Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Cześć!

Martta - poproszę o te namiary, może być na priva

wycena tego faceta to kompletna abstrakcja to oczywiste!

Pewnie Cię nie pocieszę ale ja tez się przeliczyłam, tylko ,ze z dokończeniem budowy.

Jak podliczam swoje rachunki to oczom nie wierzę.

A swoja droga to całkiem sporo wycenił na stan surowy otwarty, chyba dobrze zrobiłam,kupując swoj w takim stanie i nie przeaplacilam.

Pozdrawiam

Jak chcesz to moge dac Ci namiar na jeszcze jedna ekipe- dla porównania, chłopaki u mnie kończą.

i abby to budowanie nas nie wykończyło :wink:

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Hej, witajcie w nowym roku. Dopiero teraz dotarłam na forum, bo wcześniej roboty na budowie i przeprawa z bankiem mnie unieruchomiły.

Ciekawa jestem, czy ktoś kładzie już glazurę? Czy macie jakieś ceny? Czy płytki kładzione na podłogówkę liczone są drożej niż na zwykłą podłogę?

My za stan surowy, czyli ściany i dachówka zapłaciliśmy mniej, ale raczej nie polecam ekipy, dopiero teraz wychodzą różne kwiatki, którymi nas uraczyli. Poprawki kosztują, więc nie polecam tych najtańszych ekip.

Pozdrawiam :)

mlk, to rzeczywiście jakaś gruba przesada.

Uff, samo przygotowanie budowy pochłonie jakieś 15000zł - bo trzeba doliczyć jeszcze wycinkę.

Niesmiało się zapytam, kto z was wycinał duże drzewa i za ile?

Pozdrawiam noworocznie.

Jeżeli chodzi o wycinkę to na rogu Borsuczej i ks. Malinowskiego byliby chetni na drzewo, jeżeli nie masz co do drzewa jakis planów to mysle ,ze mozna z nimi zagadac byloby po taniosci. Na Borsucza do rodziców przyjeżdzali fachowcy od podcinania cen ale ceny " po zbóju"!

Ja na fachowców od wycinki nie mam namiarów. Moze przyszla ekipa, sie za to wezmie?

Pozdrawiam

Ciekawa jestem, czy ktoś kładzie już glazurę? Czy macie jakieś ceny? Czy płytki kładzione na podłogówkę liczone są drożej niż na zwykłą podłogę?

Ja jestem na etapie zakupu płytek, ruszam tez z kładzeniem glazury, niestety przez poprzednią ekipę- musze nadganiać o mam bank na karku.

Płytki , które wybrałam nadaja sie na podłogówkę . Nie wiemjak relacje cenowe -te co mi sie podobały nadają sie na podłogówkę.

A gdzie robisz zakupy to może razem lepszy rabacik będzie?

Pozdrawiam

Ciesze sie ,że jestescie zadowoleni z elektryka

Pozdrawiam grupę

Ja już kupiłam wszystkie płytki. W sumie poszłam do Leroy Merlin, bo tam najwięcej płytek mi się podobało, i kupiłam hurtowo. Kupiłam też umywalki i kibelki, bo mieli ceny producenta. Musiałam się ściskać z kasą, więc z płytkami nie szalałam. Ale suma sumarum, zamówiłam 1,8 tony towaru. Oferują transport, więc wszystko jest na miejscu. Brakuje mi tylko fug i chyba kleju na podłogówkę zabraknie.

Pozdrawiam i życzę udanych i szybkich prac :)

PS. Ja też mam bank na karku.

Oooo. Kobiety zaczynaja dominowac na grupie : )

Plytki, wykonczeniowka - ulubione tematy Pan.

A ja dopiero zaczynam budowe i chetnie poprosze namiary na:

1. Kierownika budowy - ale takiego z krwi i kosci,

2. Ruchomy tartak (Emil - ty masz?)

3. Jakas ekipe, ktora sie jeszcze uchowala i jest do wziecia za normalne pieniadze.

4. Barak

Pozdrawiam

Vivaldi w podróży

Oooo. Kobiety zaczynaja dominowac na grupie : )

Plytki, wykonczeniowka - ulubione tematy Pan.

A ja dopiero zaczynam budowe i chetnie poprosze namiary na:

1. Kierownika budowy - ale takiego z krwi i kosci,

2. Ruchomy tartak (Emil - ty masz?)

3. Jakas ekipe, ktora sie jeszcze uchowala i jest do wziecia za normalne pieniadze.

4. Barak

Pozdrawiam

Vivaldi w podróży

ja też rozglądam się za kierownikiem - może być drogi, byleby często pojawiał się na budowie!! bo jestem coraz bliższy najtańszej ekipy tylko wydać więcej na przypilnowanie ich :)

DREWNO - skąd je braliście? mam go mnóstwo w projekcie i chyba pora się za nim zakręcić

Czy ktoś ma jakies namiary na kol. JAPANa? chciałbym pogadać z jego wykonawcą, ale przedtem chciałbym obejrzeć efekt jego pracy

Dziękuję!

Witam wszystkich po długiej nieobecności ale budowa zabrała mi parę miesięcy życia jednak jestem zadowolony bo święta spędziłem w w nowym domku a zacząłem w tym roku . Wiem że to nie fachowo tak jednym ciągiem ale życie jest krótkie i budowanie przez parę lat pewnie by mnie wykończyło . Życzę wszystkim wytrwałości i jeśli tylko moge udzielić jakiejś pomocy to chętnie. Pozdrawiam

Witam wszystkich po długiej nieobecności ale budowa zabrała mi parę miesięcy życia jednak jestem zadowolony bo na święta spędziłem w w nowym domku a zaczołem w tym roku . Wiem że to nie fachowo tak jednym ciągiem ale życie jest krutkie i budowanie przez pare lat pewnie by mnie wykończyło . Życze wszystkim wytrwałości i jeśli tylko moge udzielić jakiejs pomocy to chętnie. Pozdrawiam

Witaj!!

GRATULACJE SZYBKIEJ BUDOWY!!

przypomnij co budowałeś

polecasz swoją ekipę? a kierownika?

myślę że wszyscy co jeszcze nie skończyli (albo nie zaczęli - tak jak ja:) ) chętnie poczytają ogólne dobre rady, przestrogi itp

Marcin

jezeli chodzi o kierownika budowy to mogę dać namiar do mojego, ma tez uprawnienia jako inspektor nadzoru.

Mieszka na Błotach przy Nadwislańskiej, więc z czestymi wizytami nie byłoby problemu.

Sprawdził sie jako kierownik nadzorujacy obce dla niego ekipy, nie sprawdził sie gdy wziełam jego ekipe do ocieplenie- chyba nie mógł sobie z nimi poradzić ( najpierw balowali potem zwiali ). Jest aktywny i dokładny.

Jego atutem sa tez znajomosci w Urzedach w Wawrze i W Otwocku rejon Józefowa.

aha jego zona prowadzi wypozyczalnie sprzetu budowlanego, z tego co wiem maja tez baraki do wypozyczenia.

Witam wszystkich po długiej nieobecności ale budowa zabrała mi parę miesięcy życia jednak jestem zadowolony bo na święta spędziłem w w nowym domku a zaczołem w tym roku . Wiem że to nie fachowo tak jednym ciągiem ale życie jest krutkie i budowanie przez pare lat pewnie by mnie wykończyło . Życze wszystkim wytrwałości i jeśli tylko moge udzielić jakiejs pomocy to chętnie. Pozdrawiam

Feniks

GRATULUJĘ

Naprawdę imponujące tempo.

Czy wprowadziłeś się na gotowe, czy tylko część zrobiona a resztę zamierzasz powoli wykańczać?

pzdr/a/

Witam

Dawno nie zaglądałem na forum - załatwiałem różne sprawy, w tym również te związane z budową (mam już pozwolenie na budowę – jeszcze ciepłe, otrzymałem je wczoraj J). Teraz szukam kierownika budowy.

Mam pytanie do MARTTY – czy może dałabyś namiar mailem na swojego kierownika? Skoro tak go polecasz chciałbym z nim porozmawiać i sprawdzić na jakich warunkach on pracuje.

Pozdrawiam

Wojtek

Marta, widziałam się z tynkarzami, zapytałam jak tam robota w Świdrze. Podobno robią Ci też elewację? My się nie zdecydowaliśmy na elewację tylko z przyczyn finansowych. Robimy to rodzinnym składem. Pozdrawiam i ciekawe jak tam glazurki :) Ja teraz wybieram fugi, coś strasznego. Szukam gdzie mają najtaniej fugi Mapei. Może znalazłaś coś?

Witam

Dana, tynkarze maja tez robic elewacje ,przy okazji okazało sie że ta sama ekipa robiła elewację u sasiadów, mam jeszcze czasu trochę bo teraz pogoda dziwna i niewiadomo jak by wyschła.

Najtańsze płytki znalazłam na Wale Miedzeszyńskim przy rondzie( krzyżówka z Traktem Lubelskim ). Maja wszystko, cenowo najtaniej, niestety tu Cie nie pociesze bo sa tańsi niż Leroy Merlin.

Wybrałam do łazienek: mam 3

parter-Cersanit Travertino Beige ceny dla porównania wał-39,8, LM-42,9 i Wiazowna taki duzy skład II pietro- 46,9

dziecięca- Opoczno Sardinia beige wał 40,7, Otwock- 44,9

nasza przy sypialni Cersanit ale zapomniałam nazwe kolor krem z brazowym motywem.

Z kasa nie za dobrze wiec cala góra w panelach znalazłam tezna wale ( ten sam sklep) Allegro buk krolewki klepka stargowała z 42,5 na 37,85br.

Zaszalałam tylko w kuchni i w holu, znalazlam w WOSIe na Wale Miedzeszyńskim promocję :wink: Kuchnia płytka 44,6*44,6 bezowa Marmol Nilo Crema 119 i na hol gres Marfil Perlato 129zl

Widzialam u nich do tego piekna rozete ale jak rzucili cene to mnie rzuciło :wink: .

Sanitariaty jeszcze nie wybrane ale pewnie jakies z tanszej półki .

Pozdrawiam

Aha, Dana dostałam namiar na stolarza od Mikulskich, robił u nich bufetw tym nowym zajezdzie, po wstepnej wycenie jestem zainteresowana nie jest drogi moze znasz kogoś u kogo jeszcze cos robił?

zapomniałam jak sie nazywa?!

Jeszcze raz o pozdrawiam

P.S. to teraz Ty sie pochwal co wybrałaś

Halo :D :D

Jak tam na budowach, moja wykonczeniowka to katastrofa ( finansowa :evil: - to jest ból )

po podliczeniu sie z płytkami skutecznie się wyleczyłam z szaleństw.

Mam do was pytanie czy ktoś rozgladał się za kostka na podjazd- moze macie jakies ceny, widzieliście coś ciekawego i niedrogiego to polecam sie jezeli macie ochotę się podzielić namiarami.

Ja ma juz dosyc szukania płytek i tym podobnych juz mi sie w oczkach mieni :o :roll:

za dużo tego wszystkiego!!

Marta, niestety też mam bank na karku i teraz z ołówkiem w ręku redukowałam wszystkie koszty. Niestety na żadne płytki się nie szarpnęłam. Sama postawiłam sobie granicę cenową 40 zł za m2 płytek gładkich. I raczej tego nie przekroczyłam. Chociaż wiadomo, w łazienkach chce się jakiegoś dekoru, no to cena za m2 podnosi się. W kuchni nawet nie zaszalałam. Podłoga Sahara za 21,90. Hol na dole - Cersanit cyrkona Ochra + Giallo - 39,90. - Będzie coś w rodzaju dywanu prostokątnego rzuconego na podłogę ułożoną w karo. Myślę, że będzie w miarę przyjemnie. Nie wiem, czy nie będę żałowała tych oszczędności, ale trudno. Z powodu oszczędności górę robimy w wykładzinie dywanowej za 14 i 21 zł. Panele najtańsze znalazłam po 19,90 ale do tego trzeba folię i piankę, więc znowu koszt wzrasta. Stwierdziliśmy, że wykładziny za kilka lat można wymienić. A teraz minimalizujemy koszty. Oczywiście listwy, dodatki, to mnie osłabiają. Kleje, fugi - na to też idzie kaska i to bardzo szybko.

Sanitariaty wybrałam cersanitu ze względu na cenę i na śnieżną biel. Mam najtańsze, ale wcale nie żałuję wyboru. Kabiny, brodziki i wannę mam Ravaka, też ze względu na cenę. :) Ale poczytałam na forum, że nie jest najgorzej :) A kabina z brodzikiem wychodzi taniej niż Koło.

Pozdrawiam :)