Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Czesc.

Dachowke mam upatrzona (tzn. model, firme i kolor) ale szukam najlepszej oferty na nia. Na razie 27% rabatu na podstawowa. To nie duzo w porownaniu z L-15 Koramica czy Syriusza z Ruppa! Ale probuje dalej negocjowac. A dekarze z ktorymi na razie rozmawialem chca za moj dach pomiedzy 11000 a 12000. (285 m2) A po przestudiowaniu forum wiem, ze mozna znalesc tanszych i niekoniecznie drogich. Stad pytanie o namiary.

Pozdrawiam grupe i przylaczam sie do pytania Richardo: kiedy grill i u kogo?

zdradź jaką dachówkę

robocizna za mój dach (325m2, 9 połaci, 75mb gąsiorów, 1 wyłaz, 0 okien, 0 lukarn) to ok. 10000-11000

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Vivaldi,

Dachlux OK, dowieźli na czas, rabacik wyciśnęliśmy ok. 20 %, nie było problemu z dobraniem dachówki, albo ze zwrotem. Byliśmy zadowoleni z obsługi. I z dachówki też jesteśmy zadowoleni. Chociaż położenie trochę pozostawia do życzenia, ale zastanawiamy się, czy może to być wina łat, które np. skrzywiły się i wypchnęły trochę dachówkę? Czy wiecie coś o tym?

właśnie taka cisza na forum, ja za to już się wyciszam i zwalniam tempo, bo mnie wykończyła wykończeniówka :roll:

ostanio Emil badał sprawę tynków,Dana czy ty cekolowałaś jeszcze swoje?

Ja cekolowałam ale nie wiem czy dlatego ,że jestem upierdliwa czy jak?

U mnie długo schły bo robiłam w listopadzie , było zimno i dom grzany tylko kozą.

Enzo gratulki tempa. Jaki masz plan budowy? Jednoroczny?

Martta tynki wygładzaliśmy, panowie w ramach reklamacji coś tam poprawili, ale sami też wyrównywaliśmy. Tynki niby gładziutkie, ale jakieś takie fale powstały. Teraz myślę, że jest ok. Przynajmniej nic nie razi w oczy :)

Życzę owocnej pracy :)

Witam,

widzę, że praca wre. Fajnie tak czytać o waszych postępach i przypominać sobie jak to u nas przyjechała więźba :) Łezka się w oku kręci :)

Dzisiaj albo jutro składam papiery na pozwolenie na budowę garażu. Mam nadzieje, że pan kierownik juz niczego nie znajdzie, na co będę musiała donieść dodatkowy papier. Trzymajcie kciuki, bo już mam dosyć chodzenia po urzędach :evil:

Ciekawa jestem jak planujecie spędzenie długiego weekendu..... Chyba głupie pytanie.... :)

Dana,

jest na forum dział o ogrodach :D zaszaleję już mam wizję :o 8)

jeszcze z rok będę się urządzać bo tak na tip top to nie dam rady się wprowadzić,

a plany to mam ,że aż strach :roll:

trzeba się będzie wziąśc za zasiedlanie domku,

no i upatrzyłam sobie studia podyplomowe, będzie więcej czasu mniej wydatków to się dokształcę :D

ale z Mazur nici :( własnie wróciłam od lekarza początek anginy :evil: ), tylko moje chłopaki jadą

:cry:

więc siedzę na necie

Martta, uwazaj, bo twoj limit emotikonow jest na wyczerpaniu :wink:

O jak masz angine, to moze grupa kupi kompot truskawkowy i zapuka do twych drzwi? :p A tak powaznie: to dobry czas by sobie wszystko poukladac i zlapac za olowek i ogrod na ten przyklad zaplanowac.

Trzymaj sie cieplo. A przy okazji: moze znalazlas namiar na dekarzy od dachowki ceramicznej?

Pozdrowienia

Vivaldi - mam namiar na takiego fachowca - kładł u znajomej w Międzylesiu i była zadowolona i polecała (u niej dwa domy chyba zrobił nawet). Podeślę na priva namiar. I pytanie: czym impregnujesz więźbę (wprawdzie ten etap mam za sobą - więźba już prawie stoi, ale chcę jesczze łaty i kontrłaty zaimpregnować oraz przepędzlować zapobiegawczo jeszcze więźbę)? Tak z ciekawości pytam bo jak wybierałem poprzednio środek do impregnacji to widziałem że jest multum takich srodków.