Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dzieki za mile powitanie :D

Witaj Vivaldi, jak widzisz szybko Cie posluchalam i przylaczylam sie do waszej grupy. Szkoda, ze jestescie rozbici na dwa obozy: grupe otwocka i wawerska bo trzeba wedrowac od jednej do drugiej ...

Zastanawialam sie nad zrobieniem 2 lazienek ale zawsze marzylam o duzej lazience i boje sie, ze jak podziele to bede miala 2 male :cry:

Wiem, ze jesli zostanie jedna to zrobimy dodatkowe wejscie do niej, bezposrednio z sypialni. Na dole robimy lazienke w pomieszczeniu gospodarczym obok sieni i tam bedzie prysznic wiec moze uda nam sie dzieci tam wygodnic :D , kuchnie zas powiekszylam o wc na parterze.

Ps dzieki za namiary :)

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie, to ja, "ojciec założyciel" :wink: 8) :D grupy nieśmiałej sąsiedzkiej. Dziękuję w imieniu za zaproszenie, myślę jednak, że obecna sytuacja jest optymalnym rozwiązaniem, podglądamy się wzajemnie :oops: 8) a w naszej wawerskiej jesteśmy tacy....bardziej kameralni, choć powoli nas przybywa :lol:

A spacerki dobrze robią na kondycję :wink:

Pozdrawiam ciepło.

Witaj Izo ponownie,

Rozpatrywałam sobie okoliczne hurtownie, żeby w miarę tanio i szybko dowozili materiały, ale cosik nie bardzo chcieli negocjować obnizkę cen w przypadku zaopatrywania całości budowy.

No i zadzwonił do mnie handlowiec z firmy MAŃK z Płochocińskiej (Białołęka). Wstępną ofertę dał taką sobie ale i tak część materiałów była tańsza. Po dalszych rozmowach jeszcze opuścił trochę z cen (a wiadomo, każde 5gr na cegle czy pustaku robi swoje przy ilościach idących w tysiące sztuk), no i mam za sobą pierwsze zakupy. Przywożą na miejsce w ramach oferowanych cen. Zobaczymy co będzie dalej...

Iza - stal z Zielonki rzeczywiście najtaniej wychodzi, ale trzeba zapłacić więcej za transport, bo 150 zł i wtedy Hamex wypada korzystniej. Poza tym warto pojechać do hurtowni na Zwoleńską znając ceny z Hamexu. Pan może zaproponować jeszcze lepsze ceny.

Drewno - zgadza się, drewno z Traktu Lubelskiego w atrakcyjnych cenach. Opłaca się tam kupować deski do szalunków oraz łaty i kontrłaty. Mają impregnację zanurzeniową. Ja na więźbę kupiłam drewno w innym miejscu, bo zależało mi na impregnacji ciśnieniowej. Płaciłam 780 zł za m3.

Zgadzam się z fripp-em, aby zostać przy obu osobnych grupach i poskakać sobie po tym forum, popodglądać się :oops: . Nie, żebym była niereformowalna, tylko taki jakiś sentyment mam do tej naszej kameralnej grupki, bo to tu stawiałam swoje pierwsze forumowe kroczki. Poza tym jest nas tam więcej raczkujących, zaczynających budowę lub będących na jej początku, także i problemy inne. Bo Wy to "weterani" :wink: w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Nasze problemy są dla Was mniej atrakcyjne. Wy już macie z głowy brudne prace, teraz tylko upiększanie domów. Ach, pozazdrościć Wam tylko tej wykończeniówki. Także podglądam regularnie, ale coż ja mam się wypowiadać w tak poważnych sprawach jak instalacja alarmów, czy wybór terakoty...

Witaj Izo, tu jak widzisz, zawsze znajdziesz poradę. Ludzie są sympatyczni i dzielą się swoimi namiarami. Co dobre, to trzeba podawać dalej i promować.

Bess nie wiem, co się wczoraj działo, jak zobaczyłam tą ilość na forum, to myślałam, że mam zwidy :)

Chatte gratuluję dużych zakupów :)

Pozdrawiam wszystkich :)

No i trzymajcie za mnie kciuki od 12-14 :) Wiem, że to trudne :) Ale też wiem, że zawsze mogę na was liczyć. Będę miała kontrolę w tym czasie.

Pozdrawiam

Trzymam! Napisz koniecznie do czego się czepiają.

A ja zaliczyłam pierwszą wpadkę finansową :evil:

Pan od betonu, najpierw sympatycznie obnizył mi ceny (niższe niz rekomendowany tu na grupie PAZIO) a potem ... ordynarnie naciął mnie na ilości przywiezionego betonu :evil: :evil: :evil:

Wyliczyłam (w końcu to zwykłe prostopadłosciany) kubaturę ław na 23,36m3, zamówiłam 24m3 a ten hm, pan na siłę wmawial mi, że w 9-metrowej gruszce zmiesciło mu się 10,5m3 betonu :o

Wiem, że to możliwe ale nie da się tego dowieźć bez rozlania, zwłaszcza że mial do przejechania jakies 20km. W reultacie naciął mnie na jakies 2m3, niby nic ale chodzi o zasadę. A betonu i tak zabrakło - tak z pobieznego liczenia jakies 0,5m3. Zapłaciłam mu z komentarzem, że rozwiązujemy współpracę i obiecałam, ze zrobię "reklamę".

Tak to sprawdzilo mi się powiedzonko babci mojego męża, że "tanie mięso to psy jedzą".

Namiary na oszusta podam na priva - dodam tylko, że to okolica Kołbieli.

Najgorzej wściekałam sie, że tak naprawdę nic mu nie mogę zrobić, bo takich detalicznych klientów jak ja to on zjada na sniadanie. Samochodzik też ma niezgorszy i nieźle wypasione brzuszysko - to pewno z tych oszukanych naiwniaczków.

Nauka kosztuje i własnie odebrałam pierwszą lekcję.

A ponieważ zabetonowane mam na razie tylko fundamenty, w rozmowie z nastepną betonarnią wyraźnie zastrzegłam, że pojemność pelnej gruszki bedę liczyła nominalnie.

bo takich detalicznych klientów jak ja to on zjada na sniadanie. Samochodzik też ma niezgorszy i nieźle wypasione brzuszysko - to pewno z tych oszukanych naiwniaczków.

..... w rozmowie z nastepną betonarnią wyraźnie zastrzegłam, że pojemność pelnej gruszki bedę liczyła nominalnie.

ostra babka z Ciebie 8) ,

teraz to normalnie strach się bać :D

to kiedy mogę wpaść cuś zobaczyć, wypadało by się pofatygować,zważywszy ,że codziennie obok przejeżdzam :)

[quote name="martta

ostra babka z Ciebie 8) ,

teraz to normalnie strach się bać :D

to kiedy mogę wpaść cuś zobaczyć, wypadało by się pofatygować,zważywszy ,że codziennie obok przejeżdzam :)[/quote]

Ależ zapraszam, tyle że na razie mozna sobie obejrzec ładnie (do jakości betonu nie mam zastrzeżeń) wylane ławy. Stały sobie przez 5 dni do rozszalowania i chłopcy teraz tam muruja ściany fundamentowe z bloczków betonowych.

Bywam codziennie ok.17 coby pańskim okiem ich zdopingowac do pracy.

A łatwo poznać - bo takie kupy ziemi i piachu to na razie tylko u mnie.

Adres - Ks.Malinowskiego (prawdopodobnie będzie nr 3), druga działka za byłym osrodkiem dla dzieci głuchych.

A co do tego liczenia pełnych gruszek - też mnie mogą orżnąc przywożąc gruchy niepełne :evil: Jakby nie patrzył - zawsze d... z tyłu. Mój majster mawia, ze wszyscy oszukują, tylko jedni trochę mniej...

A pana wrzucaj ku przestrodze- bez nazwiska wymysl pseudo.
Pan ma może mercolka cupe i mieszka w Wiązownej?

Pan przyjechał do mnie chryslerem mini-vanem, też niezłe autko.

A firma jest w gmnie Kołbiel - Nowa Wieś.

Dana, jak już puszczą ci nerwy, daj znać jak cię urzędasy potraktowały.