Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Z wycinka nie musi byc kiepwsko, wszystko zalezy od konkretnego przypadku. U mnie dopatrzyli sie jakiegos wlasnego bledu w dokumentach

i nie wiem co dalej, bo probuje to zalatwiac architekt.

Mija kolejnosc jest taka

Pozwolenie na wycinke

wycinka

przetarie drzewa na miejscu

humus/wyjecie kart

gwc rurowy

fundamenty

Mam nadzieje zdarzyc z tym w tym roku, ale na razie nie wiadomo jak to bedzie

EMil

Witam,

Widzę, że mocno siedzicie w temacie wycinki, więc może i mnie pomożecie. Moja sytuacja jest zgoła odmienna: nie mam drzew na działce, ale rosną one zaraz przy niej, w miejscu przebiegu przyszłej drogi publicznej.

Ponieważ powoli juz myślę o ogrodzeniu działki, złożyłem wniosek o wycinkę tych drzew, jako że uniemożliwiałyby mi one wjazd na posesję od frontu.

Na razie czekam na odpowiedź, ale nie wyobrażam sobie innej decyzji niż wycinka tych drzew na koszt Gminy (w końcu rosną one na przyszłej ulicy!). Nie wiem tylko jak długo będe musiał czekać. Może Wy wiecie?

Avzi

Wycinką to bym się tak bardzo nie przejmował. Bierzesz piłę elektryczną lub spalinową i ścinasz - prosta sprawa. Wszystkie drzewa wycięliśmy we dwóch z ojcem. No chyba, że nie ma gdzie ich przewrócić, to wtedy niestety trzeba z wysięgnika, a to już kosztuje. Chociaż słyszałem, że można się dogadać z tartakiem tak: ścinka za darmo, ale on bierze drzewo".

Powodzenia

arek

Witajcie Budujący!

Arzesz: Strop u mnie w projekcie będzie wylewany - jakoś nie mam przekonania do prefabrykatów a poza tym złe doświadczenia z akustyką-gdzie teraz mieszkam.Nie wiem natomiast czy po otrzymaniu pozwolenia mozna zmieniać technologię ?

U mnie bez zmian - nadal czekam na warunki- dzisiaj zostałem " pocieszony" :evil: , że może potrwać jeszcze ze trzy miesiące bo poza wojewodą moje warunki muszą zatwierdzić jeszcze dwie instancje...OBŁĘD :cry:

pozdrawiam Was

gal.

Mieliście rację z tym Trans-Budem. Jestem w szoku. Przywieźli mi żwir, który jest jednym wielkim śmieciem, z mnóstwem zanieczyszczeń organicznych (kawałki drewna, muszle, ciemny piasek).

Kiedy zadzwoniłem z prośbą, aby przywieźli właściwy, ten miły facecik z hurtowni przeobraził się nagle w najbardziej pospolitego chama. Nie będę cytował jego słów.

Uważajcie na ten Trans-Bud. Dobrze Wam radzę.

Ten facet to w ogóle ma 2 twarze. Jak usłyszałem od Was, że są z tą hurtownią problemy, to od razu się odezwałem, że nie chce mi się wierzyć, że mogą coś kombinować. Facet jest po prostu przemiły. Porozmawia, doradzi, powie dobre słowo. Bomba. Każdego by w ten sposób kupił.

Ale taki odpał, jaki mu się zdarzył w sobotę z tym żwirem, to był już dla mnie szok. Nagle wstąpił w niego jakiś pieprzony Mr Hyde.

A dziś znowu do niego zadzwoniłem, żeby się dowiedzieć jak mu sie podobał przywieziony przez jego pracownika żwir, który to żwir dziś rano przyjechał zobaczyć u mnie na budowie i - znowu był miły. Przyznał, że ten żwir się do niczego nie nadaje i że przywiozą nowy.