Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Grupa przycichła, czyżby zwolniła tempa?

A u mnie zmiany!!! muszę się pochwalić :oops:

mam śliczniutkie drzwi do domku :)

no i roślinki w ogrodzie ( kupowane zreszta u Arka ). :D :D

Pozdrawiam wszystkich :D :D

Gratuluję, ale nie przypominam sobie żebym Ci coś sprzedawał :wink: :p

Kurcze ale te chłopaki to są innych oprócz siebie nie widzą :wink: :D ,

chodziło mi o Arkk'a dołączył do grupy 12 marca 2005, buduje koło Grycana w Majdanie i tam ma szkółkę ( moi rodzice tam kupowali drzewka jeszcze jak prowadził to jego tata, polecone i sprawdzone).

Ja jestem Mamą, jedna łapka w górę :D

(czy pieskie dzieci też wliczamy bo bym musiała siedem łapek dodadkowych w górę podnieść - osiem lat temu odbieraliśmy poród w dzień matki!!!! )

No to mamy MAMY :D

Kochani, a gdzie mamy hurtownie hydrauliczne (oprocz tej na Wiazowskiej w Jozefowie i na majowej w Otwocku)? Moze cos blizej Wawra? Sprawa pilna!!!

Pozdro

Hurtownie masz jeszcze jak jedziesz Wiązowską do Przemaru i na światłach skręcasz w prawo, jedziesz z 500m i po lewej stronie masz na bodajrze Wąskiej 2.

Czy wiecie może gdzie dostanę słup drewniany 3 metry długi i 14cm X 14cm? Słup ten musibyć fachowo i porządnie zrobiony gdyż ma charakter ozdobny.

No to mamy MAMY :D

Kochani, a gdzie mamy hurtownie hydrauliczne (oprocz tej na Wiazowskiej w Jozefowie i na majowej w Otwocku)? Moze cos blizej Wawra? Sprawa pilna!!!

Pozdro

przy rondzie wał miedzeszyński i trakt lubelski

w Michalinie przy skrzyżowaniu Granicznej (od przejazdu biegnie w stronę wisły) i ul. 3ego maja

Enzo -

może zajrzyj do jakiegoś składu z drewnem na wieźbę i coś Ci dopasują

do gruzy i ziemi zamawiałam komplet za 250z tj samochód ciężarowy plus koparka robili wyrównanie terenu wywozili wszystko łącznie z ogromnym korzeniem oprócz typowych śmieci. 9 mam telefon wrazie potrzeby)

na typowe ścieci tj; folia, kartonu i tym podobne badziewie kontener Błysk wychodzi taniej od Reittmana vel Remondisa = ok 220zł.

Po żelazstwo to przyjeżdża niejaki " Sikalafą" :D

i wszystko zabiera ( mam gdzies telefon jak bedziecie potrzebować).

Pozdrawiam

Witaj Grupo,

ale się dzieje :) Widzę Panowie, że jesteście w swoim żywiole :) Ukryte talenty się w was obudziły i wychodzą teraz na światło dzienne :) Fajnie :)

My gruz wrzucamy w drogę i wszystko wsiąka. Część jeszcze czeka na wrzucenie w drogę dojazdową, ale nie jest tego za wiele. Dzisiaj mamy regulację okien i przyjeżdża pani od rozliczenia 4 transzy, ostatniej. Niby to tylko formalność, ale i tak jakiś dziwny niepokój czuję.

martta czy mi się wydaje, czy w naszej grupie jesteśmy żeńskimi rodzynkami? :)

U mnie dziś z rana zjawili się złomiarze i spytali czy mozna coś zabrać. 8) A że trochę pozostałości od blachodachówki, 2 wiadra gwoździ itp itd było więc mam już troszkę przeczyszconą działkę. A nawet chodzili i trawę jeszcze raz przeszukali w poszukiwaniu gwoździ i innych (ja już raz to zrobiłem, ale co tam.... i tak coś się znalazło). Teraz tylko po ścinki drewna znajomy przyjedzie, gruz wywalić w drogę no i zostanie kilka toreb śmieci. U mnie chyba obędzie się bez Błysków i innych"kontenerowców" 8)

Witam Wszystkich po dłuuugiej nieobecności.

Niestety dla mnie sezon w pełni i kupa robory.

Martta jak by były jakies problemy z zielenią to jak w dym. Richardo napisz czy wszystko ok.

U nas niestety 'siadło'. Czekamy na warunki zabudowy, no i chyba mamy 'na pieńku' z ZE.

A miało być tak pięknie.

Arkk zobacz na priv, może się przyda w sprawie elektryki :wink:

A ja podczas urlopu własnoręcznie położyłem instalację kina domowego , satelitarną domofonową i telefoniczną teraz żona nie powie, że nic nie robię na tej budowie :D :D Pozdrawiam

To i ja się pochwalę...

Studnia - jest 30m głęboka. Pompkę tymczasową zakupiłam za radą Szanownej Forumowej Grupy Otwockiej u "leona zawodowca" (wiertacze od studni się usmiali z tej ksywki), nawet mieli gotowe spreparowane zestawy: rosyjska pompka + linka + wąż + głowica na rurą.

Wykop - jest (znowu przy nieocenionej pomocy Forum).

W sobotę częsciowo wyszalowane ławy i sprefabrykowane zbrojenie (mam nadzieję, że nie zmienilo właściciela do dzisiaj...).

Jutro betonujemy ławy!

Oczywiście nie obyło się bez przygód... Po zrobieniu wykopu sprawdziłam wstępne tyczenie budynku i... był wytyczony z przesunięciem o 1m!!!!

Na szczęście łatwo mozna bylo to poprawić, a geodeta uznal swój błąd i obnizył wynagrodzenie. Ale od tej chwili juz nikomu nie wierzę...

Trochę mnie zaniepokoiły wieści o oszołomiastych planach pseudo-ekologów nt. przesunięcia drogi S2 z Wawra do Józefowa. Sledzę na forum GW wątki na ten temat i pocieszam się, że trasa wzdluż Werbeny wymagałaby budowy mostu na Wiśle przez tereny rezerwatu "Kępa Zawadowska", który ciagnie się od Wawra do ujścia Świdra i taka wersja została już odrzucona przez kompetentne instytucje. Ale w naszym kraju niczego nie mozna byc pewnym...

Czesc.

No to ja sie tez pochwale - wlasnie klada mi dachowke. A od wbicia lopaty minelo dopiero 2,5 miesiaca. I od razu powiem, ze nikogo nie ponaglalem. Po prostu trafilem na fachowcow dla ktorych czas to pieniadz. Ci od stanu surowego od dzis pracuja juz niestety dla Niemca :cry: Szkoda, bo chcialem ich wynajac do tynkow...

Chatte, poprosze o link GW do watku o autostradzie.

Pozdrowienia

Witam grupę!

Długo mnie tu nie było i widzę, że sporo się u Was dzieje!

Ja się powoli wykańczam i aktualnie poszukuję dostawcy szamba betonowego 10m3. Naczytałem się o różnych nieprzyjemnych przypadkach nieszczelności i chciałbym tego uniknąć, a przy okazji nie przepłacić.

Kogo możecie polecić? Będę wdzięczny za namiary.

Pozdrawiam! :wink:

martta czy mi się wydaje, czy w naszej grupie jesteśmy żeńskimi rodzynkami? :)

Dana jeszcze jest Chatte i pisala IZAGRAB chyba gdzies się buduje w Wiązownie, jeżeli mnie pamieć nie zawodzi, u mnie tempo opadło, zapal też ale widzę że chatte sie udzielił i teraz ona na bieżąco będzie relacjonować :D , w sumie to i tak rodzynkowo!!

grupo mam pytanie: poszukuję podłogi z korka, jakieś panele podobno dużo wyciszaja sa cieplejsze od drewnianej podłogi macie może jakiś namiar na cos takiego, może widzieliscie gdzieś w okolicy u mnie krucho z czasem i nie mam kiedy odjechać okolicznych sklepów.

Arkk, roslinki mają się dobrze i cały czas są( ja sie najbardziej bałam coby nóg nie dostały :o ) zaraz ruszam je popodlewać i czekam na ziemię ogrodową ma byc w przyszłym tygodniu.

pozdrawiam

Chatte, poprosze o link GW do watku o autostradzie.

Trzeba się dostać na stronę gazety wyborczej i przejść do forum regionalnego "Warszawa". Potem na dział "fora prywatne" - są tam dwa, które nas interesują, jedno tych którzy chca przenieść autostradę poza Wawer (i nie tylko) pt. "NIE dla obwodnicy w Warszawie" i drugie forum "TAK dla obwodnicy w Warszawie", czyli tych którzy chcą, żeby było jak zaplanowano 40 lat temu. Tam jest też link do strony SISKOM, gdzie mozna obejrzeć plany w wersji GDDKiA.