Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Kochana grupo, napiszcie jak u was wygladala sprawa platnosci za podstawowe materialy budowlane (bloczki, cegly, beton itp.) Musieliscie placic przy zamowieniu, przed odbiorem, czy moze po? Czy zaliczki sa wymagane? Przede mna duze zakupy a nie chcialbym utopic pieniedzy a potem szukac wiatru w polu....

Pozdrawiam

PS. wiosna tuz tuz - budowlancy budza sie ze snu.

PS 2. Dziekuje Martta za kierownika - uscisnelismy sobie wczoraj dlon i bedziemy wspolpracowac.

Vivaldi w podróży

My bloczki fundamentowe ściągaliśmy z okolic Radomia, płatność przy odbiorze. Bloczki suporex z hurtowni obok nas, jakaś zaliczka, bo dużo towaru, a reszta przy odbiorze. Inne rzeczy w hurtowniach obok, płatne przy zamówieniu, potem przywozili nam, ale nie było zastrzeżeń do towaru.

Pozdrawiam :)

I jeszcze raz ja.

Propozycja dla zaczynajacych budowe lub bedacych jeszcze bez wiezby (halo - mlk, michcio!): moj kierownik budowy ma jakis dobry uklad w suwalskiem czy gdzies tam na wiezbe. Ponoc wychodzi taniej z transportem niz w Wawie. Warunek jest taki, ze trzeba zamowic 2-3 wiezby aby zmiescilo sie na jednego TIR-a. Wtedy transport wychodzi niedrogo. Ktos bylby zainteresowany?

Vivaldi w podróży

I jeszcze raz ja.

Propozycja dla zaczynajacych budowe lub bedacych jeszcze bez wiezby (halo - mlk, michcio!): moj kierownik budowy ma jakis dobry uklad w suwalskiem czy gdzies tam na wiezbe. Ponoc wychodzi taniej z transportem niz w Wawie. Warunek jest taki, ze trzeba zamowic 2-3 wiezby aby zmiescilo sie na jednego TIR-a. Wtedy transport wychodzi niedrogo. Ktos bylby zainteresowany?

Vivaldi w podróży

jestem!!

znalazłem w W-wie za 580zł do zapłacenia (bez f-ry) nieimpregnowane (lepiej samemu kontrolować jak to zrobi ekipa niz wierzyć na słowo że w tartaku zrobili to sumiennie a deszcz w międzyczasie nie wypłukał) z dostawą na działkę

u mnie będzie ok. 21 m3 drewna - jeśli Twoje źródło jest tańsze to jestem chętny!! wysyłam maila!

ps.

możnaby jeszcze poszukać na tartaki.com.pl

ps2.

cos jeszcze kupujemy razem?

ja wkrótce siatkę i słupki, a potem bloczki fundamentowe i stal

mam już kilka wycen dachu (kompleksowo: dachówka cementowa, folia, łaty, obróbki, rynny itp)

Czesc.

Nooooo, trzeba by zaczac od poczatku, czyli od bloczkow. Co grupa poleci? Tanio, dobrze, solidnie.... Dana15 wspominala cos o bloczkach....

Pozdrawiam Vivaldi w podróży

w naszej okolicy (np. transbud) są dobre (B15 z atestem) za ok 2.10zł/szt. do zapłacenia bez papierów

ile Wy potrzebujecie bloczków? ja ok. 2200szt.

O jakich bloczkach mówicie, fundamentowych? Te spod Radomia były rzeczywiscie tańsze z transportem niż podwarszawskie, ale muszę znaleźć namiar.

Podaję natomiast namiar na najtańszą siatkę, jaką znalazłam, ale oczywiście musicie sprawdzić "dizsiejsze" ceny, bo ja brałam tam w tamtym roku.

Siatka 1500 wys. średnica drutu 2,80 - 13 zł

1500 wys. 3,00 - 14,50 zł

siatka ogrodzeniowa z drutu ocynkowanego (ślimakowa)

To jest w Józefowie, ul. 3-go Maja 100b,

tel. 789-24-54

Jakby kogoś interesował piasek, to pan Adam z Majdanu wozi ale też muszę zapytać męża po ile: 789-07-55, 0-502-268-503.

Podaję też namiar na pana od studni. Fachowiec. pan Chróścicki Grzegorz, tel. 503-500-379, 50 zł/m abisynki z materiałem, 110 zł/m głębinowej.

Wieczorem postaram się podać jakieś namiary na bloczki.

Pozdrawiam :)

Uraczę Was, moi drodzy kilkoma namiarami, z których skorzystaliśmy. Ponieważ nasza budowa jest trochę rozwlekła, ceny kiedyś konkurencyjne teraz nimi mogą nie być, więc sprawdzajcie i porównujcie.

Bloczki betonowe fundamentowe: Wierzbica, tel. (048) 618-26-78.

Nie będę podawała cen, bo braliśmy bloczki w 2002 r.

Bloczki supporex braliśmy w hurtowni obok nas, w Góraszce, u pana Baranowskiego i jego żony: Barbud tel. 795-13-35.

Beton, kiedy potrzebowaliśmy, dobrą cenę miał Pazio-beton w Gliniance, tel. 789-99-28 i 795-05-04. Z gruchą, ile trzeba tyle przywieźli, mają chyba 5 i 2, więc można jakoś korzystnie dobrać.

Słupki na ogrodzenie z siatką mąż brał jescze wcześniej w hurtowni na tyłach Obi na Radzymińskiej, tel. 678-67-07. słupek kosztował 17,80, chociaż potem siatkę kupowałam w Józefowie, bo tam było taniej. Więc sprawdzajcie i porównujcie :)

Jeszcze podam wam namiar na tartak na mazurach z którego wzięliśmy drewno na dach: Przytuły, tel. (0-29) 71-75-480. Korzystaliśmy z nich w sierpniu 2003 r. :) Kobieta tam jest bardzo miła i można się z nią targować, korzystnie też może wystawić fakturę. Ale radzę nie gadać z jej synalkiem. Okropny gbur.

Więc sprawdzajcie i porównujcie....

Pozdrawiam i życzę powodzenia :)

Witam wszystkich, może nie koniecznie pasuję do tej grupy ale jestem blisko - zaczynam budować na wiosnę - Radość, a więc niedaleko Józefowa/Otwocka :D

I jeszcze raz ja.

Vivaldi w podróży

Ewentualnie ja byłbym zainteresowany. Za jakieś szczegóły będę wdzięczny.

Oraz kolejne pytanie:

szukam kogoś od dachów (blachodachówka). Za wszelkie namiary na kogoś sprawdzonego będę BAAARDZO wdzięczny.

Pozdrawiam

Lawy

Lawy,

kładłam blachodachówkę w czerwcu 2004, blacha kupiona w kwietniu,

robocizna 300mkw dachu, nie za prosty, zamontowanie 14 okien dachowych wyniosło mnie 7000,oo.

Ekipa ze Świdra syn z ojcem , jestem zadowolona. dodatkowo pilnowali mi budowy i bardzo ładnie po sobie posprzatali.

Poszukam namiarów.

Witam

Czy ktoś ma może namiar na dobrą ekipę budującą ogrodzenia??!

Bedzę wdzięczny

R

mi będzie grodzić działkę (podmurówka i słupki) moja ekipa, ale w ZOWPOLu chyba też oferowali siatkę z "montażem" więc może zadzwoń do nich

masz już siatkę? może kupimy ją razem to będzie większy rabat

ja potrzebuję 105m, mój znajomy 60m to daje 165m - kto jeszcze chce?? i JAKĄ chce?

ja siatkę chciałbym kupić w miarę szybko, póki są zimowe ceny :)

Gdzie najlepiej umieścić hydrofor?

Kombinuje aby wpuścić ze 2 kręgi z ziemie, wybić studnie i założyć hydrofor. Na "+" to cisza w domu jak się załacza a na - to, że woda może się lać a ja i tak nie usłysze, że co chwila hydrofor działa i pompuje wode.

Jak to macie rozwiązane w swoich domach lub jakie macie plany?

Lawy,

kładłam blachodachówkę w czerwcu 2004, blacha kupiona w kwietniu,

robocizna 300mkw dachu, nie za prosty, zamontowanie 14 okien dachowych wyniosło mnie 7000,oo.

Ekipa ze Świdra syn z ojcem , jestem zadowolona. dodatkowo pilnowali mi budowy i bardzo ładnie po sobie posprzatali.

Poszukam namiarów.

martta to ja poproszę namiar na tą ekipę.

Wprawdzie zamierzam kłaść gont bitumiczny a nie blachodachówkę, ale podejrzewam, że z tym również sobie poradzą.

pozdrawiam