Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Monopol to nie...bo tylko ja z nimi współpracuję (jaka ładna nazwa). Może i Bess się przymierzy ale o innych nie słyszałem.... 8) Ale po grupach się rozkłada - z Otwocką prężnie współpracuje chyba pan Marek S.? 8)

Co do pastucha to też myślę że nie podziała (chyba że na pijaków turlających się spod sklepu), człowiek to nie krowa. Ale może jakby dać normalne napięcie...kto wie... :D

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

faktycznie tempo zawrotne, nie nadążam za czytaniem postów :)

a tempo budowy ....

Dana goni nas peleton :wink:

Czyżby wszyscy w tym roku chcieli się wprowadzić :)

Oj, rzeczywiście trzeba spędzić dobre 15 minut, żeby przeczytać wszystkie posty z jednego dnia przerwy :)

A co do peletonu, martta to dobrze. Niech się mury pną do góry :)

My nie mieliśmy takiego tempa, bo tak założyliśmy, ale niech inni nas wyprzedzają. U mnie teraz perturbacje z bankiem.

Pozdrawiam

U mnie wczoraj ekipa w składzie bardzo silnym zaczeła murować ściany.

EKSCYTUJĄCE !!!!!!!!

to tak jak u mnie!!

tylko że dziś majster nagle wystrzelił do mnie że kierownik baardzo czepia się i że jeśli się to nie zmieni to oni rzucają robotę :o :o :o :o :o :o :o

Michcio!

mamy tego samego kierownika - były takie zgrzyty u Ciebie???

sam nie wiem co o tym myśleć

z jednej strony to kierownik po to jest aby pilnować i czepiać się, a z drugiej to zaczynam za bardzo czuć w kieszeni jego troskę, np. chudziak na poziomie zero: ma być B15, 15cm (niektórzy mają 10cm) i do tego zbrojone siatką (3mm, oczko 15x15)

Ja też miałem zaufanie in do inspektora/kierownika i do ekipy...ale jakby co to stawałem po stronie inspektora/kierownika i wogóle nie było przy stanie surowym żadnych zatargów...

BTW też mam stemple na zbyciu (ile jeszcze nie wiem - muszę policzyć jak w sobotę zacznę robić porzadek z tym całym gruzem).

Dla mnie to budowa stanu surowego to byla sama przyjemnosc. No, oprocz kasy. Przekroczylem budzet :cry:

Obawiam sie, ze z wykonczeniowka nie bedzie juz tak lekko.

Trzymajcie sie!

Qrcze, Vivaldi.....nic dodać nic ująć....żeby reszta poszła tak samo...ale tutaj już mam pewność że lekko nie będzie..

Poza tym trwało u mnie to 1,5 miesiąca niecałe, a teraz zacznie się dłużyć :( no ale może w międzyczasie wygram w totka?? 8)

na razie mam stan surowy z dachem. Teraz okna zamawiam i dalszych ekip nie mam (właśnie domawiam ekipę od ocieplenia zewnętrznego (styro+tynk) i ocieplenia poddasza ale to dopiero na późniejsze etapy). Część robót chcę wykonać sam więc nie szukam jednej ekipy od całości, ale poszczególnych "specjalizujących się" (na razie szukam tynkarzy).

A wprowadzić bym się chciał oczywiście w tym roku (pewnie na koniec, ale to nie tylko zalezy od znalezienia ekip i terminów ale również od tego kiedy kasa się skończy, a teraz widzę że nastąpi to szybciej niż myślałem :( )

hehe, mam taką samą zasadę. W sumie to już teraz mógłbym: śpiwór, styropian do położenia na podłodze abym "wilka nie dostał", latarkę i siup 8)

Ale w planie mam wykończenie najpierw dołu, górę na pewno zostawiam na koniec (czyli pewnie będę się z tym wykańczaniem mordował ze dwa-trzy lata - moi rodzice od 10 lat wykańczają tak dom 8) ale przynajmniej będę już mieszkał i wtedy można zwolnić tempa).

Okna jeszcze nie wiem, mam sporo wycen, teraz jeżdżę dzwonię i negocjuję ale next week podejmuję decyzję bo czas niestety goni a terminy realizacji to 3-4 tygodnie...

Jeśli chodzi o tynki zew. to obecnie kończy mi ekipa spod Łukowa. Są trochę wolni ale w miarę dokładni. Do jutra powinni skończyć, ale na dziś sądzę że mogę ich polecić.

Jeśli chodzi o styropian to wg. mnie nie ma sensu dawać 2x5cm, bo idzie więcej kleju i jest to dodatkowe obciążenie. Lepiej dać jedną warstwę styropianu frezowanego.

pzdr/a/

Jeśli chodzi o styropian to wg. mnie nie ma sensu dawać 2x5cm, bo idzie więcej kleju i jest to dodatkowe obciążenie. Lepiej dać jedną warstwę styropianu frezowanego.

pzdr/a/

Vivaldi i Enzo mają ścianę 3warstwową, więc te 2x5 jest w środku

a Ty piszesz o 2warstwowej