dana15 18.01.2005 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 Namiar na stolarza chętnie wezmę. Jutro jestem umówiona ze stolarzami, którzy byli polecani na forum. Kiedyś spisałam sobie na nich namiar, ale teraz nie mogłam znaleźć kto ich polecał, ale byli chwaleni przez kilka osób. Akurat teraz są w Piasecznie i wpadną do mnie, to się okaże jaką cenę mi zaśpiewają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 18.01.2005 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 Dziewczyny!!ale ja Wam zazdroszczę bycia na takim etapie ja wczoraj podpisałem umowę z kierownikiem budowy - dzięki Michciu za p. Tadeusza!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 18.01.2005 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 Dana, a kiedy u Ciebie będzie stolarz to może by i do mnie podjechał, ja dopiero zbieram oferty a stolarza od Mikulskich trafiłam przy okazji, widac chociaż jego dzieło, ja znam troche Mikulskich więć sie wypytałam o wszystko i są zadowoleni a u nich to cały czas "pracuje". Ja z łazienkami tez nie szalałam, do kuchni zrezygnowałam z włoskich płytek, nie mogę zrezygnować z płytek na hol bo ja je wypatrzyłam tak dawno ,ze przejezdzajac koło sklepu to patrzyłam tam tęsknym wzrokiem . Po prostu zacisnę pasa na czyms innym. Do łazienek wybrałam: Cersanit Travertino Storie ( nie wiedziałam ,ze dziadostwo ma dekory takie drogie, do łazienki syna Opoczno sardinia Beige z granatowym dekorem ( mamy taki w mieszkaniu) a do naszej łazienki Paradyż Tristan/ Izolda- jest w promocji. Najtańsze płytki znalazłam przy Wale Miedzeszyńskim, nie chcę Cie zdenerwować ale jest taniej 15-20% niż w hipermarketach. do kuchni szykam tez coć jasnego w granicach 40zł. Jezeli chcesz kupować tanie panele to lepiej kup wykładzinę , za dwa lata będzie z nimi katastrofa, a dudnią jak sie po nich chodzi,że szlag trafia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 18.01.2005 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 mlk, to gratulujemy pierwsze koty za płoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 18.01.2005 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 mlk gratulacje Teraz to już z górki marta płytki mam już wszystkie kupione, szkoda , że nie wiedziałam o tym "Wale" wcześniej, ale cóż. Jeżeli chodzi o panele, też szkoda nam było pieniędzy na chłam, a na forum też się naczytałam, że hałasują, że nieciekawy efekt jest po nawet roku. Dzieci mają fotele na kółkach do biurek, więc byłaby tragedia. Dlatego zdecydowaliśmy się na wykładzinę. Jeżeli chodzi o nasze "szarpnięcie się" to będzie to Finish Parkiet w salonie na ogrzewanie podłogowe. Oczywiście zdania są podzielone, ale trudno A jeżeli chodzi o zaciskanie pasa, to baterie kupiłam tanie, nie za 600 zł z najnowszej kolekcji Klutiga (świetniaste ) ale za max 100 zł w supermarkecie. Wyposażenie "przenośne" też będzie z mieszkania. Może kiedyś się odkujemy Mam taką przynajmniej nadzieję Może masz namiary na tanie (ale dobre i ładne) kuchnie? Pozdrawiam Cię i grupę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 18.01.2005 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 Dana, jezeli chodzi o kuchnie to jeżdżę z kolezanką( ona też szuka ) i na tej naszej trasie Wawer- Otwock, to najtaniej wychodzi stolarz i 2 punkty w Falenicy- Fala ( mdf- robili kuchnie u mojej tesciówki na razie zastrzezeń brak kuchnia ma 4 lata, a drugi to w Otwocku ale musze spytac gdzie bo ja jeszcze tam nie byłam ). ceny wychodza wg projektu Kulenty połowę ich ceny . Mozemy gdzies razem pozamawiać to " wydusimy rabat" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 18.01.2005 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 Ja też raczej biorę pod uwagę mdf. Rabacik oczywiście mile widziany. A jak mówisz o połowie ceny od Kulentego, to już podskakuję z radości Super by było. Dołączam się do zakupu kuchni. Jeszcze muszę wyciągnąć od sąsiadki z działki namiar na jej stolarza. Też połowa ceny od Kulentego. Będę wdzięczna za wszelkie namiary. Wysłałam Ci wiadomośc na priva, mam nadzieję, że doszła Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 18.01.2005 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 Witam Panie wykanczajace : ) i spiaca reszte. Pozwole sie wtracic i przypomniec moj apel sprzed kilku miesiecy: jesli tylko macie jakies fantastyczne namiary - piszcie z konkreteami (tel. adresy itp.) Oczywiscie uwzgledniajac wole drugiej strony do ujawnienia danych. Ja skrzenie je zbieram i gdy przyjdzie pora - wroce do tych postow. Poki co poszukiwania ekipy do stanu surowego trwaja!Pozdrawiam gruppe.Vivaldi w podróży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 18.01.2005 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 Co do namiarów, to akurat panów murarzy od nas, nie polecałabym. Do tej pory poprawiamy po nich. Chyba, że będziesz ich mocno pilnował. Ale jeżeli buduje się pierwszy dom, to naprawdę nie polecam. Chyba razem z Martą możemy polecić panów tynkarzy z agregatem. Ja też kiedyś skorzystałam z namiaru na panów stolarzy, teraz wyjęłam karteczkę z telefonem i zobaczymy jak będzie. Jak będzie dobrze, to będę polecać Myślę, że należy polecać sprawdzonych ludzi, z których jesteśmy zadowoleni. Bo partaczy, to nie warto. Aktualnie jest u mnie glazurnik. Jeszcze nie skończył, ale na razie jestem z niego zadowolona. Zapytam, czy chce reklamę, za lekki rabacik to go zareklamuję na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 19.01.2005 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 Witaj Grupo mlk gratuluję - kierownik to podstawa - ja niestety mam fikcyjnego - teraz żałuję. Dana15, martta Widzę, że już żyjecie meblowaniem - też bym tak chciał. Ja w najbliższym czasie chciałbym zrobić elewację. Szukam kogoś kto położy klej na styropianie oraz tynk (styropian przykleiłem sam). Poza tym szukam ekipy do dachu - położenie gontu i obróbki blacharskie. Jeśli macie kogoś sprawdzonego i niedrogiego to proszę o namiary. Szukam także parapetów wew. z jakiegoś konglomeratu - ale ceny zawrotne. Choć podobno w Karczewie jest jakiś producent. Czy ktoś słyszał o tanim producencie? No i wreszcie zamierzam zacząć robić środek - a więc poszukuję glazurnika. Na początku myślałem, że sam położę płytki, ale nigdy tego nie robiłem i trochę się boję. Dana15 ile bierze Twój glazurnik? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 19.01.2005 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 ARZESZ , ja mam blachodachowke, za położenie 300m dach u i zamontowanie 14 sztuk okien zaplaciłam 7 tysiecy, do montazu 2 okien mam małe "ale" ciutke krzywo ale do dachu i obróbek nie mam zastrzeżeń. fachowiec jest ze Swidra a na dachówkarza to nie mam namiarów.Jezeli chodzi o glazurnika to podłogi płacę 25zł a do łazienek przychodzi innPan Władek- i płacę 30zł ale jest wart tych pieniędzy, jest sprawdzony robił nam w mieszkaniu łazienkę i u tesciówki , wyszły super.Na tynki zewnetrzne się wstepnie umówiłam z ekipą od tynków wewnetrznych , u sąsiada kładli zewnetrzne i zastrzezeń niema. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 19.01.2005 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 arzesz - na meblowanie to mi pewnie już kaski nie starczy elewację robi nam znajomy, ale ciężko u niego z czasem, ale właśnie tynkarze, którzy u mnie robili i u martty, robią też elewację. Ja też teraz się rozglądam za parapetami. Niestety ceny przyprawiają mnie o zawrót głowy, zeszłam z wymaganiami trochę niżej z konglomeratu na płytę wórową (jak blat kuchenny), albo sosnę klejoną. Nie wiem jeszcze. Co do glazurnika nie mam na razie zastrzeżeń, ceny podał na początku - podłogi grzane 25 zł, podłogi zwykłe 23 zł, z tym, że podłóg zwykłych jest u mnie 20 m2 tylko. Za łazienki-ściany policzył sobie jednak 30 zł za 1 m2, bo na górze mam skosy i będzie trochę cięcia, a metrów jest mało, robi zabudowy kibelków, obudowuje brodziki, wanny i to liczy osobno. Zrezygnowałam z cokołów, bo teżliczył od mb, no i to już jakby nie mieści mi się w budżecie Dosyć szybko to idzie i zgrabnie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 19.01.2005 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 dana15, marttamożecie podesłać namiary (tel.) na tych fachowców:od glazury, elewacji i dachu pliss dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 19.01.2005 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 Arzesz, przesyłam na priva namiary na: tynkarzy, pana od miksokreta- wchodzi po tynkarzach wylewki które robił rewelacja( SZKODA ,ZE WCZESNIEJ NIE WIEDZIAŁAM O MIKSOKRECIE od dachu musze znależć telefon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 20.01.2005 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 DziękiZ miksokreta już korzystałem - wylewki na poddaszu.Bardzo fajna sprawa. Teraz żałuję, że na dole robiłem ręcznie, bo różnica jest ogromna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 20.01.2005 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 Ja też mam z miksokreta na poddaszu i w garażu a na parterze niestety nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 21.01.2005 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 Ja nie mam miksokreta i też żałuję. Wszędzie robione były wylewki ręcznie, kotłownia, która miała mieć spad do środka, niestety nie ma i glazurnik musiał nadganiać spadek klejem do glazury. Na podłogę 6 m2 poszły 3 worki 25 l. Dobrze, że to chociaż ten tańszy klej, do zwykłych podłóg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enzo 21.01.2005 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 Szanowna Grupo, Uprzejmie donoszę, że dołączam do grona budujących. Budowa w Józefowie. Drzewa wycięte, teren okarpowany czekam na przenośny tartak i tne drzewa na dechy, krokwie i co tylko się da z tego uzyskać.Ekipa już dogadana i grzeje motor ale muszę poczekać aż się zrobi ciepło tzn. nie będzie temperatur ujemnych bo fundament diabli wezmą. A co buduję możecie zobaczyć na n/w stronie. http://www.domywstylu.pl/projekt.asp?id=104PozdrawiamEnzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 21.01.2005 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 Czesc.Enzo, witamy na grupie! Napisz gdzie konkretnie budujesz w Jozefowie. Ile wyciales drzew, ze oplaca ci sie sciagnac tartak i bedzie az na krokwie? Kto wycinal ci drzewa? Jakas firma? Pytam, bo mam ten temat przed soba.A domek milutki : ) Bezpretensjonalny. Trzymam kciuki!Pozdrowienia Vivaldi w podróżyPS. Czy ktos z grupy korzystal z hurtowni w Falenicy RAMP-FAL? Jak sie jedzie do Otwocka, to po lewej stronie torow juz za rondem - ostatnia hurtownia przy torach przed Jozefowem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 21.01.2005 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 Witaj Enzo Domek bardzo ładny. Trochę podobny do mojego - też prosty dach.Powodzenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts