dana15 12.05.2005 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Oj, chłopaki, zastanawiałam się skąd te wiatry ostatnio. A to wy tak biegacie Nieźle, nieźle. Widać mury pną się do góry A z wykończeniówką nie jest tak źle, chociaż można stracić trochę nerwów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 12.05.2005 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 vivaldi - to ja też poproszę na priva ceny z Marsela, a może masz jeszcze na pustaka maxa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 12.05.2005 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Oj, chłopaki, zastanawiałam się skąd te wiatry ostatnio. A to wy tak biegacie Nieźle, nieźle. Widać mury pną się do góry A z wykończeniówką nie jest tak źle, chociaż można stracić trochę nerwów I kasy przy okazji też... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 12.05.2005 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Wiatry, to po fasolce Bess, ja mam U-220 i K-3 z Przemaru. Z Marsela wzial Enzo. Ceny wysylam na priva. Mlk dobrze sie zna! Mamy 3-warstwowa! Pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcio 12.05.2005 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Mlk : to prawda że Pan T. jest bardzo dokładny, moja ekipa jest b.szybka i ja uważam że w sumie oznacza to synergię na moją korzyść, jesli dochodzi do sporu - najostrzej było przy zalewaniu ław i stropu - uważam że kierownik miał rację ! - staję po stronie kierownika albo po prostu znikam (sami się dogadują). Nie dawajcie się tak do końca przekonać wykonawcy, on zawsze woli rozwiązanie mniej czasochłonne i zwykle nie dba o kieszeń inwestora.Wydaje mi się że skrupulatność Pana T. pozwoliła mi dokładnie oszacować i kontrolować koszty (wyliczenia cegieł, ilości betonu włącznie z nadprożami i słupami, stal w dużych transportach z taniego składu etc.). Wierzę że uniknę niespodzianek jakie miewają inwestorzy po budowach gdy kierownik wpadał ze 3 razy (mój dzwoni wieczorem i przypomina o tym i o owym). Bardzo solidnie każe zbroić ale to on jest konstruktorem, a nie wykonawca a tym bardziej ja.M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 12.05.2005 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Arzesz napisz coś o swoim tynku zewnętrznym, kładziesz od razu z kolorem, czy oddzielnie i oczywiście jakie stawkiPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enzo 12.05.2005 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Potwierdzam 3 warstwowa ściana - jak powiedział pewien spotkany przypadkowo klient w Przemarze "budujemy tak jak się buduje plebanie".Bez urazy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 13.05.2005 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Jeśli chodzi o styropian to wg. mnie nie ma sensu dawać 2x5cm, bo idzie więcej kleju i jest to dodatkowe obciążenie. Lepiej dać jedną warstwę styropianu frezowanego. pzdr/a/ Vivaldi i Enzo mają ścianę 3warstwową, więc te 2x5 jest w środku a Ty piszesz o 2warstwowej To rzeczywiście zmienia postać rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 13.05.2005 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Marta, a Twoje tynkowanie zewnętrzne to na jakim etapie jest? Czy coś przegapiłam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 13.05.2005 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Dana mój tynk zewnętrzny jest w fazie przymiarki, tzn ,że o nim duużo myślę, dom jest ocieplonu ale nie było sensu tynkować bez okien i drzwi, poza tyn jak zrobie podbitkę to sporo miejsca odpadnie i wyjdzie mniej tynku, mozna się będzie pokusić o jakis lepsiejszy taki co to na niego brud nie siada i karczerkiem sie go myje --- kiedystam na razie bida Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 13.05.2005 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Marta, tynku i tak się nie kładzie tam, gdzie ma być podbitka, więc nie martw się o marnotrastwo U mnie jutro będzie kładziona ostatnia ściana, jeżeli nie będzie padać oczywićie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 13.05.2005 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Dana to masz już ładny kolorowy domek?! kiedy przeprowadzka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 14.05.2005 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2005 Mam ładny kolorowy domek. Kolor mamy taki, jaki chcieliśmy (na szczęście). Dzisiaj chłopaki kończą ostanią ścianę, pogoda dopisała, przymierzają parapety, no i pewnie finał. Tzn. kasa się skończyła i nie wiem, jak z podbitką i cokołem. Jeszcze kuuuupa roboty. Kupiłam dzisiaj gres do salonu, więc klamka zapadła. Teraz zajmę się kuchnią i bankiem, a raczej w odwrotnej kolejności. A po drodze jeszcze mnóstwo drobiazgów Ale mam nadzieję, że do wakacji jakoś dotrzymam. Przeprowadzkę planujemy jakoś pod koniec czerwca. To teoria. A praktyka... zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 16.05.2005 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Mam ładny kolorowy domek. Kolor mamy taki, jaki chcieliśmy (na szczęście). Dzisiaj chłopaki kończą ostanią ścianę, pogoda dopisała, przymierzają parapety, no i pewnie finał. Tzn. kasa się skończyła i nie wiem, jak z podbitką i cokołem. Jeszcze kuuuupa roboty. Kupiłam dzisiaj gres do salonu, więc klamka zapadła. Teraz zajmę się kuchnią i bankiem, a raczej w odwrotnej kolejności. A po drodze jeszcze mnóstwo drobiazgów Ale mam nadzieję, że do wakacji jakoś dotrzymam. Przeprowadzkę planujemy jakoś pod koniec czerwca. To teoria. A praktyka... zobaczymy uhhh... też zająłbym się tynkiem! ale na razie mam za mało ścian, link: http://www.budowamm.photosite.com/~photos/tn/4573_1024.ts1116018474000.jpg (zdjęcie sprzed wylania chudziaka) a w sobote wreszcie udało się (gruszki dojechały) wylać chudziak na podłodze serce rośnie jak na to patrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 16.05.2005 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Czesc. No pieknie.... To sa te fajne momenty, kiedy kazdy dzien przynosi widoczne golym okiem zmiany. A jak juz sie zadaszy to niestety postepy przestaja byc zauwazalne. A tak na marginesie, mlk, mnie sie najbardziej podoba twoja fotka pt. szalowanie law. Piekna. Artystyczna. Moze powinienes robic wiekszosc robot w nocy i fotografowac, fotografowac, fotografowac.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 16.05.2005 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Czesc. No pieknie.... To sa te fajne momenty, kiedy kazdy dzien przynosi widoczne golym okiem zmiany. A jak juz sie zadaszy to niestety postepy przestaja byc zauwazalne. A tak na marginesie, mlk, mnie sie najbardziej podoba twoja fotka pt. szalowanie law. Piekna. Artystyczna. Moze powinienes robic wiekszosc robot w nocy i fotografowac, fotografowac, fotografowac.... Pozdrawiam mam więcej takich fotek - to był bardzo "klimatyczny" wieczór: mgła podnosiła się nad polami wczoraj podjechaliśmy do Ciebie na budowę: chałupa zapowiada się na całkiem sporą więźbę będą Ci impregnowac na górze? czym planujesz to robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 16.05.2005 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Wczoraj byl wysyp odwiedzin. Co do wiezby - Boron, metoda natryskowa dwa razy. Raz juz byl na ziemi a drugi raz po calosci wiezba z deskami.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 16.05.2005 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 mlk - to daj więcej tych "klimatycznych" zdjęć, bo to na stronce jest SUPER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 16.05.2005 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 mlk, super zdjęcia z klimacikiem, mam taka mała prośbę mozesz troszke zmniejszyć bo się tekst porozlewał i się trochę źle czyta ( ale upierdliwa ze mnie baba ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 16.05.2005 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Cześć mlk gratuluję - widziałem mury z ulicy jak jechałem do domu. Niestety nie miałem już czasu wstąpić. A mnie elewacja skończona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts