przerobic by miala garaz na 2 auta?

Przy okazji mam pytanie: czy ktos z was nie ma do sprzedania baraku i siatki na prowizoryczne ogrodzenie na czas budowy?

Jeszcze raz witam wszystkich na tym forum.

Iza

Witam

Jestem nowa na tym forum i mam nadzieje, ze szybko was poznam i znajde wiele potrzebnych mi wskazowek. Mieszkam w Falenicy i codziennie pokonuje z moim psem trase miedzy Falenica a Jozefowem, gdzie mieszkaja moi tesciowie. W lesie pojawilo sie troche nowych domow, ktorym z uwaga sie przygladam. Niestety nie moge znalezc nic dla siebie. Kupilam ostatnio dzialke pod Wiazowna i na wiosne chce rozpoczac budowe. Wybor projektu okazal sie koszmarem. Kazdego wieczoru przegladam setki projektow i nie wiem co wybrac. Szukam czegos ok 170 mz z uzytkowym poddaszem i najlepiej garazem na 2 samochody. Niestety nie jest to latwe, tym bardziej, ze zalezy mi na domu, ktory nie bedzie zbyt drogi w budowie. Zastanawiam sie ostatnio nad konwalia z Horyzontu. Co o tym myslicie? Moze uda sie ja przerobic by miala garaz na 2 auta?

Przy okazji mam pytanie: czy ktos z was nie ma do sprzedania baraku i siatki na prowizoryczne ogrodzenie na czas budowy?

Jeszcze raz witam wszystkich na tym forum.

Iza

Cześć Krajanko!

wychowałem się w Falenicy :)

Zapraszam do częstego zaglądania tutaj

mój projekt spełnia większość Twoich wymóg ale z wyjątkiem użytkowego poddasza (całość mam w parterze)

Cześć,

no to czas się odezwać:

mlk gratuluję i czekam na wieści o początkach budowy .

Witam Nowych na forum.

Wybór projektu - z praktyki: wraca się do pierszego obejrzanego, tak było u nas. :D

Ja zapadam powoli w sen zimowy....

Niestety na spotkaniu nie możemy być :cry:

Mimo paskudnej pogody pozdrawiamy Was cieplutko

gal

witam

nie wiem czy uda mi się dotrzec na spotkanie :(

Iza,

ja nie mqam doświadczenia w wyszukiwaniu projektow, mam je natomiast w zmianach, moge polecic ci firme kbprojekt z Krakowa. Projekty gotowe a z załaczeniu zgoda na wszelkie zmiany w projekcie( prawie na wszystko ) jest to znacznie tańsze niz zgoda na kazde odstepstwo od projektu. w moim przypadku troche tego było.

Wy zapadacie w sen zimowy a u mnie istne szaleństwo, po przestoju ( spowodowanego przez ekipe "solidna inaczej " :evil: ruszyla robota, dzisiaj bylo strasznie ciasno.

1 ekipa konczyla przylacze gazowe,

2 montaz okien

3 tynki z agregatu gipsowe

4 wlasna ekipa na miejscu robia tynki cem-wap w lazienkach, szykuja podlogi pod wylewke.

Pozdrawiam wszystkich

Nie dajmy sie zwariowac

pochwalę się Wam:

dziś rano odebrałem pozwolenie na budowę!!!! :lol: 8) :D

WOW GRATULUJĘ :lol:

dzięki! :)

będziesz w sobotę na u siebie na budowie? można zajrzeć i poprzeszkadzać? :lol:

naczytałem się tyle o kruchości porothermu i chciałbym popatrzeć na niego u Ciebie. Zastanawiam się czy nie zmienić na max'a

pochwalę się Wam:

dziś rano odebrałem pozwolenie na budowę!!!! :lol: 8) :D

WOW GRATULUJĘ :lol:

dzięki! :)

będziesz w sobotę na u siebie na budowie? można zajrzeć i poprzeszkadzać? :lol:

naczytałem się tyle o kruchości porothermu i chciałbym popatrzeć na niego u Ciebie. Zastanawiam się czy nie zmienić na max'a

Jeszcze nie wiem. Prześlij na priva komórkę do siebie to wyślę Ci w piątek wieczorem lub w sobotę rano sms jak będę jechał

Ja tez sie przylaczam do gratulacji dla mlk-a.

Napisz ile czasu czekales? Ja zlozylem papiery 5 pazdziernika i jeszcze nie mam decyzji? Czekaja na podpisanie...

Pozdro Vivaldi w podróży

samo pozwolenie to szybciorem, 19dni w tym długi weekend (11listopada) i na tydz. wydano mi dokumentacje aby poprawić mapkę

na podpisanie mają 60kilka dni więc za max tydzień powinni Ci dać, z resztą teraz to chyba nie spieszy Ci się, bo myślę że ruszysz na wiosnę?

Zapomniałam pogratulować,

więc

GRATULACJE !!

Jeżeli moge cos doradzić spiszcie umowe z kierownikem budowy ja nie mialam i to byl mój duuzy bład :evil: , z wykonawcami sie podpisuje a o kierownikach zapomina :cry:

Jeżeli chodzi o zakupy to kupujcie sami, chyba ,ze jest ekipa z towarem typu tynki.

Pozdrawiam