Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

- u mnie piasek do fundamentu dowiózł Pan Siejka numer podawałem, jakość raczej OK choć myslę że był częściowo z wykopu, (znasz grabie które grabią od siebie ? mawia mój wykonawca), 150 tatra + 50 wrzucenie,

- Pan K.woził Kamazem piasek przez całą sobotę to pewnie od Ciebie mlk,

- wysłałem mój spis okien do firmy M&S na Płowiecką mają dać jutro wycenę,

M.

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

A kto ci robil ogrodzenie i ile cie kosztowalo? Poprosze o ten namiar na tania siatke. Powoli dojrzewam do ogrodzenia.

Pozdrawiam

moja ekipa co dom stawia - tak jest najtaniej :)

namiary na siatkę: p. Zdzisław Kalisz 609 547 651

za siatkę 3mm oczko 6.5cm wys 150cm płaciłem 10.50zł/m (miało podrożeć)

słupek fi42 20zł

słupek fi 48 23zł (do słupków narożnych + rozpórki po 15zł)

linka do naciągania 60gr/m

w tą sobotę będzie on przywoził do mnie 160mb dla znajomego i mojej sąsiadki, więc masz szansę "podłączyć się" :)

kto u Ciebie robił kanalizę na poziomie zero? ile płaciłeś za punkt?

I jeszcze wracajac do tematu okien. W marcowym Muratorze jest duzy artykul nt. okien PCV. Pojawia sie tam watek o trzeciej uszczelce. Zwykle sa dwie i tworza one na dole tzw. mokra komore, gdzie sie skrapla woda w wyniku roznic temperatur. Trzecia uszczelka dzieli ta komore na dwa i wowczas osobno jest komora mokra z odprowadzeniem wody i osobno ta druga - juz sucha, gdzie montuje sie cale to dziadostwo metalowe. Mam nadzieje, ze nic nie poplatalem :wink:

Brzmi to w artykule racjonalnie i chyba ma sens. Zwociliscie uwage na taki szczegol jak trzecia uszczelka?

Michcio, niezbyt zarloczny ten twoj fundament. To ile ty masz metrow na dole i jaki byl gleboki?

pozdrawiam

Witam,

mam wycenę od M&S, oferta dokł. odpowiadająca Joczowi + tytanowe wzmocnienia profila (ma dawać większą izolacyjność cieplną) coś ponad 2,5 tyś. więcej niż Jocz. Vivaldi zadzwoń na Marsa i do Jocza i dopytaj o te uszczelki, porównajmy ich na 100% !

fundament : miałem wykopy liniowe na same ławy, powierzchnia parteru 170 m2, jasny piach z wykopu trafił do niego z powrotem + piach dowieziony. Długośc ław ok. 100 mb.

M.

Vivaldi : jeslibyś brał więźbę jednak z Domanic a w grę wchodziłby wspólny transport to mozna by rozważyć podwiezienie krokiew pod Piaseczno (tam robią impregnację cisnieniową), wiele osób twierdzi że tylko taka ma sens, transport z Piaseczna też wspolnie, tak rzucam do rozważenia,

ja biorę z Domanic również łaty i kontrłaty (mlk podchwycił pomysł), liczą jak za kantówkę ale i tak taniej niż od wykonawcy czy dostawcy dachu,

M.

Vivaldi : jeslibyś brał więźbę jednak z Domanic a w grę wchodziłby wspólny transport to mozna by rozważyć podwiezienie krokiew pod Piaseczno (tam robią impregnację cisnieniową), wiele osób twierdzi że tylko taka ma sens, transport z Piaseczna też wspolnie, tak rzucam do rozważenia,

ja biorę z Domanic również łaty i kontrłaty (mlk podchwycił pomysł), liczą jak za kantówkę ale i tak taniej niż od wykonawcy czy dostawcy dachu,

M.

a deskę czołową też bierzesz od nich?? ja chyba tak

ile płaciłeś za piach do fundamentów??

150 tatra + 50 wrzucenie,

a co to jest deska czołowa ? (na codzień takiej nie noszę),

mam jakies wiatrownice i inne ponieważ nie mam rynien tylko drewnianą

konstrukcję którą wykonawca nazywa korytem,

M.

no tak, to Ty nie potrzebujesz deski czołowej

czyli za każdą tatrę płaciłeś 200zł/szt. ?