Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dana,

papiery złożone składał kierownik bo tak było lepiej 8)

Papiery:

miałam przepisane pozwolenie na projekt zamienny więc nie musiałam zaznaczać żadnych zmian, jakby były jakieś to podobno trzeba dać projekt + na czerwono naniesione zmiany.

dołączyłam aktualne mapki z inwentaryzacją końcową-albo powykonawczą- już mi się miesza( musi być na nich naniesione szambo,woda, u mnie przyłacze gazowe i prąd.

Dodatkowo umowa ze Stoenem, papierek o odebraniu inst. elektrycznej, umowa z gazownią,

dziennik budowy i chyba wsio.

Z tego co słyszałam to nikt nie chodzi po budynkach prywatnych, sprawdzane są tylko na działalność gosp. albo inne użyteczności publ.

Potem trzeba odczekać 21 dni i podbić papier,że się uprawomocnił odbiór, i można się meldować i :( zgłosić w starostwie bo muszą podatek na nowo naliczyć.

Dana jak u Ciebie, schody są już?

u mnie kończy się łazienka małego łotra, malowanie góry, kładę podłogi na górze i czekam na schody w maju.

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Cześć wam wszystkim,

Marta, jeszcze pytanie, czy projekt jeden oddajesz? Bo nam został jeden, bo chyba murarze nam zabrali jeden i ślad po nich zaginął, dlatego mam nadzieję, że tylko jeden projekt, u nas było sporo zmian. I jeszcze jedno, kto robi mapki z inwentaryzacją końcową? U nas gazu niet, więc gaz odpada.

Schody już mamy, polecam panów schodziarzy, dobra i solidna firma. Schody mamy dębowe i są śliczne, zjęcia zrobiłam i niedługo wrzucę na forum, pochwalić się. Marta, czy już schody masz zamówione?

Jeżeli chodzi o siatkę i słupki, to z trzech stron mamy murek i siatkę naciągniętą docelowo, tylko z przodu mamy tymczasowe ogrodzenie. Ale obawiam się, że to ogrodzenie trochę jeszcze nam posłuży :)

Pozdrawiam serdecznie :)

Dana nie wiem czy projekt się oddajew chyba podpisywałam jakiś druk i tam było że nie ma zmian w projekcie( był zgłoszony wcześniej zamienny i wszystko uwzględniał).

Mapkę inwentaryzacyjna robił geodeta Leszman 0601 391 441 zapłaciłam za nią 500zł :( , ale to jest końcowa i on zmiany zamosił do starostwa i tam wszystkie mapki uaktualnił. Więcej mapek juz nie będę robić. Zrobił w rekordowym czasie 3 dni a mi zależało na czasie.

Nie mam ogrodzenia prowizorycznego bo ogrodzenierobiłam dwa lata temu, a starą siatkę już ni ktoś rozszabrował :wink: :D .

Mimo ,że zgłaszam budynek to jeszcze nie koniec roboty.

Ooooo, to widze, ze Dana15 i Martta niedlugo nas opuszcza :cry:

I kto przytuli, poglaszcze po glowce i poradzi w trudnych chwilach? A moze jednak bedziecie wpadac towarzysko?

Dana15, czy te zgody to byl wymog starostwa? Ja mam tylko jednego sasiada (ktory sie zgodzi) a pozostale dzialki sa niezabudowane. Czy wlascicieli trzeba tez pytac o zgode?

Pozdrowka

Vivaldi, ja też nie mam zamiaru jeszcze odchodzić :) Jeszcze trochę was pomęczę :)

U nas akurat wszystkie działki mają właścicieli, nieważne, czy są zabudowane, czy nie. Jeżeli nie, to jest też informacja dla właściciela, że gdyby się budował, to musi zachować tą odległość od Twoich sączków.

No i oczywiście jest to wymysł starostwa, bo na pewno nie mój :)

Marta, kominiarza już mam, a projekt jeszcze mam z poprawkami. Mam nadzieję, że nie będzie z tym problemu.

Mam wszystko na czerwono naniesione. Trochę tego jest :)

Nie, no Marta, jakie piękne masz luksferki :) Cudeńka :)

Łazienka superancka i jaki nastrój :)

Dziękuję ,

to mój synek wybierał, luksferki czeskie kupowane na Bartyckiej jedne z najtańszych :)

Vivaldi ja mam panów dekarzy od blachodachówki, namiar dawałam, tani i solidni

Vivaldi,

dlatego napisałam ,że od blachodachówki, a ztego co wiem od nich to do ceramicznej się nie rwą,

mam gdzieś namiar na dekarza od ceramiki polecanego przez sąsiada,poszukam :) i dam znać.

w weekend to mi się nawet nie chce odpalac kompa :) więc się nie dziwię ,że nikt nie zagląda, zresztą niedługo się zrobi cieplutko i lecę z robotami ogródkowymi na działce i na leżaczek

Witam witam

Ale się tu ciągle zmienia, jest kilku nowych (witamy)

Widzę że wszyscy ostro działają i jeszcze przed zimą chcą zamieszkać. Ale ponieważ jak mawiają "jestem zarobiony" nie mam kiedy tu zajrzeć.

Ja też ruszyłem. Z ogrodzeniem i ogrodem.

To kiedy się spotyka nasza grupa na grillu?

PS. martta - szukaliśmy Twojego domu, ale nie znaleźliśmy, może innym razem.

R

Czesc.

Dachowke mam upatrzona (tzn. model, firme i kolor) ale szukam najlepszej oferty na nia. Na razie 27% rabatu na podstawowa. To nie duzo w porownaniu z L-15 Koramica czy Syriusza z Ruppa! Ale probuje dalej negocjowac. A dekarze z ktorymi na razie rozmawialem chca za moj dach pomiedzy 11000 a 12000. (285 m2) A po przestudiowaniu forum wiem, ze mozna znalesc tanszych i niekoniecznie drogich. Stad pytanie o namiary.

Pozdrawiam grupe i przylaczam sie do pytania Richardo: kiedy grill i u kogo?