arzesz 24.05.2005 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Ja mamą nie jestem, ale czy święto mamy nie jest 27-go? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 24.05.2005 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Oj arzesz lekkie przesunięcie (to oczywiście nie jest dzisiaj, ale chyba vivaldi napisał "przy okazji", może nie będzie go 26 ?) Pozdrawiam grupę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 24.05.2005 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Grupa przycichła, czyżby zwolniła tempa? A u mnie zmiany!!! muszę się pochwalić mam śliczniutkie drzwi do domku no i roślinki w ogrodzie ( kupowane zreszta u Arka ). Pozdrawiam wszystkich Gratuluję, ale nie przypominam sobie żebym Ci coś sprzedawał Kurcze ale te chłopaki to są innych oprócz siebie nie widzą , chodziło mi o Arkk'a dołączył do grupy 12 marca 2005, buduje koło Grycana w Majdanie i tam ma szkółkę ( moi rodzice tam kupowali drzewka jeszcze jak prowadził to jego tata, polecone i sprawdzone). Ja jestem Mamą, jedna łapka w górę (czy pieskie dzieci też wliczamy bo bym musiała siedem łapek dodadkowych w górę podnieść - osiem lat temu odbieraliśmy poród w dzień matki!!!! ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 24.05.2005 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 No to mamy MAMY Kochani, a gdzie mamy hurtownie hydrauliczne (oprocz tej na Wiazowskiej w Jozefowie i na majowej w Otwocku)? Moze cos blizej Wawra? Sprawa pilna!!! Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enzo 24.05.2005 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 No to mamy MAMY Kochani, a gdzie mamy hurtownie hydrauliczne (oprocz tej na Wiazowskiej w Jozefowie i na majowej w Otwocku)? Moze cos blizej Wawra? Sprawa pilna!!! Pozdro Hurtownie masz jeszcze jak jedziesz Wiązowską do Przemaru i na światłach skręcasz w prawo, jedziesz z 500m i po lewej stronie masz na bodajrze Wąskiej 2. Czy wiecie może gdzie dostanę słup drewniany 3 metry długi i 14cm X 14cm? Słup ten musibyć fachowo i porządnie zrobiony gdyż ma charakter ozdobny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 24.05.2005 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 No to mamy MAMY Kochani, a gdzie mamy hurtownie hydrauliczne (oprocz tej na Wiazowskiej w Jozefowie i na majowej w Otwocku)? Moze cos blizej Wawra? Sprawa pilna!!! Pozdro przy rondzie wał miedzeszyński i trakt lubelski w Michalinie przy skrzyżowaniu Granicznej (od przejazdu biegnie w stronę wisły) i ul. 3ego maja Enzo - może zajrzyj do jakiegoś składu z drewnem na wieźbę i coś Ci dopasują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 24.05.2005 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Dziekuje bardzo. Namiary okazaly sie pomocne.A wracajac do watku smieci i gruzu - w Blysku otwockim kontener 5m3 jest podstawiany na 3 dni i to kosztuje 150. A pozniej dodaja do ww kwoty wage smieci. Za tone wychodzi chyba 160 zl. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 25.05.2005 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 do gruzy i ziemi zamawiałam komplet za 250z tj samochód ciężarowy plus koparka robili wyrównanie terenu wywozili wszystko łącznie z ogromnym korzeniem oprócz typowych śmieci. 9 mam telefon wrazie potrzeby) na typowe ścieci tj; folia, kartonu i tym podobne badziewie kontener Błysk wychodzi taniej od Reittmana vel Remondisa = ok 220zł. Po żelazstwo to przyjeżdża niejaki " Sikalafą" i wszystko zabiera ( mam gdzies telefon jak bedziecie potrzebować). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 28.05.2005 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 Witaj Grupo, ale się dzieje Widzę Panowie, że jesteście w swoim żywiole Ukryte talenty się w was obudziły i wychodzą teraz na światło dzienne Fajnie My gruz wrzucamy w drogę i wszystko wsiąka. Część jeszcze czeka na wrzucenie w drogę dojazdową, ale nie jest tego za wiele. Dzisiaj mamy regulację okien i przyjeżdża pani od rozliczenia 4 transzy, ostatniej. Niby to tylko formalność, ale i tak jakiś dziwny niepokój czuję. martta czy mi się wydaje, czy w naszej grupie jesteśmy żeńskimi rodzynkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 28.05.2005 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 U mnie dziś z rana zjawili się złomiarze i spytali czy mozna coś zabrać. A że trochę pozostałości od blachodachówki, 2 wiadra gwoździ itp itd było więc mam już troszkę przeczyszconą działkę. A nawet chodzili i trawę jeszcze raz przeszukali w poszukiwaniu gwoździ i innych (ja już raz to zrobiłem, ale co tam.... i tak coś się znalazło). Teraz tylko po ścinki drewna znajomy przyjedzie, gruz wywalić w drogę no i zostanie kilka toreb śmieci. U mnie chyba obędzie się bez Błysków i innych"kontenerowców" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 28.05.2005 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 Fajni tacy panowie, co jeszcze trawkę przeszukali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkk 29.05.2005 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2005 Witam Wszystkich po dłuuugiej nieobecności.Niestety dla mnie sezon w pełni i kupa robory. Martta jak by były jakies problemy z zielenią to jak w dym. Richardo napisz czy wszystko ok.U nas niestety 'siadło'. Czekamy na warunki zabudowy, no i chyba mamy 'na pieńku' z ZE.A miało być tak pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 30.05.2005 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Arkk zobacz na priv, może się przyda w sprawie elektryki A ja podczas urlopu własnoręcznie położyłem instalację kina domowego , satelitarną domofonową i telefoniczną teraz żona nie powie, że nic nie robię na tej budowie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chatte 30.05.2005 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 To i ja się pochwalę...Studnia - jest 30m głęboka. Pompkę tymczasową zakupiłam za radą Szanownej Forumowej Grupy Otwockiej u "leona zawodowca" (wiertacze od studni się usmiali z tej ksywki), nawet mieli gotowe spreparowane zestawy: rosyjska pompka + linka + wąż + głowica na rurą.Wykop - jest (znowu przy nieocenionej pomocy Forum).W sobotę częsciowo wyszalowane ławy i sprefabrykowane zbrojenie (mam nadzieję, że nie zmienilo właściciela do dzisiaj...).Jutro betonujemy ławy!Oczywiście nie obyło się bez przygód... Po zrobieniu wykopu sprawdziłam wstępne tyczenie budynku i... był wytyczony z przesunięciem o 1m!!!!Na szczęście łatwo mozna bylo to poprawić, a geodeta uznal swój błąd i obnizył wynagrodzenie. Ale od tej chwili juz nikomu nie wierzę... Trochę mnie zaniepokoiły wieści o oszołomiastych planach pseudo-ekologów nt. przesunięcia drogi S2 z Wawra do Józefowa. Sledzę na forum GW wątki na ten temat i pocieszam się, że trasa wzdluż Werbeny wymagałaby budowy mostu na Wiśle przez tereny rezerwatu "Kępa Zawadowska", który ciagnie się od Wawra do ujścia Świdra i taka wersja została już odrzucona przez kompetentne instytucje. Ale w naszym kraju niczego nie mozna byc pewnym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 30.05.2005 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Czesc. No to ja sie tez pochwale - wlasnie klada mi dachowke. A od wbicia lopaty minelo dopiero 2,5 miesiaca. I od razu powiem, ze nikogo nie ponaglalem. Po prostu trafilem na fachowcow dla ktorych czas to pieniadz. Ci od stanu surowego od dzis pracuja juz niestety dla Niemca Szkoda, bo chcialem ich wynajac do tynkow... Chatte, poprosze o link GW do watku o autostradzie. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avzi 30.05.2005 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Witam grupę! Długo mnie tu nie było i widzę, że sporo się u Was dzieje! Ja się powoli wykańczam i aktualnie poszukuję dostawcy szamba betonowego 10m3. Naczytałem się o różnych nieprzyjemnych przypadkach nieszczelności i chciałbym tego uniknąć, a przy okazji nie przepłacić. Kogo możecie polecić? Będę wdzięczny za namiary. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 30.05.2005 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 martta czy mi się wydaje, czy w naszej grupie jesteśmy żeńskimi rodzynkami? Dana jeszcze jest Chatte i pisala IZAGRAB chyba gdzies się buduje w Wiązownie, jeżeli mnie pamieć nie zawodzi, u mnie tempo opadło, zapal też ale widzę że chatte sie udzielił i teraz ona na bieżąco będzie relacjonować , w sumie to i tak rodzynkowo!! grupo mam pytanie: poszukuję podłogi z korka, jakieś panele podobno dużo wyciszaja sa cieplejsze od drewnianej podłogi macie może jakiś namiar na cos takiego, może widzieliscie gdzieś w okolicy u mnie krucho z czasem i nie mam kiedy odjechać okolicznych sklepów. Arkk, roslinki mają się dobrze i cały czas są( ja sie najbardziej bałam coby nóg nie dostały ) zaraz ruszam je popodlewać i czekam na ziemię ogrodową ma byc w przyszłym tygodniu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 30.05.2005 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Marta, poszukaj tu:http://www.domkorkowy.pl/są na Bartyckiej m.in., tam można pooglądać i popytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chatte 31.05.2005 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 Chatte, poprosze o link GW do watku o autostradzie. Trzeba się dostać na stronę gazety wyborczej i przejść do forum regionalnego "Warszawa". Potem na dział "fora prywatne" - są tam dwa, które nas interesują, jedno tych którzy chca przenieść autostradę poza Wawer (i nie tylko) pt. "NIE dla obwodnicy w Warszawie" i drugie forum "TAK dla obwodnicy w Warszawie", czyli tych którzy chcą, żeby było jak zaplanowano 40 lat temu. Tam jest też link do strony SISKOM, gdzie mozna obejrzeć plany w wersji GDDKiA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivaldi 31.05.2005 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 Chatte, dziekuje za link Chociaz wyobrazalem go sobie w takiej postaci: http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=23704 Ale dogrzebalem sie do trzewi Gazety Wyborczej i wyszarpalem. Pozdrowienia dla calej grupy. Czyli rodzynki sa jednak trzy! A to juz calkiem duzo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts