martta 21.04.2005 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 Dana, papiery złożone składał kierownik bo tak było lepiej Papiery: miałam przepisane pozwolenie na projekt zamienny więc nie musiałam zaznaczać żadnych zmian, jakby były jakieś to podobno trzeba dać projekt + na czerwono naniesione zmiany. dołączyłam aktualne mapki z inwentaryzacją końcową-albo powykonawczą- już mi się miesza( musi być na nich naniesione szambo,woda, u mnie przyłacze gazowe i prąd. Dodatkowo umowa ze Stoenem, papierek o odebraniu inst. elektrycznej, umowa z gazownią, dziennik budowy i chyba wsio. Z tego co słyszałam to nikt nie chodzi po budynkach prywatnych, sprawdzane są tylko na działalność gosp. albo inne użyteczności publ. Potem trzeba odczekać 21 dni i podbić papier,że się uprawomocnił odbiór, i można się meldować i zgłosić w starostwie bo muszą podatek na nowo naliczyć. Dana jak u Ciebie, schody są już? u mnie kończy się łazienka małego łotra, malowanie góry, kładę podłogi na górze i czekam na schody w maju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sławekk 22.04.2005 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Ohoho, widzę, że niektórzy już kończą, to co ja zaczynam. Odbiór budynku... Ale to brzmi! Gratuluję!A propos kończenia budowy. Może zbywa Wam ogrodzenie budowlane? Jakaś siatka, paliki? Chętnie nabędę.pozdrawiamSławekk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 22.04.2005 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Cześć wam wszystkim, Marta, jeszcze pytanie, czy projekt jeden oddajesz? Bo nam został jeden, bo chyba murarze nam zabrali jeden i ślad po nich zaginął, dlatego mam nadzieję, że tylko jeden projekt, u nas było sporo zmian. I jeszcze jedno, kto robi mapki z inwentaryzacją końcową? U nas gazu niet, więc gaz odpada. Schody już mamy, polecam panów schodziarzy, dobra i solidna firma. Schody mamy dębowe i są śliczne, zjęcia zrobiłam i niedługo wrzucę na forum, pochwalić się. Marta, czy już schody masz zamówione? Jeżeli chodzi o siatkę i słupki, to z trzech stron mamy murek i siatkę naciągniętą docelowo, tylko z przodu mamy tymczasowe ogrodzenie. Ale obawiam się, że to ogrodzenie trochę jeszcze nam posłuży Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 22.04.2005 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Dana nie wiem czy projekt się oddajew chyba podpisywałam jakiś druk i tam było że nie ma zmian w projekcie( był zgłoszony wcześniej zamienny i wszystko uwzględniał). Mapkę inwentaryzacyjna robił geodeta Leszman 0601 391 441 zapłaciłam za nią 500zł , ale to jest końcowa i on zmiany zamosił do starostwa i tam wszystkie mapki uaktualnił. Więcej mapek juz nie będę robić. Zrobił w rekordowym czasie 3 dni a mi zależało na czasie. Nie mam ogrodzenia prowizorycznego bo ogrodzenierobiłam dwa lata temu, a starą siatkę już ni ktoś rozszabrował . Mimo ,że zgłaszam budynek to jeszcze nie koniec roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 22.04.2005 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Dana,jeszcze do odbioru jest potrzebna decyzja kominiarska i oświadczenie kierownika budowy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 22.04.2005 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Ooooo, to widze, ze Dana15 i Martta niedlugo nas opuszcza I kto przytuli, poglaszcze po glowce i poradzi w trudnych chwilach? A moze jednak bedziecie wpadac towarzysko? Dana15, czy te zgody to byl wymog starostwa? Ja mam tylko jednego sasiada (ktory sie zgodzi) a pozostale dzialki sa niezabudowane. Czy wlascicieli trzeba tez pytac o zgode? Pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 22.04.2005 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Vivaldi, tak szybko to nas się nie pozbędziesz!!! Jest jeszcze dział ogrody, zresztą eszcze jakieś prace wykończeniowe to nam zostaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 22.04.2005 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Co do okien to Jocz i M&S wyszli mi bardzo porównywalnie cenowo (okna też mniej więcej podobne). Szukam dalej, ale zmartwiła mnie opinia na temat montażu okien przez Jocza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 22.04.2005 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Vivaldi, ja też nie mam zamiaru jeszcze odchodzić Jeszcze trochę was pomęczę U nas akurat wszystkie działki mają właścicieli, nieważne, czy są zabudowane, czy nie. Jeżeli nie, to jest też informacja dla właściciela, że gdyby się budował, to musi zachować tą odległość od Twoich sączków. No i oczywiście jest to wymysł starostwa, bo na pewno nie mój Marta, kominiarza już mam, a projekt jeszcze mam z poprawkami. Mam nadzieję, że nie będzie z tym problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 22.04.2005 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Jeżeli poprawki nie są za duże to na czerwono je i można z tym lecieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 22.04.2005 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Mam wszystko na czerwono naniesione. Trochę tego jest Nie, no Marta, jakie piękne masz luksferki Cudeńka Łazienka superancka i jaki nastrój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 22.04.2005 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Jestem podbudowany (nomen omen) wasza postawa. Fajnie, ze chcecie nas przeprowadzic za raczke przez mielizny polskiego budownictwa A tak powaznie: czy mozecie polecic jakiegos dekarza do ceramiki? Idalnie byloby gdyby nie byl drogi... Milej nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 23.04.2005 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2005 Mam wszystko na czerwono naniesione. Trochę tego jest Nie, no Marta, jakie piękne masz luksferki Cudeńka Łazienka superancka i jaki nastrój Dziękuję , to mój synek wybierał, luksferki czeskie kupowane na Bartyckiej jedne z najtańszych Vivaldi ja mam panów dekarzy od blachodachówki, namiar dawałam, tani i solidni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 24.04.2005 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Martta, mam ten namiar od Ciebie, ale nie jestem pewien czy oni sie dobrze czuja w temacie dachowki ceramicznej... Jak zadzwonie to pewnikiem powiedza, ze tak . A przydalyby sie jakies referencje. Jak zwykle weekend to sezon ogorkowy i malo kto tu zaglada Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 24.04.2005 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Vivaldi, dlatego napisałam ,że od blachodachówki, a ztego co wiem od nich to do ceramicznej się nie rwą, mam gdzieś namiar na dekarza od ceramiki polecanego przez sąsiada,poszukam i dam znać. w weekend to mi się nawet nie chce odpalac kompa więc się nie dziwię ,że nikt nie zagląda, zresztą niedługo się zrobi cieplutko i lecę z robotami ogródkowymi na działce i na leżaczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Richardo 25.04.2005 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Witam witamAle się tu ciągle zmienia, jest kilku nowych (witamy)Widzę że wszyscy ostro działają i jeszcze przed zimą chcą zamieszkać. Ale ponieważ jak mawiają "jestem zarobiony" nie mam kiedy tu zajrzeć. Ja też ruszyłem. Z ogrodzeniem i ogrodem. To kiedy się spotyka nasza grupa na grillu? PS. martta - szukaliśmy Twojego domu, ale nie znaleźliśmy, może innym razem. R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 25.04.2005 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Richardo, a nie szukaliście przypadkiem na Wiązowskiej w Józefowie? trzeba szukać w Otwocku Wiem ,że duzo osób tak pobładziło, wysłałam Ci na priva namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 25.04.2005 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Vivaldi, a czy dachówkę już masz? Chyba nie pamiętam tego, ale jak ja kupowałam dachówkę, to oferowali mi położenie, jak brało się dachówkę z dekarzem, to nawet chyba dawali większy rabat na dachówkę. Kupowaliśmy dachówkę w Dachluxie przed Zakrętem Pozdrawaim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 25.04.2005 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Czesc.Dachowke mam upatrzona (tzn. model, firme i kolor) ale szukam najlepszej oferty na nia. Na razie 27% rabatu na podstawowa. To nie duzo w porownaniu z L-15 Koramica czy Syriusza z Ruppa! Ale probuje dalej negocjowac. A dekarze z ktorymi na razie rozmawialem chca za moj dach pomiedzy 11000 a 12000. (285 m2) A po przestudiowaniu forum wiem, ze mozna znalesc tanszych i niekoniecznie drogich. Stad pytanie o namiary.Pozdrawiam grupe i przylaczam sie do pytania Richardo: kiedy grill i u kogo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 25.04.2005 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 {Znalesc tanszych i niekoniecznie drogich} Sam sobie przyznaje zlote usta i obiecuje czytac post przed wyslaniem. Mialo byc oczywiscie tanszych i niekoniecznie partaczy. Plone ze wstydu. A korzystajac z okazji: Dana15, Dachlux OK? Jeszcze raz: trzymajcie sie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts