jacek63 01.04.2005 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Bu napisałMam ogromną prośbę, czy mógłby ktoś polecić mi geodetę. U mnie geodeta był z Otwocka ceny miał ok. Nie pamiętam Nazwiska ale tel do niego wysyłam Tobie na PRIV. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bu 01.04.2005 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Bardzo dziękuję, będę do niego dzwoniła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcio 01.04.2005 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 mlk : bardzo cenna uwaga, czy transbud wychodzi rzeczywiście taniej niż zielonka ?czy to nie o transbudzie pisał ktoś tu dawano temu że byli trochę nieuczciwi ?M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 01.04.2005 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 czy to nie o transbudzie pisał ktoś tu dawano temu że byli trochę nieuczciwi ? Ja mam ambiwalentne odczucia zwiazane z ta firma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcio 01.04.2005 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Japan:Witaj,dodaj więcej proszę temu właśnie służy to forum !M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 01.04.2005 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 U mnie ich kierowca ,,dogadał się" z murarzami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 01.04.2005 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Witam wszystkich? My remontujemy się w Glinie, a raczej jesteśmy na początku drogi już nieźle przerażeni. Mam ogromną prośbę, czy mógłby ktoś polecić mi geodetę. Ja też mam dobrego geodetę z Otwocka, obok ul. Górnej, ceny, jak się orientowałam - konkurencyjne. Tel. 788-30-69. Bu czym jesteście tak przerażeni? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 01.04.2005 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Dziekuje Martta za namiary. Mlk, bede w sobote na budowie, ale o ktorej - to musimy sie zdzwonic. A propos pana z dachluxu - jest bardzo aktywny - mozna go na forum spotkac w wielu miejscach. Dobry sprzedawca - mniemam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 01.04.2005 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Dana, ja juz muszę oddawać dom do użytku( tez kredyt mnie ściga ) jak przecwiczę temat to dam Ci znać. Dobrze że mamy taką ładną pogodę jutro w pełnym uzbrojeniu tj : grabie , łopaty i rękawice no i worki oczywiście melduję się na działce w celach porzadkowych . Dana, jak u Ciebie postep prac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 01.04.2005 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Marta, u mnie szambo jeszcze nie jest podłączone, wszystko rozgrzebane, pokoje się malują na ładne kolorki, w środę ma zjechać jeszcze pan od wykończenia sufitu w górnym holu z panem glazurnikiem, glazurnik dokończy kotłownię i myślałam, żeby zrobił mi kuchnię, ale jakoś nie mam przemyślanej do końca kuchni. W środę też przyjedzie wujek, który zawiesi nam drzwi (muszę kupić klamki), i może zrobi połączenie prądem domu ze skrzynką (nie znam się zupełnie). Jutro ma być pan od kuchni na ostatnią przymiarkę, ale policzyłam wszystkie wydatki i brakuje mi właśnie kasy na kuchnię. Do odbioru budynku musi być kuchnia, więc muszę jeszcze przemyśleć sprawę. Dowiadywałam się o odbiór, więc potrzebny jest papier od kominiarza, elektryka, gazownika (u nas nie ma), projekt z naniesionymi poprawkami, dziennik budowy, musi być kuchnia, łazienki z białym montażem, schody z barierkami, piec z grzejnikami i kanalizacja czynna Chyba wszystko. Będę temat przerabiała bliżej w przyszłym tygodniu. Pozdrawiam PS. Pierwsze "zielone" wychodzą z ziemi. Ale fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 01.04.2005 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 u mnie też rozbabrane, mam wszystko wymalowane na biało, na kuchnię kaski nie ma, schodów nie ma. Kuchnia- chce wstawić kuchenkę stojącą gazową i szafkę wraz ze zlewem i podobno wystrczy do odbioru, mam kominiarza, mam prąd nie mam gazu bo nie podłaczony , szambo dziala i łazienka jedna gotowa Podobno schody tez można ominąć. Musze teraz ostro pokombinować bo bank mnie zaraz zacznie scigać. Nie mam jeszcze ułożonej podłogi w salonie i w w jadalni . Hol rozbabrany bo zle się podliczyłam z płytkami i będą po 10 kwietnia No i drzwi po 15stym wstawiają Wykończeniówka jest wykańczająca. Jak ja zazdroszczę tym co zaczynają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 01.04.2005 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Marta, co jeszcze musisz zrobić, żeby Ci kredyt rozliczyli czy zaliczyli? Jeżeli chodzi o schody przy odbiorze domu, to czytałam na forum, że komuś się czepiali, że nie ma barierek, więc zrobił z desek, tymczasowe i było ok. Chodzi o bezpieczeńśtwo, więc trzeba zabezpieczyć tak, żeby było bezpiecznie. Kuchnia rzeczywiście tak starczy i ja też chyba tak to rozwiążę. Przeprowadzkę planujemy dopiero na lipiec, więc jeszcze będzie czas, żeby zrobić kuchnię. Niedługo też będziemy kładli parkiet w salonie. Już nie mogę się doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 02.04.2005 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 Witam Panie To prawda, ja tez, jak czytam posty o wykanczaniu - to juz sie boje. A budowanie stanu surowego to sama przyjemnosc. Przynajmniej na razie. Odpukac. Informacja dla Michcia (i innych zainteresowanych): na Zwolenskiej biora za instalacje centralnego odkurzacza 250 zl za punkt. A punkt to miejsce do ktorego wpina sie rure oraz miejsce na jednastke centralna. Generalnie wyglada to tak, ze robi sie 9m okregi (tyle ma rura) i wtedy wiadomo ile trzeba gnaizd. U mnie wyszly 3 na dole i dwa na gorze. Czyli razem koszt wynosi 1250 z robocizna. Jak na wydatki ogolne to kropla w morzu potrzeb. Ja w to wchodze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 02.04.2005 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 Dzisiaj dzień porządkowy.... ale się brudzi na budowie zamówiłam pana z koparką na wywóz gruzu, jak zaczełam się podliczać ile będzie tego towaru do wywiezienia to mało nie padłam co najmniej cztery transporty a już na jesieni wywiozłam z pięć ciężarówek. Jutro jeszcze chcę coś pokombinować w domku, na razie pograbiłam przed ogrodzeniem i przed wejściem. Mówię WAM normalnie KRAJOBRAZ PO BITWIE już nie mogę się doczekać kiedy będę miała ogródek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madga 03.04.2005 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2005 Witam po raz pierwszy. Na razie rozglądam się za działką Czy znacie ceny działek w okolicach Józefowa k/ Otwocka???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 03.04.2005 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2005 Czesc Magdo. Zly to moment na debiut na grupie... Smutno i pusto jakos... No ale zycie musi toczyc sie dalej. A zatem: ceny wahaja sie tak pomiedzy 30-40 dolarow za metr. Sprzedaje rowniez Urzad Miejski w Jozefowie. Warto wejsc na ten link:http://www.jozefow.pl/WWW/UM/SD/sd.htmlPowodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 03.04.2005 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2005 co najmniej cztery transporty a już na jesieni wywiozłam z pięć ciężarówek. już nie mogę się doczekać kiedy będę miała ogródek. Ojeja, Marta, gdzie Ty tego wszystkiego tyle nazbierałaś Ja też nie mogę doczekać się ogródka, ale jeszcze trochę muszę sobie odpuścić, chociaż chciałabym posadzić chociaż dwa drzewa, żeby potem powiesić na czymś hamak A swoją drogą, kto powiedział, że wykańczanie nie jest przyjemne? Każdy etap budowy jest w jakiś sposób fajny, chociaż czasem przerażają nas niektóre rzeczy, ale myślę, że bardziej z niewiedzy, albo po prostu dlatego, że robimy to pierwszy raz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 03.04.2005 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2005 Witaj Magdo,jeżeli chodzi o zakup dzialki od Urzędu to niestety doliczaja 22% vatu.urząd w Otwocku tez sprzedaje działeczki i ceny trosdzkę niższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 03.04.2005 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2005 Dana, nazbierało się bo teren był nierówny i kiedys tam było boisko potem miejscowi wyrzucali trawe i tym podobne po porządkach u siebie w ogródku, jeden transport to ziemia sprzed ogrodzenia. Mam trochę gruzu bo wyburzaliśmy sciankę. Sama jestem w szoku że tyle tego. Wykanczanie jest przyjemne tylko,że zaczynam się gubić tyle tego. zbierają się duperele( oświetlenie, kontakcik,spłuczka) i rozmienia się to na drobne nie stracza czasu by to ogarnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 04.04.2005 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2005 U mnie ich kierowca ,,dogadał się" z murarzami. w jakim sensie? myślę że będę osobiście jak przyjedzie samochód ze stalą, więc przeliczę pręty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts