Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witaj Grupo,

ale sobie poleniuchowałam :) tzn. niewiele siedziałam, ale dom daje tyle radości, że jak tu siedzieć i go nie "głaskać" :) (czytaj: sprzątać) :lol:

Vivaldi, okien z Megala nie znam i nie byłam tam nawet, ale nasza pani kierownik chwaliła okna z (chyba) Zagórza, od Zakrętu jak się jedzie pierwsza w prawo. Podobno ceny mają dobre, warto sprawdzić.

Jeszcze słówko nt. kominów. Nie znam się za bardzo, ale do komina od kominka daliśmy "kamioneckę" - jak mówił nasz majster, co potem, przy instalowaniu kominka okazało się, że miała za mało średnicy i że sadza osiada na kamionce, dlatego podobno lepsza jest rura - to są słowa pana zduna. Ja się nie znam, ale najgorsze było to, jak każdy mi mówił co innego. I weź Ty człowieku się buduj :)

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

mlk fajne zdjątka :)

Idziesz jak burza :lol:

właśnie że nie - w porównaniu z Lawym, Vivaldim czy tez Michciem, to wydaje mi się że chłopaki guzdrają się ... ale w sumie w tym roku nie zamierzam więcej ponad stan surowy, więc czas mnie nie goni

wracając do kominów:

piec: nic nie wkładać - "wyczystki" tez nie???

kominek: włozyć od razu kamionke - jakiej średnicy? gdzie kupić najlepiej najtaniej? są jacyś godni polecenia producenci?

Z pewną nieśmiałością :wink: wpisuję się do Szanownej Grupy i witam wszystkich bardzo serdecznie, chociaż z niektórymi znam się już z grupy wawerskiej.

Zaglądałam tu od czasu do czasu , a w ostatnim czasie znalazłam chwilkę, żeby poczytać i powpisywać do listy kontaktów budowlanych namiary, które przekazywaliście sobie na forum. Oby nie być już tylko pasożytem, przedstawiam się

Wawer, Radość, buduję parterowy z użytkowym poddaszem, ok 230 m.

Właśnie w ostatnich dniach dostałam pozwolenie na budowę i ruszam w czerwcu. Nie będę dla Was skarbnicą wiedzy (jeszcze), bo wszystko dopiero przede mną.

Czesc Bess :roll:

wiele milego cie tu spotka: namiary, cieple slowo, piwo pod kotem i .... hmmm obiecane grille na budowach. Richardo, nieprawdaz? :lol:

Mlk, komin modulowy kupilem w firmie Domur-4. Najlepiej zadzwonic do p. Mirka 605 588 817. Mieszcza sie na Chelmzynskiej vis a vis Kaweczyna.

Pozdrawiam

Witaj TUTAJ Bess! :lol:

uuuaa - ale popadało!

z uwagi na te deszcze ja zrezygnuję z wylewania teraz chudziaka na posadzki, bo gruszka mi utonie po drodze - wyleje się po postawieniu ścian

bardzo pilnie potrzebuję ok. 3tony GRUZU - skąd to wziąć? ile może kosztować?

Witam Grupę

Aż mi głupio, że tak długo się nie odzywałem :oops:

Ale budowa i małe dziecko .... jeszcze nie mogę się przyzwyczaić :wink:

Witam wszystkich nowych forumowiczów.

U mnie robi się elewacja.

Następnie wchodzi glazurnik.

A jeszcze później dekarz - zresztą polecany od martty (dzięki martta :lol: )

W międzyczasie wykonano mi przyłącze gazowe, więc naprawdę dzieje się.

martta widziałem zdjątka na Twojej stronie - jest co podziwiać. Zastanawiam się czemu Ty jeszcze tam nie mieszkasz. Masz już wszystko zrobione :p

mlk również widziałem Waszą stronkę - idziesz jak burza. BTW szukałem Twojej działki ale nie mogłem trafić :( Może jak napiszesz mi mi na priva dokładnie jak dojechać to będzie łatwiej.

Pozdrawiam wszystkich i życzę sukcesów 8)

ARZESZ,

ja już bym chętnie tam mieszkała, ale niestety nie wszystko zrobione :(

a i z kasą krucho,

moje chłopaki to by chciały sie wprowadzić tak na tip top zwłaszcza ten większy( to by nam się przyszły rok szykował :wink: 8) )

ale myślę ,że przeprowadzka będzie w wakacje, będzie brakowało kuchni i drzwi na piętrze ale i tak będzie super i nie moge się doczekać.

apropo elewacji:

zastanawiałam sie nad tynkami STO( zewnętrzne tynk i farba) macie może jakiś namiar w naszych okolicach, jakieś rozeznanie w cenach,

Arzesz masz podbitkę? jeżeli tam to z czego? drewniania czy plastik czy panele, ewentualnie gdzie kupowałeś , może jakieś ceny znasz?!

Pozdrawiam

Witam

z góry przepraszam wszystkich że w tej jednej wypowiedzi załtwię kilka spraw do kilku osób.

:roll:

martta jeżeli chodzi o podbitkę i elewację to mogę ci polecić bardzo dobrego fachowca, robią dokładnie, solidnie, szybko i jak się dobrze potargujesz to w dobrej cenie. Robili u mnie możesz obejrzeć. Jak będziesz zainteresowana daj znać.

Ciągle nie możemy się do Ciebie wybrać, praca, praca, praca itd...

DO WSZYSTKICH: jeżeli ktoś szuka glazurnika to mam dobry namiar też solidny i niedrogi.

dana, a skąd miałas ekipę od schodów i jeżeli możesz zdradzić to ile wzięli za stopień??!

Właśnie skończyłem ogrodzenie - (TU WIELKIE PODZIĘKOWANIA KIERUJĘ DO EMILA) i teraz jestem na etapie ogrodu (więc chyba mnie tu nie powinno być tylko w dziale "pamiętajcie o ogrodach" ale jak tam zajrzałem to straszne nudy i jacyś dziwni ludzie nie to co u nas w grupie. chyba poczekam aż ktoś z Was będzie zakładał ogród.

Więc w tym ogrodzie zająłem się trawnikiem - widzę że to nie takie łatwe jak się mi wydawało.

A tak na marginesie to czy zauważyliście że "ojciec założyciel" avzi gdzieś się zapodział i o nas już chyba zapomniał??!

Jeżeli chodzi o grilla (to do Ciebie vivaldi) to czekam na jakiś wolny termin i lepszą pogodę. Poza tym praca, praca, praca itd...

i jeszcze słowo do wojtka69 - jak tam stropy już wyschły?? jak idzie budowa coś dawno się nie odzywałeś, daj znak życia...

Pozdrawiam

R

martta podbitki nie robiłem i jeszcze nie wiem czy w ogóle będę robił.

dana15

Schody sympatyczne :p

Richardo

Jeśli zrobiłeś podobne ogrodzenie do tego jakie ma Emil to ładniutkie. Sam się zastanawiam czy takiego nie zrobić. (i wszyscy z Grupy Otwockiej będą mieli identyczne :lol: )

Jeśli chodzi o założyciela grupy czyli avziego to nie tylko on się ostatnio nie odzywa. Zamilkł także galeonik. Galeon co u Ciebie - odezwij się.

Muszę się Wam pochwalić - dziś po raz pierwszy nocowałem w swoim domku. Bez drzwi, bez podłóg - gołe ............ betony :p i ja. Rewelacja. Mogloby być trochę cieplej (14C) - niestety nie mam jeszcze ogrzewania - ale i tak uczucie superowe. Jak ja już chciałbym się wprowadzić.....