Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

No właśnie o kasę się rozchodzi - dlatego rozpatruję Urzedowskiego.

Pan z Olszowej wycenił moje okna na caly dom z montażem brutto w standardzie podstawowym mahoń meranti na 17 500 PLN a w tym lepszym 3-szybowym na ok. 21 000 PLN.

To na razie pierwsza wycena okien, więc nie mam rozeznania jak będzie u konkurencji.

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Avzi napisał

Juz tam dzwoniłem i naprawdę poraziła mnie ich fachowość i troska o klienta. Do tej pory rozmawiałem z pospolitymi chamami od szamb i cwaniaczkami. Skoro jakość zbiornika jest także OK, to raczej skorzystam.

Ja również jestem na etapie szamba może zespół w zespół? :D

Ja również jestem na etapie szamba może zespół w zespół?

Nie ma sprawy, możemy połaczyć siły. Tylko ja planuję zamówić szambo już na najbliższą środę. Dziś zamierzam do nich w tej sprawie zadzwonić, więc daj mi znać czy w to wchodzisz i jakie szambo Cię interesuje.

avzi czy zamawiasz szambo u pana Żaczka? Tak tylko z ciekawości pytam.

martta czy masz już odebrany budynek?

Ja dopiero złożyłam papiery do Nadzoru i nie wiem, jak to się potoczy, jestem pełna obaw. Kuchnię mam zamówioną na 10 czerwca, ale wczoraj przeczytałam na forum, że niektóre sprzęty do zabudowy można odliczyć w uldze remontowej, ale dopiero jak się odbierze budynek, czy wiesz coś o tym? Jak to rozegrać, żeby było dobrze? Liczyć na to, że nadzór nie przyjdzie i robić kuchnię później? Już sama nie wiem. Zaczynam się pakować :roll:

Pozdrawiam :)

avzi czy zamawiasz szambo u pana Żaczka? Tak tylko z ciekawości pytam.

martta czy masz już odebrany budynek?

Ja dopiero złożyłam papiery do Nadzoru i nie wiem, jak to się potoczy, jestem pełna obaw. Kuchnię mam zamówioną na 10 czerwca, ale wczoraj przeczytałam na forum, że niektóre sprzęty do zabudowy można odliczyć w uldze remontowej, ale dopiero jak się odbierze budynek, czy wiesz coś o tym? Jak to rozegrać, żeby było dobrze? Liczyć na to, że nadzór nie przyjdzie i robić kuchnię później? Już sama nie wiem. Zaczynam się pakować :roll:

Pozdrawiam :)

Dana mam już oddany, papiery odbierał kierownik i jeszcze ich nie przejęłam bo nie mam czasu do niego podskoczyć.

U mnie nikogo nie było, zreszta ja to drzwi wejściowe mam od poniedzialku i właśnie odliczę je od remontowej, po domach nie chodzą(podobno ) kontroluja pod działalność i użyteczności publicznej ( chyba ,że cuś tam wyrywkowo :roll: )

Aha, ja nie wiedziałam od kiedy liczyć oddany budynek:

-czy fv mogą być wystawione po dniu złożenia papierów o oddaniu budynku?

- czy fv mają być wystawione po okresie uprawomocnienia się decyzji tj 21 dni po jej złożeniu?

oczywiście żeby mozna było odliczyć je od remontowej, zrobiłam bezpieczniej po 21 dniach.

A gdzie kupujesz sprzety od zabudowy bo mam dobry kontakt na tanie agd, faktura, gwarancja dowóz( ceny jak w sklepach internetowych).

u mnie dzisiaj jest dostawa ziemii ogrodowej i robimy trawniczek :D

Dana mi została jeszcze jedna łazienka do skończenie, to też po kątem remontowej.

martta uważam, że remontowa zaczyna się dopiero po 21 dniach, bo wtedy dopiero budynek jest odebrany. Chętnie skorzystam z namiaru na tani sprzęt, mam już kołowrotek w głowie i chciałabym mieć to już za sobą. Pewnie, że łązienka wejdzie do remontowej. Ale ziemia ogrodowa to chyba nie :wink: Mi niewiele wejdzie do remontowej, ale może coś się tam wepchnie :)

w temacie ulgi remnotowej:

też mi taka przysługuje na mieszkanie w bloku - czy da się coś związanego z moimi obecnymi wydatkami na budowę domu podciągnąć pod ulgę na mieszkanie?? macie jakieś sugestie?

ps.

u mnie ekipa ostro wzięła się za "drewno" - strop mam już prawie gotowy, także spora część krokwi już jest na swoim miejscu

witam wszystkich, ja jeszcze nie buduję, ale chcę ogrodzić działkę w Józefowie i potrzebuję namiar (telefon) na dostawcę średniogrubego żwiru do zabetonowania słupków z okolicy Józefowa, uziemiony dzisiaj i jutro jestem a żwiru potrzebuję na poniedziałek - wtorek, telefony z książki tel. nie dały jakoś zadowalających rezultatów, pomóżcie, dzięki :)

witam wszystkich, ja jeszcze nie buduję, ale chcę ogrodzić działkę w Józefowie i potrzebuję namiar (telefon) na dostawcę średniogrubego żwiru do zabetonowania słupków z okolicy Józefowa, uziemiony dzisiaj i jutro jestem a żwiru potrzebuję na poniedziałek - wtorek, telefony z książki tel. nie dały jakoś zadowalających rezultatów, pomóżcie, dzięki :)

Witaj w grupie,

niesteety namiaru na żwir to nie mam,

widuję często panów od żwiru przy Wale Miedzeszyńskim po lewej zaraz za shelem jadąc z Wwy, drugi stoi w Świdrze vis avis stacji BP Słomki( przy światłach)

może tam - ja nie brałam u nich cen też nie znam, może grupa coś poradzi,popytaj jeszcze po sąsiedzku w wawerskiej

Pozdrawiam

Dana wg mnie też po 21 dniach,

mlk może moga ci na składzie rachunek na coś innego wypisać - coś co pod ulgę pasuje :)

Witam wszystkich na tym forum !!

Dlugo nie zagladalam na forum ale teraz zamierzam nadrobic zaleglosci i stac sie czynnym jego uczestnikiem :D

Oto kilka slow o mnie: Obecnie mieszkam z mezem w Falenicy. 3 lata temu mąż wybudował dom razem ze swoimi rodzicami w Józefowie. Wierzyl, ze mieszkanie dwupokoleniowe moze miec sens. Po slubie postanowilismy sie jednak usamodzielnic i zamieszkac w malym domku po jego dziadkach w Falenicy. Teraz nasza rodzina sie powieksza i podjelismy decyzje by wybudowac swoj wlasny dom :p

W porownaniu z wami ja dopiero raczkuje bowiem jestem na etapie fundamentwo. Buduje na Wiązwonej, pod W-wą. Poniewaz wielu z was jest na znacznie bardziej zaawansowanym etapie mam nadzieje, ze bede mogla liczyc na wasze rady i wskazowki.

Buduje domek o nazwie Emeryka, ktory mozna znalezc na tej stronie

http://www.archipelag.pl/switch_obj.php?KatID=3990400&KlasaID=3&ObjID=465&CanBack=1

Oczywiscie wprowadzilismy sporo zmian, min dobudowalismy kotlownie kosztem tarasu za garazem.

Mam do was pytanko: orientujecie sie gdzie mozna tanio kupic stal, beton komorkowy i drewno?

Moze podacie mi jakies telefony i przyblizone ceny bym miala orientacje cenowa. W najblizszym czasie czekaja mnie zakupy tych materialow i nie chce by ktos " zrobil mnie w balona" na skladzie.

Pozdrawiam wszystkich

Iza

Witaj Izo,

jeżeli chodzi o stal to po sąsiedzku wgrupie wawerskiej akurat Bess pisała coś o stali i namiarach na nią - podobno staniała :)

Beton komórkowy i drewno uderz do mlk,a on ma niskie ceny na beton a drewno to chtba jeszcze Vivaldi, po taniości gdzieś dorwał. :wink:

Fajny projekt, ja bym zrobiła dwie łazienki na górze , trzeba mieć własną przy dzieckach - moje to nurek i blokuje ruch na godziny :wink:

Pozdrawiam

Czesc Izo! Ucieszylem sie, ze dalas sie namowic na odwiedziny na naszej grupie! A korzysci sa od razu:

Stal (wiosna nie znalazlem nigdzie taniej): Konsorcjum stali Zielonka 781 91 31

Drewno (trakt Lubelski): Poldas 615 87 78

Trzymam kciuki za budowe!

Tak na marginesie mala sugestia. Moze warto byloby polaczyc (oczywiscie za obopolna zgoda) nasza grupe z grupa wawerska? Wielu z was jest aktywnych na obu a odleglosci miedzy nami niewielkie... Co o tym sadzicie?

Taka grupa otwocko-wawerska (kolejnosc nazw wg alfabetu :wink: )

Pozdrowienia