galeonik 25.09.2003 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 Hej Grupo Otwocka - wybieracie się? Ja chyba tak, żeby zalać czas oczekiwania na warunki gal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Richardo 26.09.2003 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2003 Ale na co w sobote sie wybieracie i o jakiej liście mówicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galeonik 26.09.2003 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2003 Spotkanie forumowiczów w Lolku w sobotę o 14 - patrz w wątku Klub Budujacy/ grupa warszawska/na ostatniej stroniegal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 29.09.2003 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2003 Ja niestety nie byłem ale urlop zaplanowałem już wcześniej i od baaardzo długiego czasu wyrwaliśmy się z żoną na dłuższy weekend (w czwartek). Mam nadzieję, że spotkanie się jeszcze powtórzy. Czy ktoś z Was był? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galeonik 01.10.2003 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 Ja wybierałem się, wybierałem... i nie wybrałem. A w ogóle to coś tak cicho ostatnio się zrobiło na forum? Wszyscy juz się pobudowali? Sam zostanę? Aktualnie rzucam się między wojewodą, urzędem marszałkowskim województwa mazowieckiegoi powiatowym w poszukiwaniu moich warunków zabudowy Wszyscy mówią że załatwiają od ręki, no może poza powiatem , który profilaktycznie nic nie mówi..... a warunków nima... pozdrowionka gal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaS 08.10.2003 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2003 MOi drodzy potrzebuję drzewo na węźbę dachową. Skąd braliście ?? Chodzi mi przede wszystkim aby drzewo było ok, czyli dobrej jakości i dobrze zaimpregnowane, cena ma mniejsze znaczenie (dobrze by było aby i cena była ok ) czekam na polecone składy, tartaki, pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avzi 08.10.2003 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2003 Mam ten sam problem. Zaczynam obdzwaniać tartaki. Jak coś namierzę, dam znać,to może wynegocjujemy wspólnie lepszą cenę. Oczywiście, ja również prosze o namiary na dobre drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek 15.10.2003 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 Cześć, jestem Tomek, kanadyjczyk w Świdrze. Co do drewna podobno jedyne dobre (impregnowane ciśnieniowo i suche) drewno w okolicach Warszawy jest w Łomiankach (nazwy firmy i adresu nie pamiętam). Ceny podobno mocno wygórowane. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galeonik 15.10.2003 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 W Łomiankach- to może Misoni? Ostatecznie robią domy z bali(nawet kiedyś się zastanawiałem, ale mi jakoś przeszło), może sprzedają i drewno."Misoni TH" ul. Kolejowa 232, Dziekanów Leśny 05-092 Łomianki tel./fax0-22 75l 08 51 http://www.misoni.com.pl Tomek, a tak przez ciekawość: dom robi Ci firma, czy sam budujesz. Pytam się dlatego, bo także zastanawiałem się nad technologią kanadyjską - i szereg osób odradzało mi - twierdząc że w Polsce nie ma wykonawców.pozdrawiamgal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek 15.10.2003 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 Nie Misoni. Firma ma element "Drew" w nazwie. Jakiś czas temu reklamowała się w Muratorze.Co do Kanadyjczyka to dom budowała firma. Sam w naszych (Polskich)warunkach kanadyjczyka nie polecam bo:wysokie koszty budowy,bardzo wysokie koszty wykończenia,łatwo coś zepsuć na etapie budowy a błąd "wyjdzie" po 15 - tu latach.energoszczędność porównywalna z nowymi "ciepłymi" technologiami murowanymi,walor ekologicznej "czystości" budynku to tylko mrzonki (tyle chemii nie znajdziesz w żadnym budynku tradycyjnym - impregnaty, folie itp.) Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 15.10.2003 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 Zajrzyjcie do działu: Uwagi o Forum Muratora - dzisiejszy post Redakcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galeonik 16.10.2003 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 Dzięki Tomek. Więc jednak ceramika.... A teraz z zupełnie innej beczki..... Czy możecie polecić kogoś kto tanio i solidnie mółby wykonać sam- bez ciągłego nadzoru i uzgadniania 30 -35 mb standardowego siatkowego ogrodzenia na podmurówce z tymczasową bramą. Chyba w tym roku będę musiał się ogrodzić.... pozdrowienia gal ps. jeszcze inna firma z Łomianek chwaląca się impregnacją drewna: MPPD S.A. Ulica, numer : Warszawska 122 Miasto : Łomianki Kod pocztowy : 05-092 Telefon(y) : (22)7513410 7513042 7512238 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emil 20.10.2003 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 Czesc,Odzywam sie i informuje, ze podpisalem umowe z majstrem. Zaczynam niestety w przyszlym roku jak puszcza lody ( to przez urzedy)Szukam kontenera na budowe.Czy ktos moze bedzie chcial sprzedac?PozdrawiamEMIl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 28.10.2003 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2003 Avzi, KasiaS I co z tą więźbą? Zamówiliście gdzieś? Za ile? Emil Udało Ci się wyciąć te drzewa? Co tam w ogóle słychać? Ja mam zamiar w czwartek wylewać strop - oby pogoda dopisała ) pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galeonik 28.10.2003 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2003 Właśnie: Emil i próbowałeś coś z "przewoźnym" tartakiem? U mnie bez zmian : tj czekam na warunki.......podobno w UW podpisali w powiecie też , ale są problemy w urzędzie marszałkowskim..... pozdrawiam Was gal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emil 29.10.2003 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 Panowie,wczoraj odebralem zgode na odlesienie dzialki, to oznacza, ze za 2-3 tygpodnie mam pozwolenie na budowe, czyli w tym roku nie zrobie NIC. Dzewa chyba tez nie ma co wycinac teraz, tylko gdzies w styczniu - lutym - podobno w zimie najlepiej - wieice cos o tym ?EMil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 29.10.2003 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 Zgadza się. W zimie wilgotność drzewa jest najmniejsza. Galeonik - trzymam kciuki. Mam nadzieję, że w końcu Ci się uda dostać te warunki ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galeonik 29.10.2003 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 Dzięki za dobre słowa Może w końcu dadzą... Mam nadzieję że jak skończę ten etap papierkowy, to może w do maja (VAT!)uda się fundament? Wcześniej oczywiście też wycinka:zima to nalepszy okres -łatwiejsze dojście, mniej do czyszczenia, i najważniejsze: drewno o najwyższej jakości- bez soków...Oczywiście lepiej aby zima była bezśnieżna. Widziałem kiedyś lasy wycinane na Syberii w zimie- pniaki po 2 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 04.11.2003 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 Właśnie wylałem strop - ufff. Jakie to szczęście, że pogoda dopisuje ) Teraz tylko trochę podmurować i można dawać murłaty. Więźba już zamówiona - 500/m^3 z impregnacją. Jak ktoś będzie chciał -dam namiary. A co u Was? Na jakim kto jest etapie? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avzi 04.11.2003 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 U mnie montuja więźbę, robią tarasy i schody zewnętrzne, a w wolnych chwilach stawiają ścianki działowe. Więźbę wziąłem ostatecznie z Antoninowa - droga jak diabli, ale za to impregnowana ciśnieniowo. Jak Bozia da, to za 2 tygodnie zakończę tegoroczna działalność. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts